Opel a vândut 6.700 de maşini în România în anul 2010

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 18.01.2011
Opel a reuşit să vândă mai mult decât în 2009, livrările pentru clienţii români însumând 6700 de maşini. Cota de piaţă a nemţilor a urcat până la 6.5%.

Esential

6700 de maşini a vândut Opel în România anul trecut.

Opel a înregistrat o evoluţie pozitivă pe piaţa din România în decursul anului trecut. Constructorul german a reuşit să livreze clienţilor autohtoni un total de 6700 de maşini, depăşind astfel performanţa din 2009 şi urcând în clasamentul importatorilor.

În condiţiile în care anul 2010 a consemnat doar 104.000 de automobile vândute la nivel naţional, cele 6700 de maşini bifate de Opel reprezintă o cotă de piaţă de 6.5%, în urcare cu două procente faţă de aceeaşi perioadă a anului 2009. Evoluţia bună a făcut şi ca Opel să urce pe locul al patrulea în topul celor mai mari importatori de pe piaţa din România.

Cum era de aşteptat, best-seller-ul gamei din Russelsheim s-a dovedit a fi micul Opel Corsa, supus unei serii de revizuiri în anul care tocmai s-a încheiat. Modelul subcompact, aflat la a patra generaţie, a reprezentat 32% din volumul mărcii pe 2010, devenind totodată si cel mai bine vândut produs în cadrul programului "Rabla", unde a adunat peste 36% din totalul comenzilor.

Constantin Avromescu, directorul Opel România, a declarat: “Ne bazăm în continuare pe modele atrăgătoare, performante şi fiabile, ce aduc inovaţii tehnice la preţuri accesibile.

În 2010, motorizări noi, precum Astra 1,3 CDTI EcoFlex cu sistem Start/Stop şi consum mixt de 3.9 litri/100 km, prezenţe noi, precum aspectul reîmprospătat al Corsa şi noutăţile aduse de Antara şi noua Zafira, dar şi caroserii noi, cum este varianta Sports Tourer, pentru Astra, sunt tot atâtea argumente pentru atractivitatea gamei Opel”, a concluzionat Avromescu.

via | Opel România

Comentarii (14)

  • @Automarket
    ASA SI? pot sa va enumar alti 5 constructori care au vandut mai bine decat Opel si care si-au crescut si ei cota de piata... ce stire e asta? prin articolul asta va pierdeti echidistanta... Dar e articol platit, nu-i asa?
    10 17
  • @io
    ma gandesc eu cu mintea mea ca e un comunicat de presa al Opel Romania si probabil ca s-ar prezenta orice alt constructor care face un comunicat de presa. E vina Automarket ca ceilalti nu prezinta astfel de informatii?
    13 1
  • poate nu a observat toata lumea dar Opel nu este singurul brand caruia i s-a "dedicat" un articol referitor la vanzarile din 2010 .... deci ciocu mic cu "publicitatea" ca mai exista si alte forme ale ei decat reclamele de la televizor --- COMUNICATELE DE PRESA fiind o forma de publicitate si ele . . . doar ca apar in timpul stirilor, nu in pauzele de publicitate.
    4 3
  • AllanHeron
    Doar 6700 de masini? Atat vinde Renault intr-o zi!
    0 21
  • vali86
    nedumerire
    este sau nu facut de fiat motorul 1.3 cdti ? simpla curiozitate
    3 1
  • you_hoooo
    v-ati trezit!
    Daca va deranjeaza comunicatul de presa nu-l mai cititi... Foarte bine ca Opel merge bine in Romania!!! Cine are Opel stie ce inseamna marca asta!
    Citate:
    "Doar 6700 de masini? Atat vinde Renault intr-o zi!" R: nici in Franta nu vand atat... ignorant,prost intentionat... mai studiaza internetu'!
    "este sau nu facut de fiat motorul 1.3 cdti ? simpla curiozitate" R: motorul este o colaborare GM-Fiat 50%-50% fabrica comuna fiind in Polonia si are titlul de "cel mai bun motor al anului 2003".
    15 0
  • florian
    Opel
    Un articol care , personal , ma bucura , bravo Opel , tot personal cred ca fiecare are dreptul sa citeasca ce vrea , nu cred ca stirea asta a injosit pe cineva , mai degraba a ofticat pe unii , gen ,,io'' , care nu au alta treaba si sunt foarte preocupati de ,,capra vecinului" Tare bine ar fi sa ne vedem fiecare de ale noastre si sa nu mai facem pe inteligentii,.. si apropo , fiecare conducem ce vrem , ce putem si ..ce ne permitem, parerea mea
    16 0
  • @AllanHeron
    6700-atatea merg la service pe zi in romania
    8 10
  • Insignia este alaturi de A6 cea mai fiabila masina din Europa.
    3 1
  • @ vali86
    Eu conduc un Grande Puntom 1,3 multijet. Tatal meu are Corsa. Motoarele sunt aceleasi. De la Fiat.
    6 3
  • bogdan
    irelevant
    si care e problema daca sunt aceleasi? si cele diesel de 1.9 sunt aceleasi si pe Alfa, si pe Opel, si pe SAAB, si pe Fiat. aliantele intre producatori sunt normale. si BMW/Mini are motoare in comun cu Peugeot, si asa mai departe. important e ca sunt motoare excelente, atat cel de 1.9 cat si cel de 1.3. asta se stie.
    8 1
  • un fan
    @AllanHeron
    te tii de mistouri? ce problema ai cu Renault? Renault a bagat o groaza de bani in Israel
    6 2
  • bannat
    jidan, jidani s. m. 1. (pop.) evreu. 2. afacerist lipsit de scrupule.
    4 2
  • opel
    eu nu mai detin masina marca opel de vreo 5 ani,nu ca as fi fost nemultumit de aceasta marca,dar cred ca sunt indreptatiti sa faca public acest articol.de ce?uitativa pe strazi si vedeti care sunt cele mai raspindite marci de masini si asta nu numai la noi in tara.dupa salvarea de la faliment a acestei marci opel,aceasta criza,eu cred ca a fost un adevarat sut in cur inainte la vinzari.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru