OFICIAL: Peugeot 308 SW

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.02.2008
Peugeot a dezvaluit astazi primele imagini si informatii oficiale ale noii variante break, 308 SW, care va debuta la Geneva.

Esential

573 de litri este capacitatea portbagajului noului Peugeot 308 SW.
136 de cai putere dezvolta cea mai puternica versiune diesel a modelului Peugeot 308 SW.
175 de cai putere dezvolta cea mai potenta versiune benzina a break-ului Peugeot 308 SW.

Peugeot anticipa in urma cu 5 luni, in cadrul Salonului Auto de la Frankfurt, o noua varianta a modelului 308 prin conceptul Prologue SW. Astazi, cu doar cateva saptamani inainte de deschiderea Salonului de la Geneva, francezii au dezvaluit primele imagini si informatii oficiale ale versiunii de productie, inspirata din conceptul prezentat la Frankfurt.

Este vorba despre noul Peugeot 308 SW, varianta break a hatchback-ului care se comercializeaza deja pe piata europeana. Asemeni generatiei precedente, 307 SW, noua varianta combina elementele break-urilor clasice cu dimensiunile medii ale unui MPV.

Comparativ cu actualul hatchback, varianta break a crescut in dimensiuni, ampatamentul masurand acum cu 100 de mm mai mult. Aceste modificari vor fi resimtite in habitaclu, unde spatiul mai mare permite adaugarea unui al treilea rand de scaune pentru doi pasageri. Spatiozitatea se resimte si in cazul portbagajului care masoara 573 de litri in conditii normale si 2149 de litri atunci cand bancheta spate se rabateaza.

Sub capota noului 308 SW, Peugeot va oferi aceeasi gama de motorizari ca si in cazul hatchback-ului.

Viitorii clienti vor putea opta intre urmatoarele motorizari pe benzina: o unitate aspirata natural de 1.4 litri 95 de cai putere, un motor de 1.6 litri si 120 de cai precum si versiunea supraalimentata a acestuia care dezvolta 140 (cutie automata),150 si 170 de cai. Fanii diesel-ului vor regasi sub capota lui 308 SW un propulsor de 1.4 litri si 90 de cai putere si doua versiuni ale motorului de 1.6 litri care dezvolta 110 si 136 cai.

Noul Peugeot 308 SW va intra pe piata europeana la inceputul acestei veri, pana atunci el putand fi admirat live, peste doua saptamani, la Salonul Auto de la Geneva, alaturi de cealalta premiera a francezilor, 308 GTI.

via | CarScoop

Comentarii (27)

  • SUPERBA!!!
    0 0
  • onlyme
    hmm...asa si asa
    Spatele este reusit dar botul este cahhhhh...urat rau!
    0 0
  • excelenta
    nu sunt adept al masinilor frantuzesti, dar aceasta este simpla si numa' buna pentru o famile. excelenta!
    0 0
  • 307 sw
    super interiorul dean` pixu exterioru...pacat
    1 1
  • fain
    mie imi place fata dar spatele lasa de dorit
    0 0
  • mschumy
    de nici o treaba
    mie nu imi place deloc..daca fata mai e cumva..spatele e de toata jena
    0 0
  • familie
    E perfecta pt o familie numeroase :) si aspectul exterior e frumusel. Ceva preturi nu aveti??
    0 0
  • andrei
    peugeot
    parerea mea e ca e cel mai frmumos SW, e ideala pt o familie...bv celor d la peugeot
    0 0
  • dagwod
    frumoasa
    e frumoasa si la exterior si imi place si interiorul, bordul nu prea se vede.... acum mai ramane un singur lucru - PRETUL! :)
    0 0
  • daaaaa
    Francezii fac masini frumoase . Asta nu face exceptie ! Frumos !
    0 0
  • yulyan_c
    308 sw
    super masina cu ceva de adaugat . ex plansa centrala cam anosta , 7 locuri nu stiu cat de necesar este , miroase a concept de logan , uni zic ca este urata in spate in fata , eu zic ca este originala in felul ei, inca ceva important sper sa fi disparut din interior plasticul ala ieftin gen plastic sticla cola.
    0 0
  • peugeot
    Masina arata incredibil de bine si probabil ca motorul diesel e foarte misto dar sunt sigur ca pretul va fii unul mult prea piperat ("pt ce stie aceasta masina sa faca") Bravo Peugeot dar daca nu veti reduce preturile macar putin o sa pierdeti mult
    0 0
  • mamaia din baneasa
    308 sw
    nashpaa- si scuuuumpa- nu au romanii bani de asa ceva. Dati mai multe foto cu Sandero - detalii preturi capacitate portbagaj ...
    0 0
  • carcotasu' de serviciu
    Peugeot
    Pentru ca meriti!
    0 0
  • ok
    spatele e cam aiurea, dar in rest imi place masina. nu sunt ele foarte stralucite ( vorbesc in calitate de fost proprietar de 307 hatchback ), dar sunt ok. asta chiar e frumoasa, mai ales din fatza si din profil.
    0 0
  • spatele e cam foarte naspa , nu se potriveste deloc cu fata ...parerea mea.in rest...parca parca merge
    0 0
  • roxmaryx
    spatele ..
    spatele este de renault megane
    0 0
  • dani r
    5 bucati
    Stiu 5 masini 307 SW, una ca si asta (plafon semitransparent, piele, etc) si alte 4 mai simple cumparate de o firma colaboratoare. Au fost CATASTROFALE, la modelu scump sa stricat inclusiv curtia de viteze, incalzirea in scaune si multe altele (are 60.000 km). Celelalte 4 sau plimabt prin service, ba cu una ba cu alta. Masiniile au avut un singur sofer, ingrijite bine. Firma colaboratoare le-a vandut si au trecut pe Toyota (nu fac reclama ca nu am nici un interes). Ce vreau sa zic este ca generatia precedenta a fost o masina de 2 bani, si vorbesc din experienta nu din reviste.
    0 0
  • cea mai tare
    aceasta masina este superba din toate punctele de vedere. unii critica in necunostinta de cauza........adik.....trebuie sa fii mers cu vreun pejo(indiferent de tip) pentru ati da seama ce fel de masina este !! parerea mea......in fine maisina estesuperba, mai ales botul !! :)))
    0 0
  • pt 5 bucati +1 a mea de kkt to
    2fast2
    masini facute cu dedicatie pt romani disc ambreiaj la 30000 incalzire in sacune tot asa 2 casete de directie cu poma servo una si nici un motor nu este super diesel pina la 45000 la 70000 iar disc si placa de presiune dar asta dupa faimoasa lor garantie la 30 eur +tva ora manopera.Sa se laude frairi care au ceva bun de producatoru asta cumparat in romania
    0 0
  • WolfCry
    ai dreptate dani...
    ca si motoare diesel is bune,imi plac..dar in rest vai de ei francezi...au prea multa electonica si nu e calitate in ele si de aceea cand iti cumperi peugeot tre sa te pui bine cu mecanici din service ca o sa ii vizitezi cam des..si sa nu vb cat de "ieftine" is piesele:)))dar no fiecare e liber sasi aleaga masina:)bbye
    0 0
  • tot bmw...
    ptr necunoscatori..
    are dreptate wolf si 2fast2.. am adus 206 si 307 din franta si stiu cu ce se mananca, cu tot respectul , nu le cumparau decat necunoscatorii, si aia erau multi....piese scumpe si fiabilitate zero..tre sa ai rude la service. Frumoasa este nu zic nu, dar doar atat....sant alternative mult mai bune
    0 0
  • urata
    fatza e ok dar de la parbriz in spate e groaznica .... peugeot avea designeri buni .... i-o calcat masina ? de tot bmw .... hai ca-i aiurea sa zici ca pesele peugeot ... fiabilitate zero (scumpe da )
    0 0
  • asasin
    calitate proasta
    bai nene cele diesel au probleme cu turbina,se strica super rpd pt ca motorul hdi difera de tdi,iar turatia constanta termina grav turbina.un tov a vandut dupa 5 luni ca l a lasat.or fi e ele frumoase dar f proaste.307 a fost in top cele mai proaste masini din 2006,iar topul a fost facut de automarket din germania.
    0 0
  • bogdan
    308sw
    motorul de 2 litri diesel are 136 de cp.
    0 0
  • 207 RC
    nu spun ca peugeot-urile nu au problemele lor dar mai intai va sfatuiesc sa studiati bine design-ul de la peugeot-uri bine de tot si o sa observati brusc ca peugeot-urile sunt cu mult peste alte multe modele si pt necunoscatori peugeot colaboreaza cu bmw lider pe piata automobilelor din europa si nu mai judecati peugeot-ul ex de modele 207 cc, 308 , 306 ,308 cc ,307 cc ,si chiar 308 sw despre care spun unii ca este hidos........
    0 0
  • 308 sw
    ador masina asta daca as avea bani mi-as cumpara una fara ezitare cea mai reusita masina de familie
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru