Opel pregăteşte revenirea celebrului Calibra

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 14.06.2011
Opel Calibra ar putea reveni pe piaţa europeană în 2013, cu două variante de caroserie, coupe şi cabrio. Modelul va folosi platforma actualului Astra şi va avea accente premium.

Celebrul coupe sportiv din Russelsheim, Opel Calibra, ar putea reveni pe piaţă în următorii doi ani, cu două variante de caroserie: una cu acoperiş fix şi una cu acoperiş rabatabil. Urmaşul lui Calibra va păstra numele cu rezonanţă puternică în rândul fanilor şi va adopta platforma extinsă a actualului Astra.

Germanii creează astfel premizele unui model ce poate transporta până la patru pasageri, în ciuda liniei foarte arcuite a plafonului. O serie de schiţe virtuale apărute în presa internaţională încearcă să anticipeze formele modelului german, care se presupune că va adopta aceeaşi filosofie de design, botezată "sculptural artistry meets german engineering".

Noul Calibra se va poziţiona peste celelalte modele Opel, încercând să abordeze o strategie orientată către publicul premium. Chiar şi aşa, coupe-ul din Russelsheim nu va face compromisuri în materie de dinamică, trenul de rulare urmând să păstreze veleităţi sportive.

Preţul de pornire pentru noul Opel Calibra va fi şi el unul destul de piperat, coupe-ul fiind estimat la 26.000 de euro. 

via | automedia

Comentarii (11)

  • DAN_GRC
    Normal ar fi trebuit pe platfoma lui Insignia, nu a Astrei pt ca fostul Calibra era pe platforma Vectrei A
    17 6
  • se fac de ras...
    17 22
  • bun..
    prin 2015 o sa inceapa romanii sa le care din germania in romanica.Numai sa nu mai creasca taxa de poluare prea mult.....oricum calibra a fost si este un bun aspirator de femei! :))
    6 8
  • Bogdan
    Tare "
    Insignia coupe = Opel calibra, ce mai .. f tare.
    6 3
  • Fulger
    filosofie de design...gresita
    Calibra veche era interesanta pentru ca arata altfel decat linia de design obosita a celor de la Opel.

    Acum ar trebui sa se mearga pe aceeasi idee....ceva complet diferit.

    Cine naiba vrea la urma urmei sa-si ia astra coupe cu numele de Calibra?
    10 7
  • filosofie de design....
    @ Fulger

    Filosofia asta "gresita" sau "obosita" de design face din ultimele masini lansate de Opel, incepand cu Insignia, unlele din cele mai apreciate si mai premiate masini din ultimii ani vezi Insignia cu mai mult de 40 de premii printre care si COTY 2009. Asa ca daca tie personal nu iti place noua filosofie de design Opel - "sculptural artistry meets german precision" e problma ta - altii mai indreptatiti si-au dat cu parerea.

    @Dan GRC
    In ceea ce priveste platforma - compara dimensiunile lui Vectra A cu cele ale Astra J - o sa ai un mic soc...
    Nu conteaza atat de mult platforma cat mai ales cum va arata executia finala si ce dimensiuni va avea. Mai mult nu uitati ca aceesi platforma de Astra J este si la baza lui Zafira Tourer - care nu e un animal prea micut.
    7 0
  • preau au ingrasat-o...era frumos sa faca o alternativa mai ieftina a TT-ului....
    0 1
  • OPC-POWER
    ca de obicei in ultimii ani opel va scoate ceva superb.sper doar sa nub arata ca in schita de sus ci sa semene mult mai mult cu gran turismo concept din care a fost inspirat si insignia si mai ales partea frontala insignia opc.sunt sigur ca va fi la intalime acest nou model opel .
    7 0
  • off topic
    Reclamele care se deschid instant pe pagina vostra sunt super enervante. Stiu ca inseamna bani, dar...eu m-am cam saturat. E un adevarat chin sa citesti un articol. Trebuie sa luati masuri, altfel eu ma las de sportul asta. Imi pare rau!
    2 0
  • Fulger
    tot despre opel
    ma refeream la linia obosita opel pentru vechile modele.
    Oricum, nici asta nu este vreo grozavie. Vorbim peste 2 ani cand vom privi in urma.
    Si Astra 3 parea ca design...super.Acum ne uitam si vedem un cazan. La asta ma refeream.
    In concluzie ....Calibra trebuie sa fie total diferita ca design...e o traditie.
    0 2
  • @Fulger
    Nu stiu cum ti se pare tie ca Opel are un design obosit... pai atunci de VW ce sa mai zicem? Eu as spune ca totusi Opel are un design modern.
    E bine ca se pastreaza denumirea de Calibra... nu inteleg de ce Opel nu a facut acelasi lucru cu numele Vectra si Frontera. Pastrarea denumirii modelelor pe cat mai multe generatii o vad ca pe un lucru bun.
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru