OFICIAL: Toyota nu va produce A-BAT in serie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.04.2009
Un oficial Toyota a declarat ca versiunea de productie a conceptului A-BAT nu va fi produsa in serie momentan, din cauza dezinteresului pentru piata pick-up-urilor.

Dezvaluit in 2008 la Salonul Auto de la Detroit, conceptul Toyota A-BAT anunta vremuri bune pentru japonezi pe segmentul pick-up-urilor destinate pietei din SUA. Criza economica a facut insa ca cel mai mare producator de automobile sa isi reevalueze pozitia pe piata din Statele Unite si sa isi indrepte atentia spre modele mai mici, cu o mai mare priza la public. Acum, in plina criza, se pare ca ideea unei versiuni de productie inspirate de A-BAT a fost deja lasata uitarii.

Bob Carter, vice-presedintele diviziei de vanzari Toyota SUA, a declarat ca proiectul A-BAT a fost momentan abandonat pe termen nelimitat. "In acest moment avem o multime de prioritati, iar A-BAT nu este una dintre ele. Piata s-a schimbat dramatic in ultimele 12 luni. Intotdeauna ne modificam prioritatile, fie ca vorbim de perioade economice prospere sau tulburi."

Decizia japonezilor este oarecum intemeiata, avand in vedere ca vanzarile pe acest segment au scazut dramatic in ultimele luni. Initial s-a crezut ca versiunea de productie a conceptului A-BAT va fi regasita in showroom-urile Scion, insa reorientarea brandului catre publicul tanar a facut imposibila si aceasta solutie.

via | Autoblog

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru