Opel inchide in 2009 productia lui Astra Classic

De Robert Gherghe
Publicat Luni, 21.07.2008
Anul viitor va fi ultimul in care modelul Opel Astra Classic va mai fi produs.

Esential

1998 este anul in care a inceput productia modelului Astra Classic.

GM nu va mai produce din 2009 modelul Astra Classic, sustine Catalin Manta, directorul de vanzari Opel din Romania. Productia modelului Opel a inceput in 1998, iar in acest moment Astra Classic se gaseste la a doua generatie.

Astra Classic iese din fabricaţie in 2009, anul viitor fiind ultimul in care acest model va fi disponibil la comercializare", a declarat Catalin Manta pentru Mediafax.

Astra Classic este practic vechea generatie a modelului Astra. Aceasta generatie a fost mentinuta pe unele piete emergente, datorita cererii foarte mari. Spre exemplu, Astra Classic este cel mai bine vandut model Opel din Romania.

GM a luat hotararea de a nu mai produce vechea generatie a modelului pe fondul introducerii unei noi generatii in 2010.

Via | Mediafax 

Comentarii (10)

  • era si cazul
    Totusi, nu e o masina ieftina, si este cat de cat apropiata de pret de cea noua. Sa nu mai vb de celelalte marci.

    Binenteles ca in Romania se poate vinde si cacat.
    0 1
  • Astra
    Eu conduc una fabricata in 2002 si vreau sa spun ca e o masina excelenta, onesta, la clasa compacta e foarte buna. Mai conduc un Focus 2 si nu sint la fel de multumit de el.
    1 0
  • astra classic
    e buna
    opel Astra Classic este o masina buna , raport calitate / pret. Piesele nu sunt foarte scumpe, consumul, depinde cum conduci, eu am un 1,7 CDTI si am scos 4,7 dar nu am depasit 80-100 km/h si nu depasit 3500 tur/min. Este o masina rezistanta, fiabila, si destul de manevrabila. Dar trebuie sa evolueze si piata de masini....nu?
    1 0
  • Geordan
    pacat
    Pacat ca acest automobil va fi scos din productie .. am condus toate variantele de motorizare ( 1.4/1.6 benzinar si 1.7 diesel ) .. cel mai mult placandu-mi 1.6 benzinar ! intentionam sa achizitionez un astfel de autoturism in vara acestui an .. dar .. nu stiu daca se mai merita .. tinand cont ca, va fi scos din productie!
    Ce m-a incantat intotdeauna la el ... COSTUL REDUS AL INTRETINERII ! O revizie tehnica stiu ca NU depaseste 800 RON ( cea mai scumpa ) acum .. pot si eu ca orice om .. sa ma insel NU ? :D

    Oricum este o masina SUPER!!! Felicitari celor care poseda o astfel de jucarie ( in orice varianta ... ( diezel/banzina.. berlina sau combi )
    1 0
  • Foarte bine! si mai repede daca se poate
    Dacia cu sigla de Opel, nimic altceva. Aceleasi eprformante, costuri, piese...un mare fas. Intradevar, concurentul cel mai bun pt golan, solnita si sandel dar depasit de orice altceva.
    0 3
  • ioRadu
    Astra
    pana nu comentai tu frustratule cu dacia ta.. nu dormeai bine la noapte (ratatule!). am o astra din 2004, sapt trecuta i am facut ultima revizie (foarte completa sa i zic asa) si m a costat 650 RON cu totu. in rest nu i am schimbat absolut nimi in 4 ani si inca merge foarte bine
    1 0
  • sebulba
    ... - esti terminat pe viata. Nu ai cum sa compari Astra G/Classic cu Logan (care, in viziunea mea, nu are nici el nimic) - dar te'au facut se pare ai tai in clasa E...daca esti atat de smecher, ce dracu mai cauti la calculator, suie'te in Mercedes si besi in Bamboo, fitele nu'si au locul aici.
    0 0
  • Astra G 2001 1.7 DTI
    Masina super pentru cine vrea masina care să-l ducă unde vrea, nu cu depăsiri, nu cu tăieri de drumuri ci linistit si fără probleme si are si un consum redus. O am din octombrie 2007 si am reparat doar niste oringuri la calorifer si consumabilele. În 2 săptămâni am făcut 3900 km din care 700 la mare si restul prin toată tara - la mănăstiri, monumente istorice si m-a adus acasă fără nici o problemă.
    0 0
  • marius
    Opel
    is curios cum o sa fie noua generatzie...astept 2010!:)
    0 0
  • Rezonabila...
    Detin si eu un "exemplar", in 2 volume, Caravan, 1.7 DTI, din 2001. Am cumparat-o in 2004 si acum ma pregatesc sa o vand (nu vreau sa sune a anunt, nu e!). Ce pot sa spun decat ca e o masina a carui raport pret/calitate se tine inca bine! Chiar foarte bine! Lasand la o parte intretinerea si toate celelalte, trebuie sa fim corecti ca, atat cat dai si face. Nu te astepti la calitate si comportament premium, pentru ca e un Opel, o marca populara cu un pret bun. Si asta a si ramas de cand a inceput productia acestui model. Din moment ce au avut asa cerere astia de la GM clar ca nu aveau motive sa o scoata din productie. Si sa fim seriosi, GM o da in bara rau cu unele marci, putine modele se mentin in productie atatia ani.

    Stima!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru