Oficial: Porsche este actionar majoritar la VW

De Robert Gherghe
Publicat Marti, 06.01.2009
Porsche si-a marit participatia detinuta in cadrul Grupului VW pana la 50.7% din actiuni.

Esential

50% din grupul VW detine in acest moment Porsche.

Porsche si-a indeplinit scopul. Cel mai profitabil producator auto din lume a devenit mactionar majoritar la Volkswagen.

Porsche a anuntat ca a achizitionat un pachet suplimentar de actiuni la Volkswagen, controland in acest moment 50.7% din actiunile grupului german. Grupul VW a fost ostil ideii ca Porsche sa preia pachetul majoritar de actiuni, dar discutiile bilaterale purtate in ultimul an au dus la un compromis intre cele doua branduri nemtesti.

Achizitia acestui nou pachet de actiuni, ii pun pe cei de la Porsche in postura unor invingatori care au reusit sa dea doar o lovitura de imagine. In plus, prin aceasta tranzactie Porsche preia controlul indirect asupra producatorului suedez de camioane Scania.

Cele 50 de procente detinute la VW nu le aduc boss-ilor Porsche dreptul de a controla efectiv grupul VW, legea germana permitand inca Landului Saxonia, care detine 20.1% din grup, sa aiba drept de veto.

Via | WorldCarFans

Comentarii (2)

  • Laurentiu
    tare
    Foarte interesat. Felicitari Porsche! Oricum relatiile din ultimii ani dintre VW si Porsche au fost unele foarte bune si cu siguranta ca asa se vor mentine si in viitor. Cred ca vor deveni tot mai competitive ambele grupuri.
    O nelamurire am: ce legatura are Scania cu VW? Nu am auzit de vreo colaborare intre suedezi si nemti, sau ca VW sa detina ceva actiuni de la Scania.. So, care ar fi motivul?
    0 0
  • Cristian
    @ Laurentiu
    Grupul Volkswagen detine 68% din actiunile constructorului suedez de camioane Scania. MAN AG detine 20% din Scania,VW fiind cel mai mare actionar la MAN caruia i-a vandut in decembrie divizia de camioane VW Brazilia.Comform legii suedeze Porsche trebuie sa faca o oferta de preluare pentru Scania din moment ce a devenit actionar majoritar la VW.In decembrie 2008 Scania a devenit a noua marca in grupul Volkswagen.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru