Opel Insignia a primit premiul "red dot" pentru design

De Mircea Meșter
Publicat Luni, 16.03.2009
Designul lui Insignia a fost apreciat ca unul inovator si practic de catre juriul prestigiosului concurs international "red dot design"

Opel Insignia a primit astazi prestigiosul premiu "red dot design" pentru modele auto, reusind sa isi adjudece unul dintre cele mai ravnite trofee din acest domeniu.

Red dot, competitie infiintata in 1955, acorda premii anuale celor mai atragatoare produse de larg consum de pe piata. Premiul red dot este acordat urma unei jurizari in care criteriile importante sunt reprezentate de gradul de inovatie, functionalitate si calitate formala, acesta fiind acordat pana acum unor produse create de companii precum Apple sau Nokia. In acest an, juriul format dintr-un grup international de experti a vut o misiune extrem de grea, fiind nevoit sa aleaga intre 3231 de produse prezentate de peste 1400 de companii din 49 de tari ale lumii.

"Juriul recunoscut international al competitiei red dot a avut o misiune extrem de grea in acest an, din cauza numarului mare de produse intrate in concurs. In numele intregului juriu, doresc sa felicit echipa Opel", a declarat Jan Soetebeer, senior Project manager red dot.

Insignia, model desenat la centrul Opel din Ruesselsheim (Germania), a reusit sa impresioneze prin noile linii sculpturale si prin variatiile de forme angulare care se regasesc la nivelul caroseriei si al blocurilor optice.

De altfel, "semnatura" Insignia este reprezentata de luminile de zi in forma de bumerang amplasate in partea superioara a blocurilor optice frontale. Inovatiile stilistice i-au acordat lui Insignia un rol determinant in noua gama Opel, modelul german primind premii pentru design si din partea juriului competitiei Autobest, care l-a denumit "Designbest". Nu in ultimul rand, utilizatorii de internet din Romania l-au votat pe Insignia pe prima pozitie in topul modelelor lansate in cursul anului 2008 in Romania in cadrul concursului online Autovot, organizat de Automarket.ro, confirmand gusturile juriului profesionist "red dot award".

"Echipa de design care a lucrat la proiectul Insignia este foarte fericita sa primeasca acest premiu. E o onoare deosebita sa primim o astfel de distinctie din partea unui juriu format din designeri non-auto. Acest lucru confirma faptul ca Opel e pe drumul cel bun", a declarat Mark Adams, vicepresedintele biroului de design al GM Europe.

Insignia nu este primul model Opel care isi adjudeca premiul "red dot", alte trei modele iconice reusind sa castige acest premiu: Opel GT, Astra GTC si Astra G ('98).

via | Opel

Comentarii (32)

  • Crysty
    Insignia
    Merita!
    Acum asteptam si comentariile celor care au ceva importiva lui Insignia! Au spus ca topul Automarket a fost "aranjat" dar iata ca au reusit sa "aranjeze" numeroase jurii !
    Felicitari Opel!
    0 0
  • cozappz
    Betacam - HDDVD?
    Sper sa nu fie aceeasi poveste ca cele din titlu.
    0 0
  • asa
    Americanii au reusit sa construiasca o masina pt. Europa , frumoasa si cu un bun raport pret/calitate.Felicitari G.M . !
    0 0
  • felicitari!
    masina e frumoasa, interior deosebit, dar pretul e aberant.... varianta standard 2.0 diesel 110 cp, sare lejer de 21.450 euro. cu tva... si ajunge la 25.000 cu tva ce de 130cp cu destule extrasuri ( deci nu vad unde e raportul acela excelent )
    0 0
  • cine????
    "Alex" americanii?....s-o crezi tu
    nu vreau sa fiu carcotas dar cred ca in cazul lui insignia se aplica modelul de turma....unu zice ca e cea mai si ceilalti merg toti ca mna.
    putini au pus mana pe insignia si altele sa le poata compara.
    pozele nu se poat compara cu a incerca masina, a o vedea in realitate. sunt doar POZE
    0 0
  • @cosmo
    Ai dreptate la banii astia poti lua un Subaru Legacy 2.0 diesel si 150cp.Despre calitate nu cred ca are rost sa vb Subaru e mult peste.
    0 0
  • Andrei
    variante
    Sau poti sa cumperi Saab 9-3 1.9 l diesel biturbo de 180 cai....din nou nu se compara. Sau noua Toyota Avensis.
    Este reusita dar pretul este prea mare.
    0 0
  • mitsubishi lancer
    diesel costa 18000 euro cu tva si toate taxele incluse in pretul asta
    iar HONDA ACCORD il bate de departe la dotari si pret
    ....porneste de la 21500 euro de baza cu tva si ajunge la 26000 FULL varianta EXECUTIVE cu toate taxele motorul de 2000cmc pe benzina
    0 0
  • sunflower
    Insignia
    Nu vreau sa fiu subiectiva (chiar daca am fost anul trecut la Rüsselsheim si am luat pulsul Insigniei direct din fabrica, iar apoi am testat-o pe toate traseele de la Dudenhofen), insa vad ca intr-adevar multi scriu aici si cu toate astea nu au stat langa o masina din primele locuri, nu mai zic sa o si cunoasca. Pentru cei care considera ca GM sau Opel au platit ca sa ajunga in top, le amintesc sau ii informez pe cei care nu stiu ca in Romania nu este 1 (unu) importator Opel care ar fi putut sa faca asa ceva, sunt vreo 26 de importatori (credeti ca s-au adunat cu totii si au pus de o caciula pentru a da o spaga???). Iar pentru cei care se minuneaza de pretul Insigniei, ar trebui sa fie mai atenti la specificatiile tehnice, sa urmareasca detaliile despre tehnologie, dotarile standard si optionale si sa nu mai vorbeasca gura fara ei. Sunt curioasa cam ce masini au cei care isi dau cu parerea pe acest site (si pe altele de acest gen).
    0 0
  • io am opel
    lamurita?
    0 0
  • ingprofdrdoryn
    insignia
    Vreau sa-mi iau masina Opelul era una dintre cele la care ma gandeam,dar la banii astia, Superbul e mult peste : spatiu, dotari.
    0 0
  • @sunflower
    In primul rand fata draga sunt curios tu ce masina conduci. Eu am passat relativ nou si are motorul stricat, asa ca nu mai sunt fan germanisme cu atat mai putin fOpel. Cat despre pret este foarte mare nu mare. Studiaza dotarile concurentei si preturile si vb dupa aceea, cat despre calitate si fiabilitate stie toata lumea ce inseamna Opel. Daca ai luat pulsul din fabrica, incearca sa vizitezi o fabrica Toyota de ex., si iti schimbi complet parerea!!!!!
    0 0
  • sunflower
    cam rautacioasa........este si normal k nu avem toti insignia, eu am corsa, si acum sincer mi-as fi dorit sa am un Ford in locul ei............ma asteptam la mai mult de la Opel, iar Insignia a si "picat" intr-un moment prost, cred ca tendinta este acum spre clasa mica si compact
    0 0
  • serban
    opel
    eu am avut numai opel acum am cdti 2006 si astept sa vina insignia .dupa mine masina este beton
    0 0
  • tot opel
    tot cdti din 2006 am si eu, si are o pb la care cei de la Radacini dau din urechi, de multe ori nu porneste, decat dupa cateva incercari dar cand ajung acolo ei o pornesc si spun ca este in regula, nu demult mi s-a stricat alternatorul,(m-a costat fulia 500 lei) mi-a picat si debilmetru, si merg cu becul aprins la bord pt ca mi-au cerut cca 1500 lei pe el, si nu are nici 3 ani masina...........asa ca nu stiu, o fi din cauza ca e fabricata in spania
    0 0
  • @Sorin
    Daca ai reusit sa pui repede pe butuci un motor VW"relativ nou",atunci o sa faci praf,instant,unul italian sau francez! Ia un Hummer.
    0 0
  • greseala
    scuze, cred ca este totusi debitmetru...........:)
    0 0
  • @mihai
    Ce sa strici la o fulie de alternator?Ai lovit un cap de pod?Aia sunt pusi pe jecmaneala.
    0 0
  • fulie
    cica invartea in van fara sa transmita rotatia.............
    0 0
  • werwe
    Bravo OPEL!
    Daca as avea banii de Insignia dotata binisor as alege-o instant in defavoarea oricarei concurente.

    Pentru cel care spunea ca Legacy este peste Insignia la calitatea materialelor: vorbesti povesti. E posibil la fiabilitate sa fie ceva mai buna, masinile Subaru sunt renumite pentru asta, dar in rest e cu doua clase sub. Si eu sunt fan Subaru, dar pur si simplu nu exista comparatie intre cele doua. Legacy e un model vechi iar Insignia e complet noua si plina de tehnologie inovatoare. (vezi Opel Eye cu care acum se lauda BMW ca il va introduce pe noua serie 5). Pana voi avea bani de Insignia ma multumesc cu superba mea Astra.

    PS. Am ales Astra de doua ori, si nu sunt singurul, asa ca Opel face bine ce a inceput odata cu Astra H.
    0 0
  • Mi se pare corect
    0 0
  • re Sorin VW
    Pentru un posesor al CELEI MAI RECHEMATE MASINI IN SERVICE IN PERIOADA GARANTIEI PENTRU A REMEDIA DIVERSE BUBE adika VW passat esti foarte generalist cand asemeni Opel cu VW, calicatea isigniei este reflectata din plin de pret si desing, pe cand passatul este depasit din multe puncte de vedere mai ales electronica GENIALA care face Buba una doua!! P.S> conduc un opel
    0 0
  • sunflower
    Cand spui ca ai un cdti din 2006 la ce oare te referi, ca ma gandesc ca nu ti-ai luat doar motorul si te plimbi cu el. Iar in Spania se fabrica doar Corsa, Meriva si Combo.
    Si o discutie despre preturi. Poate pretul de lista e cam mare pentru unii carcotasi, insa pentru cunoscatorii care merg la un dealer Opel va spun sigur ca pleaca de acolo cu un discount de 12-15% chiar si pentru o singura masina (fara ca masina respectiva sa aiba vreo campanie de discounturi pentru tot poporul). Stie cineva ce discount poti primi de la un dealer Subaru, WV sau Toyota in aceleasi conditii.
    0 0
  • sunflower
    Pentru cel care mi-a sugerat sa vizitez o fabrica Toyota: "Toyota Motor a anuntat in ianuarie 2009 ca a retras de pe pietele mondiale 1,35 milioane de vehicule, din trei modele, din cauza unor defectiuni tehnice la centurile de siguranta sau la sistemele de esapament." Cu siguranta si la Opel sunt deja un numar considerabil de rechemari la service insa sa nu zeificam doar pe unii.
    0 0
  • sunflower
    cred ca esti ,,piar'' pe undeva pe la opel,dar nu are importanta atata timp cat realizezi ca pretul la masini comparate conteaza,daca toata lumea ar cumpara opel ar fi o industrie anosta,iar masina se cumpara prima data cu ochiul
    ........e frumoasa INSIGNIA dar restul gamei in afara de TIGRA nu-mi spune nimic ,modele banale sau clone ale aceleiasi masini de mai multe dimensiuni la fel ca la AUDI sau vw golf-polo ceea ce mi se pare jennt.....
    .........acum cativa ani opel a retras modelul OPEL OMEGA ( sunt si posesor de model ) pentru ca se dezlipea vopseaua dupa ele,daca mai tin eu minte erau vreo 300000 de bucati iar vopseaua nu e o piesa facuta de altcineva sa nu-i controlezi calitatea..............ma rog,sper ca nu te-am suparat
    0 0
  • @sunflower
    Domnisoara draga, cu siguranta lucrezi in sistem Opel.Tot respectul pentru brand sunt convins ca Insginia este cel mai bun model din toate timpurile ca opel este cea mai buna marca etc......sa fim seriosi.Repet calitatea Opel este bine cunoscuta de toata lumea cei mai bucurosi ca exista Opel sau Vw sunt mecanicii. Daca ar trai dupa japoneze de ex. s-ar face bucatari ca nu prea ar fi de lucru. Cat despre comparatia fabrica Opel-fabrica Toyota ........ nu avem ce compara pentru ca nu exista asemanari. Bafta la vanzare de Insignia, cat mai multe vanzari ca sunt atatea service-uri in Romania sa nu ramana oamenii pe drumuri.
    0 0
  • corsa
    Sunflower, daca te refereai la mine, am precizat ca am CORSA...............dupa cum am mai zis esti cam razboinika...:))
    0 0
  • Gabriel_r
    Indreptatit
    Eu sunt usor subiectiv , in sensul ca primul lucru care ma intereseaza la o masina este designul exterior , din acest punct de vedere Opelul Insignia imi place , l-am vazut si pe "viu " si arata la fel de bine ca in poze .
    0 0
  • dsdf
    Bai terminatilor, mai terminati cu japonezele ca nu sunt masinile alea infailibile de care ati auzit voi in povesti. Voi va dati cu furia turbo (aka frigiderul v0.1, aka omietreisutezece km merge dupa care se strica) sau nici macar aia si slaviti japonezele.

    NU EXISTA MASINA PERFECTA!!! CLAR?
    0 0
  • nu.dar exista BMW :)))). criticati dar lasati-mi subiectivismul in pace.
    0 0
  • omu' perfect....dsfsd
    masina perfecta e aia care-ti place sau ironic aia pe care ti-o permiti , nu conteaza ca BMW sau HONDA sau VOLKSWAGEN
    0 0
  • mda
    Prima conditie pt. ca o masina sa fie cit mai aproape de perfectiune este SA NU FIE GERMANA !
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru