OFICIAL: VW Touareg in Romania, de la 44.763 de euro

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 16.03.2010
Versiunea entry-level a lui Volkswagen Touareg este echipata cu un motor V6 TDI de 3.0 litri care dezvolta 240 CP si 550 Nm si porneste de la 44.763 de euro cu TVA inclus.

Noul Volkswagen Touareg este disponibil in Romania si are un pret de pornire de 44.763 de euro cu TVA inclus. Pentru moment, Volkswagen a dezvaluit preturile pentru doar doua versiuni de motorizare ale lui Touareg, V6 3.0 TDI si V8 4.2 TDI. Versiunea entry-level a lui Touareg dezvolta 240 CP la 4.000 rpm si ofera un cuplu motor maxim de 550 Nm la 2.000 rpm. Motorul V6 TDI respecta normele Euro 5 si este cuplat unei cutii de viteze automate cu opt trepte. Acceleratia de la 0 la 100 km/h este realizata in 7.8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 218 km/h.

Emisiile de CO2 ale lui Volkswagen Touareg V6 TDI in versiunea de 3.0 litri sunt de 195 grame per kilometru. Modelul are un consum urban anuntat la 8.8 litri, in timp ce consumul extraurban este de 6.5 litri la 100 kilometir. SUV-ul din Wolfsburg are o masa de 2.174 kilograme, in timp ce fratele sau mai mare, echipat cu un motor V8 TDI de 4.2 litri, cantareste 2.279 kilograme.

Versiunea de top a lui Volkswagen Touareg este echipata cu un motor TDI V8 de 4.134 centimetri cubi care dezvolta 340 CP la 4.000 rpm si ofera un cuplu motor de 800 Nm la 1.750 rpm.

Modelul este echipat tot cu o transmisie automata cu opt trepte si poate accelera de la 0 la 100 km/h in doar 5.8 secunde, in timp ce viteza maxima este de 242 km/h. Acest model respecta normele Euro 5 si emite 239 de grame de CO2 per kilometru. Consumul urban al lui VW Touareg V8 4.2 TDI este de 11.9 litri la 100 kilometri, in timp ce valoarea extraurbana este de 7.4 litri la suta.

Via | Volkswagen

Comentarii (17)

  • Stelian_Opincariu
    Intradevar trebuei sa recunoastem dragi cititori ca pretul este foarte piperat! Probabil un pret de 35.ooo euro de pornire ar fii fost mai acceptabil.
    5 10
  • De ce....?
    De ce si-ar lua cineva acest break inaltat exagerat de scump?
    7 22
  • @sclav83
    pt ca un om care isi permite sa dea suma asta de bani pe o masina este un om ale carui afaceri nu presupun frecarea dudei pe net!
    24 3
  • andr3i
    omasina reusita, si la pretu asta oricum o sa se vanda.
    mult succes.
    11 4
  • motor 3.0 cu 240 CP - design interior exterior de lux e normal sa coste atat, ce vreti sa fie concurenta lui Duster ?
    Tuareg participa din 2004 la Dakar - a castigat anul acesta trofeul.
    http://www.youtube.com/watch?v=mboMIsqLMaw&feature=PlayList&p=42565750759C37FA&playnext=1&playnext_from=PL&index=5
    Astept comentarii gen Duster e mai bun, mai comod si mai ieftin.
    8 3
  • Cine vrea Duster nu face comparatii cu masini din alte clase.

    numai refulatii ce viseaza Tuareg si nu-si permit decat un scooter SH fac comparatii cu Duster

    asa ca, domnule SS, plimba ursu si danseaza la alta masa, un model preparat pentru raliul Dakar n-are nici o treaba cu un model de strada. Da' de unde dracu sa stii tu asta....
    6 5
  • @SS
    Mi-ai luat vorba din gura cu Dusterul.
    Clar e peste Tuareg la orice raport vreti.
    3 8
  • @M&M puti de prostie de la o posta.
    Tuareg la Dakar si-a construit un nume international. cand spui Tuareg in lume inseamna ceva, e vb de marketing si atat, nu conteaza ca masina aia costa de 30 x cat aia de serie .. pe cea de Dakar scrie VW TUAREG TDI ce reprezinta o reclama imensa care va face sa se vanda in toata lumea. Pentru cine isi perminte un Suv e greu sa treaca cu vederea peste Tuareg din toate punctele de vedere.
    Faptul ca am spus de Duster era pentru ai starni pe pro-dacia si anti-vag in comenatrii amuzante ca sa radem un pic de ei, nu fac eu comparatii de genul asta.
    5 4
  • boul si magarul
    corect, preturi de pornire:

    - Tuareg ....39.207Eu
    - Duster...10.800 Eu

    un fleac, diferenta de ~30.000Eu merita si poate fi acoperita cat ai clipi din ochi (atat timp cat singurii bani pe care i-ai dat in viata ta sunt pe posterele cu masini)

    astept alte rapoarte
    5 6
  • @M&M
    Tu nu sti sa citesti ? Eu nu am comparat nimic mei baiatule am vrut sa starnesc pacalicii ca tine care compara ozn-uri cu carute.
    Ai dreptate singuri banii pe care i-am dat au fost pe postere cu masini... si e ceva rau in asta?
    aia 30.000 diferenta chiar se merita , sunt reflectati in multe dotari, sisteme..crezi ca la banii aia iti da doar volan si pedale la Tuareg?
    4 5
  • SS vs. pacala
    eu stiu sa citesc...tu stii ce scrii?
    4 3
  • totusi, nu as da un touareg pe un duster 1.5 dCI full cu tehnologie nissan....
    3 1
  • @ slv83 si altii ca el
    Am touareg si daca o sa fiu sanatos o sa mi-l iau si pe asta nou. Nu stiu de ce va agitati atat cu duster sau alte chestii, pt ca fiecare o sa isi cumpere masina pe care si-o permite - nu cea pe care si-o doreste, pt ca asa cum eu am dat peste 40 mii euro pe touaregul pe care il am acum, recunosc ca mi-as fi dorit un G de la Mercedes, insa nu imi permit. Asa ca, va rog, pe cei care tot o dau in sus si in jos cat e de buna o masina de 15 mii euro fata de de una de 40 mii sau de 70 mii sau mai mult, lasati-o asa, ca nu are rost. Fiecare joaca in alta clasa si revin: fiecare isi cumpara ceea ce isi permite. O zi buna!
    8 4
  • @je
    Mai romane, decat sa dai 40 000 pe o masina mai bine iti faceai o casa! Spor la cumparaturi........
    3 2
  • Bogdan
    comentarii fara rost
    mai oameni buni, in tara in care s-au comandat 15 ferrari intr-o luna (cu 4 mai multe decat aveau italienii repartizate pentru romania) voi stati sa comentati daca 40000 EUR e mult sau putin pentru o masina? sau sa o comparati cu o casa? cine are bani o sa si-o cumpere. cine are doar 40000 eur mai mult ca sigur ca o sa -si cumpere intai o casa. cine nu are 40000 EUR o sa faca credit sa-si cumpere o casa. si dupa aia probabil si un duster. iar pe JE eu nu-l cred ca o sa -si cumpere noul tuareg. pentru ca daca ai bani de tuareg, nu mai stai pe forum la automarket sa citesti comentariile unora care nu au. si sa le mai si raspunzi. eu daca as avea bani de tuareg si as vrea sa-l cumpar, m-as duce la reprezentanta si l-as comanda. pur si simplu. nu mi-as mai pierde vremea pe forumuri. v-am pupat! :)
    5 0
  • service
    Eu am o intrebare referitoare la competenta service-ului. Atata tehnologie noua de la luna la luna, cum tine service-ul din Romania pasul cu dezvoltarea? M-am uitat la imaginile acelea cu diferite instalatii ...recunosc ca imi prind urechile,....dar daca se strica ceva...ca se mai strica.....te duci la service in Romania si ...stiu ei ce e de facut? sau dau cu presupusul? As fi curios de un reportaj pe tema asta, cum se redocumenteaza serviceul cu privire la noile tehnologii si service-ul lor.
    1 1
  • scump
    pentru e mine pretul este unul astronomic cum nu as putea aduna intr-o viata.de ce sa carcotesc? imi place masina. cred ca se va vinde bine.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru