OFICIAL: Opel va prezenta un model cu celule de hidrogen în 2015

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 30.06.2011
General Motors a declarat că Opel va lucra în următorii ani la un vehicul propulsat cu celul de hidrogen. Acesta ar urma să vadă lumina în 2014 şi să dea naştere unei versiuni de serie.

Oficialii General Motors au anunţat astăzi oficial intenţia subsidiarului Opel de a lansa un vehicul propulsat cu celule de hidrogen. Constructorul german intenţionează să dea naştere unui astfel de vehicul în serie, cel mai devreme în 2015.

Odată cu anunţul oficial, americanii au declarat şi că vor să investească nu mai puţin de 11 miliarde de euro în lansarea unui număr mare de modele în următorii trei ani. Totodată, pentru aceste noi modele vor fi dezvoltate şi noi motorizări de către inginerii germani din Russelsheim.

Potrivit comunicatului oficial, Opel vrea să introducă o familie de trei motoare complet noi, capabile să se supună, din punct de vedere al consumului şi al emisiilor, normelor Euro 6, ce vor intra în vigoare în următorii ani. Nemţii vor dezvolta trei motoare noi: unul pe benzină de mici dimeniuni, unul pe benzină de capacitate medie şi un diesel, de asemenea de capacitate medie.

via | wcf

Comentarii (6)

  • cazan afumat
    2 26
  • @mopel
    Ai gresit,vw-ul e cazanul de care vorbesti.
    12 1
  • @f-16
    de acord cu F 16, ce buna a fost asta=))
    10 1
  • Opel=Dacia
    1 6
  • VW=OLTCIT
    6 0
  • DACIA=MASINA ROMANEASCA-FRANTUZEASCA FIABILA. VW = GUNOI RECICLAT. MA-TA = P_ROASTA CA A PERMIS UNUI CIUMPALAC SA TASTEZE LA UN PC NISTE ABERATII .

    OPEL=O MARCA CORECTA CU UN DESIGN CU MULT PESTE WC MASINA POPORLUI.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru