Opel intentioneaza sa isi vanda fabrica din Eisenach

De Sebastian Toma
Publicat Vineri, 27.02.2009
Opel intentioneaza sa vanda fabrica sa din Eisenach companiei germane Daimler.

Editia germana a publicatiei Financial Times a dezvaluit faptul ca Opel incearca sa ii vanda companiei Daimler fabrica sa din Eisenach. La aceasta fabrica este produs modelul Opel Corsa. Alaturi de fabrica din Eisenach, si fabrica din Bochum, care construieste Opel Zafira si Astra, are un viitor incert.

Compania Opel a cerut un sprijin din partea guvernului german, sub forma unui imprumut de 3.3 miliarde de euro, pentru a isi acoperi golul de lichiditati pana la sfarsitul anului 2011. In decursul acestei saptamani, Daimler a declarat ca nu sunt interesati in achizitia companiei Opel, in ciuda faptului ca aceasta i-ar oferi o cota de piata mult mai buna pe segmentul automobilelor de clasa mica.

Masurile de reducere a costurilor corelate cu oprirea productiei in anumite fabrici au dus la proteste din partea angajatilor GM. Odata ce compania americana si-a anuntat pierderile, muncitorii GM din Europa au iesit in strada scandalizati. Acestia au protestat la doua fabrici Opel din Germania, precum si la celelalte fabrici GM din Europa, care sunt amplasate in tari precum Franta, Marea Britanie, Spania si Ungaria.

Via | AutomotiveNews

Comentarii (2)

  • Circotasul auto
    Eroare
    Nu exista fabrica OPEL in Ungaria , cred ca se confunda cu POLONIA !!!
    0 0
  • opel-ungaria
    Eroare-circotasul auto !!!!!!!!!!!!
    Opel se fabrica In Ungaria. Este vorde de Opel Astra clasic.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru