OFICIAL: Viitorul Volkswagen Golf 7 va fi hibrid si electric

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 03.12.2009
Un oficial Volkswagen a dezvaluit la Los Angeles faptul ca viitoarea generatie a modelului Golf va beneficia de versiuni hibride sau complet electrice.

Salonul Auto de la Los Angeles a reprezentat o buna ocazie pentru constructori sa lanseze noi modele si concepte dar si un prilej deosebit pentru a dezvalui planuri de viitor.

Ulrich Hackenberg, directorul diviziei de cercetare si dezvoltare din cadrul Volkswagen a declarat intr-un interviu ca viitoarea generatie Golf va putea fi regasita pe piata in versiune hibrida si electrica. "In acest moment ne dorim o versiune hibrida pentru un model compact european, ceea ce inseamna ca Golf reprezinta o solutie viabila. Viitoarea generatie va oferi aceasta alternativa de propulsie, alaturi de o versiune complet electrica", a sustinut Hackenberg.

Oficialul german a vorbit si despre noua tehnologie diesel-hibrida, introdusa odata cu noul concept Up Lite, tehnologie care ar urma sa debuteze in serie in viitorul apropiat, pe modelele mai mari din gama. Prototipul expus la Los Angeles este echipat cu o unitate diesel cu doi cilindri, completata de un motor pe benzina de 13 cai.

Hackenberg a recunoscut insa ca versiunea de serie a complexului hibrid va fi compusa dintr-un motor diesel ceva mai mare, probabil de patru clindri, ajutat de un propulsor electric de minim 40 de cai putere.

Seful diviziei de cercetare si dezvoltare a vorbit si despre viitorul unor branduri exclusiviste, cum ar fi Bentley si Lamborghini, care ar urma sa adopte pe viitor o propulsie alternativa.

"Masinile sportive si supercarurile au nevoie de motoare complet electrice, asemeni conceptului Audi e-tron. Totul depinde insa de procesul de dezvoltare al bateriilor si de reducere a masei totale, care trebuie sa fie cat mai mica in cazul modelelor sportive", a incheiat Hackenberg.

via | Autocar

Comentarii (2)

  • Gresala?
    "echipat cu o unitate diesel cu doi cilindri, completata de un motor pe benzina de 13 cai"

    Motorina completata de benzina?
    2 2
  • 2.0L CR rules
    Unde a fost facuta declaratia? In California?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru