OFICIAL: Opel Insignia OPC, primele detalii si imagini (+ video)

De Sebastian Toma
Publicat Miercuri, 15.04.2009
Opel a prezentat primele imagini si detalii oficiale ale versiunii OPC a lui Insignia. Modelul este echipat cu un V6 bi-turbo care dezvolta 325 CP.

Fisa tehnica

Marca/Model/Versiune Opel Insignia OPC
Lungime (mm) 4830
Latime (mm) 1856
Inaltime (mm) 1498
Ampatament (mm) 2737
Capacitate (cc) 2.800
Puterea maxima (CP/rpm) 325
Cuplu maxim (Nm/rpm) 400
Viteza maxima (Km/h) 250
Acceleratie 1-100Km/h (s) 6.0

Esential

325 CP dezvolta motorul V6 Turbo de 2.8 litri al lui Opel Insignia OPC.
6.0 secunde ii sunt necesare lui Opel Insignia OPC sa accelereze de la 0 la 100 km/h.

Opel a prezentat primele detalii si imagini oficiale cu noul Insignia OPC. Versiunea de performanta a sedanului de la Opel este echipata cu un motor V6 bi-turbo care dezvolta 325 CP si beneficiaza de tractiune integrala.

Insignia OPC este primul model Opel din gama OPC care beneficiaza de tractiune integrala. Modelul are un diferential spate cu alunecare limitata care este controlat electronic. Acest sistem permite transferul a 40% din cuplul motor disponibil catre roata care are mai multa aderenta. Diferentialul folosit la Insignia OPC este disponibil si pe Saab 9-3 Turbo X.

Pe langa sistemul de tractiune integrala, inginerii Opel au modificat suspensia si franele lui Insignia. Astfel, Insignia OPC beneficiaza de un sistem de franare Brembo cu discuri de frana ventilate si perforate. Suspensia lui Insignia OPC a fost si ea intarita pentru a putea oferi un comportament rutier potrivit motorului cu care a fost echipat acest model.

Opel Insignia OPC poate accelera de la 0 la 100 km/h in 6.0 secunde, iar viteza maxima a acestui model este limitata la 250 km/h. Spre comparatie, noul Audi S4 poate accelera de la 0 la 100 in 5.1 secunde, desi are doar opt cai putere in plus.

Opel a modificat si aspectul exterior al lui Insignia pe masura performantelor oferite de versiunea OPC.

Bara fata a primit fante de aer in forma de lacrima, care sunt inspirate de conceptul GTC, praguri laterale si un spoiler discret amplasat pe eleron. Noua bara spate a lui Insignia are un mic deflector de aer si gazduieste doua evacuari trapezoidale. Interiorul lui Insignia a primit un set de scaune fata Recaro si un volan imbracat in piele. Instrumentele de bord au fost redesenate, iar maneta schimbatorului de viteze a fost si ea schimbata. Modelul va fi disponibil in Europa incepand cu vara anului 2009.

Via | Opel

Comentarii (19)

  • nice
    nu arata deloc rau, motorul teoretic este o bestie..sa o vedem in teste langa greii gamei...si cat de fiabila va fi, eu avand inca dubii la acest capitol legat de opel.
    0 0
  • nickysor
    aparent reusit
    Depinde la ce bani? intr-adevar Opel nu a excelat niciodata la demaraj 0-100 km/h. arata bine, fiabilitatea se va vedea peste 3-4 ani :)
    0 0
  • :))))))
    325 CP - 6 sec 0-100 - zici ca e "jeep"

    Nu cred ca exista masina din clasa ei su chiar o clasa peste care sa aibe un raport atat de prost putere / performanta.
    0 0
  • Opel
    asta o sa fie Opel sau urmasul lui Vauxhall VXR care si inainte era o "bestie"? Din cate vad in poze ii Vauxhall cu volan pe dreapta si nu Opel.
    0 0
  • cam uratica
    cam uratica...ma refer la garda de la sol....si parca e ingramadita cu barosul....no offence...
    0 0
  • opel
    In filmulet se vede clar ca este Opel si nu Vauxhall. Oricum este mai frumoasa decat vaca de new mondeo.
    0 0
  • Da , inginerii americani au facut din nou treaba buna ! G. M.
    0 0
  • URAGANU
    AOLEO
    Iaaaaaaaaa uite-i pe astia ce fac ma, ne arata masini pentru piata din Marea Britanie. Oameni buni. asta nu se numeste profesionalism. Dati afara persoana care a ARUNCAT articolul asta.
    0 0
  • mircea
    @Uraganu
    wowowowoo....

    Calmeaza-te putin, ca te-ai aprins aiurea. Pentru ca existau cateva fotografii in plus cu versiune Vauxhall a lui Insignia, am completat galeria cu ele. Nu vad care ar fi fost problema. E aceeasi masina si are exact aceleasi caracteristici.

    Mircea.
    0 0
  • iulian
    re:
    bai bai tati.. pune titlu ca e Vauxhall, nu Opel. ca stema de la Vauxhall apare pe masina si pe volan.. ca Opelul o sa arate la fel si ca e mai cunoscuta marca ca si Vauxhall, aia e altceva.. dar.. nu e ceva profesional..........
    0 0
  • Puterea o spun, greutatea nu
    Este o masina extrem de grea! o scurta vizita pe site-ul Opel da o greutate pentru varianta berlina 2.8 turbo 4x4 cu toate optiunile de 1968 kg!!!! Pentru OPC nu se stie dar ne asteptam cam pe acolo.

    Asa ca nu e de mirare ca are 6 secunde pana la suta. Nu e un timp rau, dar alte masini cu putere similara sau mai mica au timpi mult mai buni.

    O consideram o alternativa la masina mea curenta ( Mazda 6 MPS ) dar m-am dezumflat - nu vreau sa umblu cu tancul pe drum.
    0 0
  • sdfsdfd
    sdfsd
    Ce va mai cacati pe voi ma. Pai normal ca scrie Opel in titlu, ca la noi Opel se vinde nu Vauxhall. Numai handicapati.
    0 0
  • Andreiu
    superba masina
    Credeti-ma ca in fiecare zi de munca admir in parcare cand ies la o cafea o masina pe nume Opel Insignia si o analizez si ma uit si ma bucut si zambesc langa ea ... e adevarat nush ce versiune este dar arata chiar superb. Bravo Opel! BRAVO!
    0 0
  • anonymus
    Opel=Vauxhall
    "Most current Vauxhall models are right-hand drive derivatives of GM's Opel brand" (Wikipedia)
    Deci nu vad unde e problema cu pozele de mai sus
    0 0
  • cristian
    pt gogu
    Gogule esti praf tata.....:) :)
    Pai tu compari prostia aia care nici macar nu i-au facut facelift cu Insignia.....
    Daca tot te-ai uitat la specificatii vezi ce dimenisuni are Insignia pe langa Loganul ala al tau MPS
    Deschide si tu o usa de la Insignia si vezi cum te simti.....
    Cand oare o sa aiba MPS 4X4 ...?
    Vezi ce rezulatete are Insignia la testele N'Cap....si pe urma mai vb
    Alea 6 secunde inca nu sunt oficiale ......s-au vehiculat si 5,8
    0 0
  • pt cristian
    1. MPS este 4x4
    2. Dimensiunile sunt apropiate, sunt vreo 7 centimetri diferenta
    3. Ce rezultate are Insignia la NCAP? 7 stele? este blindata cumva?
    4. 5.8 sunt pana la 60 de mile pe ora, adica 96 km/h

    Este o masina exagerat de grea. Compara cu ce vrei tu din clasa medie, nu cu Mazda 6 MPS, care evident habar nu ai ce este. Compara cu Passat 4Motion 3.2. Asta daca stii de unde sa afli greutatea.

    Paste fericit
    0 0
  • URAGANU
    pt Mircea
    Cred ca stii la fel de bine ca mine ca ce ajunge in Europa de Est prin Dealeri nu seamana deloc cu ce se distribuie ca "stift" pe piata din Marea Britanie. La noi ajung ciurucurile fara optiuni pe cand la aia pleaca Full din fabrica pt ca englezu vrea calitate maxima din prima si ieftin. Pana si materialele din interior sunt altfel la britanici.

    La noi pe piata mai contrabalanseaza putin masinile aduse de samsari din occident si mai vedem si noi ce au unele si altele.

    Asa ca treaba cu Vauxhall si Opel e o chestie cu dus-intors. As prefera sa conduc un Vauxhall cu volan pe stanga decat un Opel.

    Cat despre greutate: Are greutate ideala, se bate cu Seria 5 si Audi A6 variantele FULL.

    6 secunde pana la 100 e putin ? Care-i ala care a zis asa ceva ? BMW M5 E38 ia 4.5sec pana la 100. Se vede ca v-ati urcat numai in Loganuri.

    Ura
    0 0
  • cristian
    pt gogu
    Da gogule.....are ...dar pacat ca nu se vinde in Romania...

    Aia 7 centimetrii in lungime....cu aia din latime etc.....e mai mult decat suficient......Se traduce cu prestanta.....se vede cu ochiul liber.....

    Ti-am mai zis deschide si tu o usa la Insignia....si una la Mz6 si-mi spui ce simti

    Cand oare o sa aiba si Mz6 un sistem de control al suspensiei si al tractiunii in 3 moduri ....un buton sport......etc etc
    0 0
  • dealarul
    pt gogu si cristian
    insignia este o masina frumoasa si mazda 6 la fel, dar cristiane sa nu exageram cu deschide usa la insignia si apoi la mazda 6.Diferenta de calitate a fabricatiei de la mazda la opel este uimitoare.Opel este o marca comerciala draguta si atat nu are rost sa intre mazda aici in discutie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru