OFICIAL: Porsche GT3 Cup, sportivul dedicat circuitului

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 26.08.2009
Porsche a dezvaluit astazi noul GT3 Cup, versiunea de performanta dedicata exclusiv circuitului. Modelul dezvolta 450 de cai putere si cantareste doar 1200 de kilograme.

Porsche continua astazi seria derivatiilor modelului GT3. Dupa ce a lansat saptamana trecuta GT3 RS, constructorul din Stuttgart aduce astazi in fata publicului un model bazat pe acesta dar dedicat exclusiv circuitului. Este vorba despre 911 GT3 Cup, o versiune extrema, mult mai rapida si mai usoara decat omologul sau de strada.

Noul model beneficiaza de o caroserie mai lata cu aproximativ 44 de mm, pentru a primi pneurile mai mari, si de o garda la sol redusa cu 155 mm pe axa fata. Tot la capitolul modificari aerodinamice trebuie sa mentionam prezenta unui eleron urias montat pe capota motorului.

Lista noutatilor include printre altele si un set de jante de 18 inch din aliaj usor, un convertor catalitic, un sistem de evacuare imprumutat din motorsport, bare anti-ruliu ajustabile si frane din carbon ceramic, care cantaresc cu 22 de kilograme mai putin decat cele standard. Procesul de reducere a masei, la care a fost supus GT3 Cup, a reusit sa duca la o greutate finala de numai 1200 de kilograme.

Pentru a pune in miscare modelul sportiv, Porsche a ales un motor in sase cilindri de 3.8 litri, capabil sa produca 450 de cai putere la 8500 de rotatii.

Desi Porsche nu a publicat oficial nici un detaliu despre performante, ne putem astepta ca sprintul de la 0 la 100 de km/h sa se realizeze in mai putin de 4 secunde si viteza maxima sa atinga 314 km/h.

Noul Porsche 911 GT3 Cup vine disponibil numai culoarea Carrara White, si va fi lansat in luna octombrie a acestui an cu un pret de 149.850 de euro. Prima dezvaluire live a modelului de performanta va avea loc in cadrul Salonului de la Frankfurt, de luna viitoare.

via | Porsche

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru