Opel nu mai vrea să producă viitoarea generaţie Astra în Germania

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 08.05.2012
Opel ia în considerare posibilitatea de a muta producţia modelului Astra din Germania în Anglia şi Polonia. Uzina din Russelsheim ar rămâne fără modelul compact pentru că plăteşte salarii prea mari muncitorilor săi.

După ce anunţa la mijlocul lunii aprilie că fabrica Opel din Russelsheim va pierde o parte din producţia lui Astra în favoarea uzinei din Polonia, ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung revine cu noi informaţii despre subiectul fierbinte.

Se pare că odată cu noua generaţie a modelului Astra, Opel intenţionează să mute toată producţia compactei de pe teritoriul Germaniei. Astfel, uzina din Russelsheim se va vedea nevoită să cedeze procesul de producţie al modelului popular celorlalte fabrici Opel din Europa.

Principalele candidate sunt Ellesmere Port din Anglia şi Gliwice din Polonia. Această mutare ar urma să crească producţia lui Astra de la 145.000 la 205.000 de unităţi în uzina englezească şi de la 185.000 la 240.000 în cadrul uzinei poloneze.

Măsura are şi implicaţii financiare, publicaţia germană susţinând că pentru Opel este mai ieftin să producă Astra la uzinele din Ellesmere şi Gliwice. La Russelsheim, salariile muncitorilor sunt prea mari.

Potrivit sindicatului muncitorilor Opel, uzina din Russelsheim a acceptat o reducere a plăţilor şi câteva măsuri de tăiere a costurilor pentru a strânge 70 de milioane de euro, destinaţi pentru modernizare liniei de producţie a viitorului Astra.

Wolfgang Schafer-Klug, reprezentantul salariaţilor Opel, a declarat pentru Frankfurter Allgemeine Zeitung: "Mutarea producţiei de la fabrica din Russelsheim ar fi o mutare dezastruoasă.

Ar fi ca şi cum Volkswagen ar anunţa că nu va mai produce Golf la Wolfsburg." 

via l carscoop

Comentarii (1)

  • AndreiRN
    Profetie
    Pai cam asta ziceam si eu acum cateva zile.
    Ori muta productia ori folosesc multe componente ieftine chinezesti ori taie salariile.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru