OFICIAL: Pininfarina SA Aperta, un Ferrari 599 transformat în roadster

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.09.2010
Cu ocazia împlinirii venerabilei vârste de 80 de ani, compania Pininfarina va scoate pe piaţă un roadster care are la bază Ferrari 599 GTB Fiorano. Acesta va fi produs în 80 de exemplare.

Esential

400.000 de euro costă un exemplar SA Aperta.

Casa de design Pininfarina va prezenta la Salonul Auto de la Paris, cu ocazia împlinirii a 80 de ani de la fondarea companiei, o versiune roadster a lui 599 GTB Fiorano. Aceasta va fi produsă în doar 80 de exemplare, însă eventualii doritori cărora maşina le face cu ochiul vor fi nevoiţi să rămână cu buza umflată în condiţiile în care Pininfarina a anunţat că toate unităţile sunt deja cumpărate.

Numele oficial al modelului este SA Aperta, uned S şi A sunt iniţialele celor doi fraţi Pininfarina (Sergio, actualul preşedinte de onoare al companiei şi Andrea, nepotul fondatorului acesteia), "Aperta" fiind traducerea în italiană a termenului "Deschis". 

Schimbările estetice pe care le aduce SA Aperta în comparaţie cu Ferrari 599 vizează dispariţia plafonului, apariţia unui parbriz ceva mai lung şi înclinat şi a două bare care protejează ocupanţii în cazul unei răsturnări şi care completează perfect designul scaunelor. Acoperişul textil este retractabil şi, conform comunicatului oficial al italienilor, are rolul "de a ieşi exclusiv atunci când condiţiile meteo se înrăutăţesc vizibil".

Evident, structura de rezistenţă a modelului italian a suferit câteva modificări esenţiale pentru a asigura siguranţa celor din habitaclu în lipsa plafonului original.

O altă modificare interesantă este coborârea gărzii la sol.

Motorul pe care îl utilizează SA Aperta este unitatea V12 de 670 de cai putere pe care Ferrari a lansat-o recent pe piaţă odată cu prezentarea lui 599 GTO.

via | Ferrari

Comentarii (2)

  • superb
    alaturi de 458, ambele sunt niste bijuterii....
    2 1
  • benzinaru'
    ........
    458 pare mai agresiv, iar italienii nu prea ne-au obisnuit cu modele cabrio in afara de California, mai nou aparut..........este putin ciudata transformarea
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru