OFICIAL: Venga, cel mai nou membru al familiei Kia

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 17.08.2009
Conceptul Kia No3, prezentat la Geneva in luna martie, s-a materializat sub forma modelului Venga, care va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt din aceasta toamna.

Coreenii de la Kia vor prezenta versiunea de productie a conceptului No.3 la Salonul Auto de la Frankfurt. Conceptul respectiv a debutat la Salonul Auto de la Geneva in aceasta primavara si s-a materializat pe parcursul verii in modelul Kia Venga. Noul Venga va lupta pe segmentul B si va rivaliza modele precum Honda Jazz.

Kia Venga are dimensiuni comparabile cu un model de clasa sub-compacta, in timp ce promite un nivel de spatiu interior similar cu cel al unei compacte. Modelul are o lungime de 4.068 milimetri, iar ampatamentul este de 2.615 mm. Pe langa asta, inaltimea lui Venga este de 1.600 milimetri, mai mult decat suficient pentru a oferi un nivel ridicat de spatiu la cap si la picioare. Latimea noii compacte de la Kia nu a fost inca dezvaluita, dar aceasta se situeaza in jurul valorii de 1.700 milimetri.

Motorizarile acestui model furnizeaza intre 75 si 115 CP si sunt echipate cu sistemul Kia Intelligent Stop and Go. Kia Venga poate sa fie echipat cu doua unitati pe benzina sau doua unitati diesel, care au 1.4 si 1.6 litri.

Performantele exacte ale acestor modele vor fi anuntate odata cu prezentarea oficiala a modelului de la Salonul Auto de la Geneva.

Via | Kia

Comentarii (35)

  • george
    NO BEST SELLER
    Cu 4 motoare dintre care 2 diesel dintre care unu` de 1.6, Kia o sa-i faca viata grea tare lu` Honda pe parcela asta. Mai ales daca o sa aplice aceeasi politica de preturi ca in cazul Cee`d-ului.
    Jazz era oricum departe de titlul de fenomen de masa din punctul de vedere al vanzarilor...Too freakin` expensive...
    6 3
  • semtex
    china/coreea vs japoneze
    ei vor sa fie rivalii Hondei, dar ce vor face in cazul in care Honda nu se uita in jos? Ii vor lua intre senile?
    5 1
  • Stiati ca...
    Numele Kia este derivat din caracterul CHINEZESC "ki" , insemnand "a se naste din ceva, pe pamant" si "a" de la "Asia" ?
    Prin urmare cuvantul KIA inseamna " nascut din Asia, pentru oligofreni"
    5 2
  • @george
    ba georgele, tu ai condus vreo Honda din ultimele modele sau ai fost macar in vreun showroom de-al lor sa vezi cum se prezinta?
    Te asigur ca Honda face treaba aia mica cu jet sub presiune pe kitsch-urile alea coreene aka China Corporation
    7 6
  • O kia cu trapa panoramica?!! sa dea si o pelerina de ploaie!
    5 5
  • george
    N-AM NEVOIE DE NICI O ASIGURARE DE LA TINE
    @ DST

    Doar de un pic de politete...Daca nu-ti cer prea mult...

    Eu am fost in showroom Honda si am condus masina Honda ultimul model.
    Acum e randul meu sa te intreb ceva: tu ai iesit din casa in ultima vreme? Ai deschis si tu un televizor pe vreun canal de stiri sa vezi ce se intampla in lumea asta?
    5 7
  • Etienne
    Venga
    Arata foarte bine monovolumul mic Kia. Motoarele au performante medii; daca pretul va fi unul corect, sub C3 Picasso de exemplu, va avea succes. Succes nu in Romania unde monovolumele nu se prea cauta in general (la noi sunt numai oameni fini sau piloti licentiati cu Merc sau BMW), dar in lumea unde civilizatia e normalitate (si oricine stie diferenta intre China, Korea de Sud, Korea de Nord si Japonia) are sanse la vanzari bune in clasa ei.
    2 4
  • catalinB
    de ce
    unii dintre cititorii automarket numesc insistent masinile coreene "chinezarii"? Voi aveti idee cum e in Coreea de Sud si ce pot face ei? Sunt 100 de ani inaintea noastra...
    5 5
  • Stelian_Opincariu
    O masina aproape perfecta
    3 9
  • Cristian
    Kia r asa
    Chinezarii, chinezarii non stop.

    Astia care comparati Honda cu Kia sunteti dementi.

    E o distanta uriasa, o prapastie intre ele.

    Cine e kia ?? copilul lui hyundai, de unde stie hyundai sa faca masini cand abia s-au dat jos din copaci ??!!
    De la americani, normal.

    Poate arata bine chestia de mai sus, pacat ca la practica sunt varza cu carne si toate cele.

    Cumparati voi mult timp porcarii d'astea si in curand o sa-si deschida ochiosii aia afaceri la voi in cartier ca turcii dupa revolutie.
    6 4
  • @catalinB
    daaaa adevarul e ca ar trebui sa trecem si noi romanii pe orez sa mai facem niste economii... ca uite unde au ajuns sud coreenii... o duc prea bine... asta pana cand s-or hotari cei din nord ca li s-a cam urcat democratia la cap...
    Sa nu vezi legatura dintre china si corea inseamna sa fii complet paralel cu lumea in care traiesti !


    Coreenii gandesc ca si chinezii, produc masini pe banda ca si chinezii, au aceeasi sete de expansiune ca si chinezii !!! Vor sa atinga zenitul cu orice pret, cu orice cost ! chiar spunand minciuni... daca asta inseamna sa te impui pe piata atunci nimic nu-i imoral pt ei... Ar fi in stare sa vanda si zapada eschimosilor , daca ar avea suficient de multa in Coreea de sud !

    Singurul lor merit e ca au reusit sa faca dintr-o tehnologie frugala si niste plastice rugoase ingramadite la repezeala, un succes comercial... le-au impachetat atat de bine si le-au facut atat de atragatoare ca pana si Lucifer se gandeste extaziat la cat de cool e sa ai garantie de 7 ani sau intretinere gratuita 3...

    DAAAAAAA!!! Kia, Hyundai si Ssangyong, cele mai tari masini de pe planeta!
    8 3
  • .
    Nu stiu cum poate compara cineva kia cu honda ...niciodata nu va exista termen de comparatie intre orice marca coreana si una japoneza. Referitor la Kia Venga masina arata chiar bine sa vedem si cat va fi de fiabila...sincer as crefera-o mai mult decat un polo sau corsa...
    3 1
  • Ce oameni inculti, ce prosti, ce Bizoni, ce Manelisti, e plina Romania de voi
    1. Corea este unul din liderii in tehnologie, liderul in cipuri de memorii, cu 2 concerne in top 10 mondial, etc., noi suntem niste somalezi pe langa ei.

    2.Ca mare fan al Honda pot sa observ cum scade carisma si prestigiul ei, motoare noi performante ioc, un 1.8 mediu, un TypeR frumos dar mai slab calitativ si mai putin performant ca anteriorul, renuntarea la 2000 aspirat 240 CP, un diesel superb dar cu putere medie in comparatie cu concurenta, un Insight de kkt si un viitor S2000 cu tractiune fata si eventual Hybrid adica tot un kkt.

    3.Hyundai-Kia tocmai au scos un 2.0 care vor sa-l duca standard pe viitoarele modele in peste 260 CP, modele noi si frumoase de masini, un Genesis care deja a prins bine pe piata (nu in Romania ca noi suntem la coada), O kia Venga acre mie-place, etc.

    Deci Honda continua sa regreseze si Hyundai-Kia sa progreseze asa ca este foarte posibil in viitorul apropiat sa avem surprize mari,

    Deschideti ochii Romani si nu mai criticati KIA si HYUNDAI ca noi fabricam DACIA, dar asa e Romanul, nu face nimic dar ii critica pe altii.
    6 4
  • Marian
    Eu nu va inteleg ce luati asa foc cu totii cand apare o stire despre KIA? Ce va doare asa de tare la marca asta?
    Cineva zicea ca astia din coreea nu stiu sa faca masini, ca sunt incepatori. Probabil dar, sa nu uitam ca au ajuns pe locul 4 in lume Hyundai si Kia impreuna. Acum 1 an sau doi zicea seful de la Hyndai ca vor in 5 ani sa ajunga pe locul 5 la volume. Se pare ca s-a inselat saracu si nu a mai trebuit sa astepte atat.
    4 3
  • semtex
    @Marian
    VOLUME MARI NU INSEAMNA CALITATE !!!
    de cate ori trebuie sa scriu asta?

    @gtrazvan
    1. daca vrei sa dovedesti ca esti cult, ai face bine sa-ti reevaluezi vocabularul si sa-l mai imbogatesti ca dai in penibil:))
    2. ce treaba are sula cu prefectura? ce treaba au cipurile cu productia de automobile?!
    3.Honda regreseasa doar in mintea ta de cercopitec

    4.Hyundai e facut cu mentalitate chinezeasca... LOGAN e conceput de francezi si asamblat de romani, ceea ce e mult mai sanatos decat orice panarama venita de la hyundai
    5 8
  • carlos
    despre KIA si proprietarii ei
    fratilor,pai cum sa nu aiba popularitatea asta, cand silaba "ki" e ubicuua!

    Kitsch, kiftea, kitros, kior, kiomb
    I: de ce ti-ai luat kia ?!
    r: de kiki bambus!

    Au aceeasi radacina cu un motiv bine intemeiat :))))
    3 5
  • @semtex ai grija sa nu explodezi
    1. Au legatura cipurile cu nivelul la care sunt ei in strare sa ajunga, un domeniu in care domina piata mondiala de foarte multi ani.

    2. Poate oi fi tu mai bun la gramatica sau literatura, mai putin grabit cand scrii (regaseasca), dar la cultura auto esti 0.

    In primul rand ca nu este Hyundai ci este Hyundai-Kia (este un singur concern) si in al 2-lea rand Directorul General TOYOTA a declarat ca cel mai mare competitor in viitor il vad in Hyundai-Kia care au acelasi tip de dezvoltare pe care l-au avut si ei in trecut, iar modelele mai vechi KIA au la baza modele japoneze nu chinezesti asa ca orienteaza-te spre un site de pictura sua literatura ca la capitolul auto esti "0".

    DAcia este o masina buna pt saraci, KIA are alta tinta si foarte curand Renault va in urma lor la toate capitolele ca la cateva sunt deja.
    6 4
  • Coreea de Sud are tehnologie destula si deja sau impus pe piata mondiala (Samsung,LG,Hyundai,KIa etc). SI in legatura cu produsele lor "sunt chinezarii" ....hai nu ma inebunii....am Hyundai Accent si crede-ma baietii fac treaba buna la masini.
    PAPAGALII FARA CREIER ce sunteti ! ,acceptati odata in creierul vostru inchis ca ORICE natiune poate sa faca lucruri bune nu conteaza in ce domeniu si nu conteaza ca sunt chinezi,coreeni sau romani. Tehnologia exista,mana de lucru exista iar ei au fost mai inteligenti si sau dezvoltat pe cand noi....criticam !.

    Si apropo cineva zicea ca au volum de vanzari mari dar nu sunt de calitate....jura-te!!!!. Se cumpara Hyundai si Kia tocmai ca sunt de o calitate medie !! la un pret mic !.
    10 5
  • n`ai cu cine
    vorba aia : prostu nu e prost destul daca nu e si fudul...
    romanu prefera un vw din 90 "tedei" decat chinezaria asta...ca e nemteasca frate...rupe mecla...
    sa nu va mire daca peste 4-5 ani va fi hyundai-kia numarul 2-3 in lume per total la vanzari de masini (acum e toyota daca nu ma insel).
    si vor face masini din ce in ce mai bune...veti vedea...ambitia lor e mare si ii duce si capul - kia europa, aia de au facut ceed are tot managementul si partea design+dezvoltare european, luati de pe la grupul vag majoritatea...ia mai informati`va putin.
    nu va intrebati de ce in romania se vinde asa bine..aproape cat daci&renault?
    5 5
  • Semtex
    @gtrazvan
    hai ca esti deja in delir cosmic... :)) pentru cineva care se lauda atat cu nivelul sau de cultura auto, faci niste comparatii absolut cretine... daca le-ar amesteca toti asa ar iesi un bors total !!
    Si Romania e locul 3 in topul celor mai buni producatori de vin din lume, dar nu s-a gasit nimeni sa spuna ca Dacia e cea mai tare masina de pe mapamond din cauza asta...
    si culminezi in prostie, murdarind numele RENAULT prin apropierea cu kia...o marca secundara... vai de capu tau!
    2 7
  • mog
    bai mogli, cei care scriu aici poate nu prefera neaparat jegurile nemtesti, ci mai degraba rafinamentul rafinamentul unui Renault in locul stifturilor coreene...
    3 2
  • lol
    lucrand in domeniul auto, si conducand cam toate tipurile de pe piata, pot spune ca trebuie sa fii retardat ca sa compari Dacia cu Hyundai-Kia, care sunt cu cu ani buni inaintea noastra. Cat priveste Renault, imi pare rau, dar Ceed'ul e mai bine motorizat decat Megane, spre exemplu. Honda e inca in fata Hyundai-Kia, dar nu cu mult, iar faptul ca modelul Ceed a batut in vanzari de la Astra, Megane, Golf . Focus,etc, ar trebui sa va puna macar pe ganduri. Da, nu conteaza volumul, dar ganditi-va ca oamenii nu dau banii aiurea si stiu ce cumpara , in marea lor majoritate. Iar cand ai vanzari mari, inseamna ca ai marfa buna. Loganul, doamne dumnezeule, e o caruta obosita si ieftinache pe langa un model ca Ceed. Pana la urma, e si normal, Ceed'ul e un model care costa aproape de doua ori mai mult. In fine, si acum 2 ani se manca groaznic de mult kkt ca Sandero va rupe, Ceed nu va exista , si acum, cine se vinde si cine e pe muchia falimentului? Nu sunt un fan declarat Kia, dar are modele care sunt reusite si cinstite.
    5 6
  • Semtex
    Daca te ducea capul, iti dadeai seama sa te uiti mai sus si sa vezi in ce context am mentionat Dacia.
    Iar acum mai Soprano, ia spune tu noua pentru cine lucrezi daca te dai asa talentat ? Impresiile **** ce le ai si tu, ca n-o sa intelegi niciodata ideea sub care s-a construit Logan-ul. Ce sa le explici la tarani notiunea de low-cost?! Dar atat despre Dacia.
    Ceed performante??!! Ce perfomante mah? :)) 1.4 GSL la 109cp e 12.975 euro la dotari compensate cu Megane-ul la 12.900... numai ca megane-ul asta are motor 1.6 16v 110cp si cutie in 6 trepte...
    La banii astia ceed are 11.6 secunde acceleratie, Megane 10.5...
    Intr-adevar ei mai au un motor pe benzina 1.6 la 122cp, dar cine dracu il cumpara la 14.000 euro pt niste dotari decente... prosti ca tine, bineinteles!
    Raportul performante/ pret este net in favoarea Megane-ului ! MEGANE cu motor 1.9dCI la 130 cp este cu o secunda mai rapid la acceleratile(9.5s Megane) decat Ceed 2.0 dsl 140cp. Halal performante, expertul ****
    Ca sa nu mai vbim ca nu vor ajunge coreenii la rafinamentul megane-ului in vecii vecilor amin ! Carpaci o sa ramaneti toata viata, voi astia cu KIA! auzi, masina fara scut la motor !
    Si pana la urma cum arata Megane-ul, si cum arata jegurile astea de la kia?
    5 9
  • hahaha
    ala care lucreaza in domeniul auto cred ca lucreaza la o companie falimentara, altfel nu se explica cum naiba a ramas el impresionat de motorizarile ceed ului:)))))) pe benzina cu cuplu aproape de 5000rpm waaaaa, hahhahaa, ce stupid esti tu si astia de lauda coreene de au nevoie de facelift la 2 ani ca sa reziste pe piata!!!!! waaa, hahaha, sa scoatem palaria in fata coreenilor ca au masini bune:)))))))))))))))))))
    cica loganul e caruta obosita:) waaa, hahaha, unde esti cu coreeana ta rapida sa tragem o liniuta... cu creta....:))) ce penibili, doamne ajuta i, da le minte ca se duce tara de rapa!
    3 3
  • ma sufoc...de ras...
    @ XSS

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah

    ce ziceeeeee? rafinamentul unui Renault?

    hahahahahahahahahahahahahahahahahahah.....etc
    5 0
  • kia
    intrebare pt toti cei care ataca Kia : ce masini aveti si ce vechime au ele?
    5 0
  • Kia Rio
    Am o Kia Rio hatchback 1.3LS din 2001. Am facut orice cu ea, am mers si cu acul pe rosu ... tot. Nu am nicio problema cu ea. Eu zic ca si-a depasit de mult asteptarile de masina de familie low-cost. Bine, poate a mea o fi o exceptie .... ca n-am cum sa ma compar cu masinile voastre imaginare care rup norma ...
    Inca un lucru important de stiut, Kia ceed e facuta cu ingineri "furati" de la VW. Cum Dacia e masina romaneasca si e facuta cu tehnologie (sau nu) frantuzeasca ... asa ar putea sa fie si in cazul Kia.
    Inca ceva important, nici eu nu ma dau in vant dupa multe marci dar nu pot sa le denigrez asa in necunostinta de cauza ... dar ma rog ... toti sunteti niste atotstiutori, ma mir de ce am mai postat ... oricum stiati ce vreau sa spun ... stiu ... n-am dreptate.
    3 0
  • @Semtex
    mai "gurule" - compari o masina de 3 ani in productie cu una de aparuta de 2 luni.

    si daca vrei hai sa facem comparatia

    garantie Renautl tren de rulare 40 mii de km - Kia 100 mii
    fiabilitate Renault < fiabilitate KIA
    optiunile la masinile comparate de tine (dotari standard)
    Kia are in PLUS
    CLIMATRONIC vs aer conditionat
    Jante aliaj KIA
    2 air-bag in plus KIA
    DIspositiv USB AUX KIA
    ESP - KIA
    Comenzi volan KIA

    Asadar primesti mult mai putin la Renault, optiuni care la Renault nici in varinata de 13850 EUR nu le acopera pe toate.

    Asa ca lasa-ne cu aberatiile tale cu ce ofera Renaul in + si defapt este in -, asa ac si avrianta de 1.6 de la Ceed este mai ieftina decat Megane 1.6.
    7 1
  • kia
    @Semtex
    Oare de ce institutia bancara unde uncrez a renuntat la Renault si s-a orientat catre Skoda (chiar daca masinile sunt mai scumpe)? Oare de ce toti soferii nostrii se plang de caliatea masinilor fabricare de Renault (avem Megane si Clio in flota)? Asa ca nu mai compara Ceedul cu Megane. Poate o fi noul Megane mai stralucit..sincer nu l-am testat.
    6 1
  • nu se poate asa ceva...noi romanii ar trebui sa fim exterminati...
    4 0
  • foarte lol
    megane'ul al pretul care l-ai spus tu e aproape chel, poate ar trebui sa mai studiezi ofertele (eu lucrez in domeniul rent si am toata gama de masini in dotare ). cat despre motorizari, cuplul la turatii ridicate e specific motoarelor cu controlul valvelor, precum Honda I-VTEC, BMW Vanos, Hyundai-Kia CVVT. renault'ul 1.6 il duci in 5000 de ture si de acolo se termina jucaria, tre sa schimbi, tureaza in gol, in timp ce cvvt'ul de kia se duce in 6300 , unde are puterea maxima. pe 100m pro'ul 1.6 face megane coupe 1.6, desi cifrele date de producator... sunt cifre date de producator.
    ar trebui sa te duci la dealer mit motors sa testezi ceed'urile 2.0dsl de 190 de cai...
    noul megane arata mai bine la interior decat ceed'ul 2007. dar noul ceed arata mai bine cu mult la interior. iar noile motorizari ale hyundai kia (1.6 turbo si 2.0 turbo) vor intra tare in piata.

    ceea ce e enervant e ca vorbiti in necunostinta de cauza. testati un ceed de 13200 de euro (varianta city, e aproape full) , 1.6 , si n-ati mai comenta aiurea atata. de unde atata inversunare nu stiu.
    6 1
  • multi varzari in romanica
    Sunt sigur ca daca n-avea emblema kia ci un VW acolo, toti ciumpalacii astia ati fi ajuns la climax in... 10.5 secunde.

    Partea proasta este ca mai sunt oameni care chiar vor sa faca o alegere si sa isi ia o masina si voi ii intoxicati cu idei de genul "Coreea = China", si "Ceed = CRAP". Mai mare ineptie ca asta n-am pomenit.

    By the way, asa ca sa vedeti ce inseamna sa AI o masina si sa iti faci o parere despre ea, aflati ca AM Ceed de 1.4 si acum vreau sa il dau ca sa imi iau TOT un Ceed, face-lift. Pentru ca e pur si simplu o masina f buna.
    6 1
  • lucian
    pro 'ceed
    bre, daca era asa bun meganu ala de l-am testat de 130 de cai de ce zda masii nu l-am luat?? i-auzi ce prost sunt . sa-mi iau eu un pro ceed 2.0 dsl 140 de cai? imi vine sa ma dau cu capu de pereti cand ma uit la masinuta aia :))). ba semtex ,tu esti un mare terminat. Dupa ce spui u ar trebui sa ne luam toti bemveu busit fara airbaguri din 90 toamna ca suntem cool. Ce masina ai tu de esti asa inversunat ? cocalarule
    4 1
  • 1. Ati cam uitat despre ce am inceput sa vb.: KIA Venga
    2.disputa Kia-Renault se decide pe strada. Uitati-va cate CEED-uri si cate Megane (nu de firma) circula, si care sunt parerile celor ce le conduc
    3. Tehnologia moderna a permis o apropiere valorica de baza a modelelor la aceeasi clasa, motorizare, etc. Diferenta apare la design, marketing, optiuni, garantie, PRET,...
    4. Venga este manusa coreeana, la momentul asta. Asteptam replica franceza, japoneza, germana.
    5. Cred ca din criza asta fiecare trebuie sa mai taie din fite, sa se mai uite la ce cumpara, la pret, pt. ca vb. unuia despre second: n-am chef sa miros transpiratia altuia, chiar daca e neamt, francez ori altceva
    3 0
  • futmanelari
    am kia
    multi mapetzi care miros besinile nemtilor de acum 19 ani. sa traiti bine in plm!!!
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru