Opel HydroGen4 incepe testele in Europa

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 27.11.2008
Opel HydroGen4 este un vehicul alimentat cu celule de combustibil care va fi testat in Europa de noua mari companii.

Esential

97 de cai putere dezvolta motorul electric instalat pe HydroGen4.

General Motors face inca un pas important in dezvoltarea propulsiei ecologice. Constructorul european va incepe in Europa o serie de teste ale noului Opel HydroGen4, un model care este alimentat de celule de combustibil.

Modelul va incepe o perioada de testare in Berlin, noua companii mari urmand sa se foloseasca de serviciile lui HydroGen4. Nume importante ca ADAC, Allianz, Coca Cola, Hilton, Linde, Schindler, Axel Springer, Total si Veolia ar urma sa se foloseasca de serviciile modelului Opel.

HydroGen4 foloseste un pachet de 440 de celule de combustibil, care combina oxigenul si hidrogenul din atmosfera pentru a produce electricitate. Noul HydroGen4 dispune si de o baterie care poate stoca energia recuperata la franare de un sistem eficient. Rotile sunt puse in miscare de un motor electric de 97 de cai putere care poate accelera de la 0 la 100 de km/h in 12 secunde. Viteza maxima poate atinge o valoare de 160 de km/h.

via | Zercustoms  

Taguri: G4 Challenge, GM, Opel

Comentarii (1)

  • masini
    Trebuia specificat ca masinile testate sunt defapt Saturn Vue si nu sunt inca facute cu sigla Opel.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru