Opel ar putea fi impins in insolventa daca nu este vandut in curand

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 03.08.2009
Opel este in pericolul de a fi impins in insolventa in cazul in care cele doua parti care vor decide cine este urmatorul proprietar al companiei nu hotarasc in curand cine este castigatorul licitatiei.

In cazul in care directorii General Motors nu iau o decizie privind cine va fi viitorul detinator al Opel, marca germana va fi impinsa catre insolventa. Acest lucru se intampla deoarece trustul care controleaza marca Opel nu vrea sa sprinijine niciun fel de oferta din partea celor de la Magna, investitorul preferat de guvernul german. Pe de alta parte sta RHJ International, consortiu favorizat de detinatorii Opel, dar respinsi in mod tacit de catre guvernul german. Pana cand trustul care detine Opel si guvernul german nu ajung la un consens privind vanzarea marcii Opel, soarta constructorului din Russelsheim este in continuare in aer.

Din pacate pentru Opel, cele doua parti trebuie sa ia o decizie pana la sfarsitul saptamanii viitoare, deoarece acesta este termenul ales de premierul tinutului Renania-Palatinat, Kurt Beck. Acest land al Germaniei a sprijinit marca Opel in ultima perioada si a asigurat supravietuirea marcii chiar si in perioada in care General Motors declarase insolventa.

In cazul in care situatia Opel nu va fi clarificata in curand, marca germana ar putea fi impinsa catre insolventa de catre creditorii sai, in vederea formarii unui Opel renascut, care sa functioneaze mai eficient.

Via | AutomotiveNews (inreg.)

Comentarii (7)

  • Stelian Opincariu
    Opel face niste masini trasnet , cu un design superior multor marci care sunt de pretentii. Pacat ca Opel sa dea faliment.
    6 4
  • Un te duci tu muicaaa?
    Daa si eu plang in perna de grija lor. Ar fi mare pacat sa "moara" Renaultul nemtesc...NOT.
    3 5
  • pacat
    faza k face masini "trasnet" e cam exagerata dar totusi s-ar pierde un jucator bun pe piata auto.sper totusi si sunt aproape convins k nu se va intampla asta...
    5 0
  • Nedumerire
    Nu inteleg cum este Opel marca germana daca este detinuta de catre General Motors ?! Cineva ? poate sa explice ? ! Multumesc.
    2 4
  • marius
    fabrica si actionarii
    Pai e simplu fabrica e in Germania si actionarul e GM, Renault-franta,Dacia-romania: e clar?
    GLOBALIZARE :))
    3 0
  • adn opel
    nu disperati
    Nu vor americanii sa piarda mina de aur de aia se fac ca nu aud ,Opel a tinut in viata cu tehnologie pe amaratii sa nu zic tampitii de am.,acesta marca este un blazon pt Germania nu cade asa in voia sortii,sunt interese prea mari si apoi a ajuns prima masina din Germania ca si calitate ,ieftina la intretinere si calitate de nu se poate,cunosc oameni cu stare care au vandut masini tari ,audi,mercedes ca aveau probleme si au luat astra sau insignia si sunt azi fericiti si au si bani in buzunar,bine ca traiesc firme ca dacia care fabrica conserve cu iz parizian de toata jalea,macar au unde lucra romanii nostrii si facem export ca in rest suntem la tehnologie la pamant,as vrea sa fiu un roman mandru ca in ziua in care am vazut Duster dar fustangii francezi nu vor emancipare din partea amaratului de roman,sa auzim de bine si sa ne bucuram de OPEL mult timp de acum incolo,cine stie ce este Opel pt roman cunoaste avantajele.
    2 2
  • gradinaritul asta
    E incredibil c zici tu mai sus. Tu pui pe picior de egalitate un Mercedes, BMW, Audi ( noi noute ) cu Opel? Te rog eu mult da o fuga la oricare dealer din cele 3 mai sus mentionate, inbraca-te frumos ca sa te primeasca oamenii inauntru ;) si stai macar ( daca nu o sa conduci ) 5 minute in una din masinile lor. Macar de cultura generala. Hai pa.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru