Opel Corsa facelift a debutat oficial în România

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 14.03.2011
Corsa facelift a debutat oficial pe piaţa din România. Preţul de pornire al acestui model este de 10.465 de euro cu TVA inclus, în timp ce versiunea cu cinci uşi porneşte de la 10.830 de euro cu TVA inclus.

Opel a lansat Corsa facelift în România. Lansarea s-a făcut alături de un concurs de design de tricouri, la care au participat 400 de concurenţi. Tricoul câştigător a fost purtat de designerul responsabil de crearea acestui model atunci când a fost prezentat la Salonul Auto de la Geneva.Respectivul concurs a fost organizat împreună cu cei de la Bumbac100.ro, aceştia oferind primilor trei clasaţi câte un premiu şi tricoul desenat de ei. Deşi modelul a primit un "facelift pe dedesubt" în prima parte a anului 2010, care a implicat modificări la suspensie, şasiu, direcţie, motorizări şi chiar la interior, facelift-ul prezentat la finele anului trecut include modificări estetice la exterior şi alte modificări la interior. Scopul acestui facelift a fost adaptarea la noul look al gamei Opel şi a transforma modelul Corsa într-un membru uşor de recunoscut al acestei familii.

Odată cu facelift-ul cei de la Opel au introdus şi un motor nou, un CDTI de 1.3 litri şi 95 CP, care pune în mişcare versiunea ecoFLEX a lui Corsa. De data aceasta, motorul vine cu sistemul Start/Stop în standard şi promite un consum mediu de 3.5 litri la suta de kilometri. Emisiile de CO2 au fost reduse şi ele, atingând 94 de grame per kilometru.

Unitatea beneficiază de un turbocompresor cu geometrie variabilă şi oferă 190 Nm între 1.750 rpm şi 3.250 rpm. Propulsorul beneficiază de un filtru de particule în standard şi de un sistem de control al emisiilor cu "buclă închisă", nemaintâlnit pe un model de clasă mică până în prezent. Respectiva versiune pleacă de la 12.755 de euro cu TVA inclus în România.

În ceea ce priveşte ceilalţi membri ai familiei Corsa, preţul de intrare în gamă este de 10.465 de euro pentru versiunea 1.0 Twinport Ecotec cu trei uşi, în timp ce aceeaşi motorizare pleacă de la 10.830 de euro pe caroseria cu cinci uşi. Cea mai scumpă versiune a lui Corsa rămâne şi performerul de top al gamei – Corsa OPC – al cărui preţ de pornire este de 21.970 de euro cu TVA inclus. Pe locul doi în materie de preţ stă versiunea 1.7 CDTi Ecotec Cosmo, care costă 17.330 de euro cu TVA inclus.

Cei de la Opel au introdus şi tehnologia AFL pe Corsa facelift, care oferă un plus de vizibilitate în toate condiţiile întâlnite pe şosea. Pe lângă asta, modelul este oferit în continuare cu un volan încălzit, iar sistemul de asistenţă la pornirea din rampă a fost implementat şi pe Corsa.

Sistemul FlexFix este oferit în continuare şi pentru Corsa Facelift, iar clienţii pot opta şi pentru un plafon panoramic.

Interiorul a primit materiale noi şi un bord texturat. Nivelul de echipare Enjoy este disponibil în două culori diferite, iar bordul şi panoul de instrumente oferă un efect în două tonuri care îi oferă şoferului un sentiment de armonie. Opţional, cei de la Opel oferă sistemul Touch&Connect pentru Corsa, care oferă un ecran touchscreen de 5 inch, conexiune Bluetooth, iPod şi USB, GPS pentru 27 de ţări şi şapte difuzoare de 4x20 wati. Paleta de culori a fost mărită, iar Opel a adăugat pachetul Linea, care oferă jante din aliaj de 17 inch vopsite în culori asortate cu caroseria şi echipează modelul de clasă mică din Ruesselsheim cu două dungi laterale de dimensiuni mari.

Via | Opel

Comentarii (3)

  • silviu
    greseala
    "şi şapte difuzoare de 4x20 wati" ???
    3 1
  • qwerty
    Nice
    Frumoasa nebuna
    4 0
  • Are si motor?
    Nu stiam ca Opel Corsa este o masina excusiv in 2 usi.E atat de cautata varianta asta in Romania incat se explica seria foto doar cu Corsa coupe!
    3 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru