Opel se aşteaptă la un profit substanţial în 2012

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 11.07.2011
Conducerea Opel se aşteaptă la creşterea profiturilor în 2012, ţinta fiind o valoare cu trei cifre în milioane de euro. Şeful Opel nu a confirmat informaţia, dar a declarat că este încrezător.

În timp ce Karl-Friedrich Stracke anunţă că marca Opel va încheia anul 2011 "pe zero" din punct de vedere fiscal, surse din cadrul mărcii germane spun că aşteaptă să înregistreze profit în 2012. Mai precis, sursa citată de Automotive News anunţă o "sumă substanţială cu trei cifre", măsurată în milioane de euro. Divizia Opel/Vauxhall a celor de la General Motors este singura care a înregistrat pierderi în primul sfert al lui 2011 şi reîntoarcerea sa pe profit ar duce la succesul înregului conglomerat.

Opel şi Vauxhall au pierdut 1.6 miliarde de euro în 2010, în ciuda restructurărilor operate în 2009. Întrebat direct despre situaţia mărcii şi aşteptările sale în materie de profituri, Stracke a refuzat să dea detalii. "Ţelul nostru este să devenim profitabili în mod sustenabil cu începutul anului viitor. Suntem încrezători că vom atinge acest ţel graţie structurii noastre de costuri îmbunătăţită semnificativ şi cu ţintele de vânzări crescute pe care vrem să le atingem.

Suntem pe calea cea bună. Ne-a crescut cota de piaţă pe 19 pieţe din Europa de la începutul anului până acum. Până la jumătatea decenului, vom atinge o cotă de 8.5% în Europa şi de peste 10% în Germania.", a completat Karl-Friedrich Stracke.

Până la finele anului 2011, Opel vrea să vândă aproximativ 1.3 milioane de unităţi, cu 100.000 în plus faţă de anul trecut. O parte din această creştere ar trebui să fie realizată de Rusia, unde Stracke anunţă că vânzările sunt previzionate la 60.000 de unităţi, o creştere semnificativă de la cele 40.000 de unităţi vândute în 2010. Cât despre noul Opel Ampera, şeful mărcii a declarat că a primit deja 5.000 de precomenzi, dintre care 2.000 de la privaţi şi că se aşteaptă la un volum de 8.000 până la 10.000 de unităţi în 2012.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • eu cred ca vor obtine un profit apropiat de cel scontat pentru ca in ultimii ani opel a fost pe val.a scos niste modele superbe care au un raport calitate-pret printre cele mai corecte dupa piata.GOOD WORK OPEL.
    7 0
  • opelfan
    richtig
    primul opel pe care l-am avut a fost un model f prin 2008, de atunci am ramas fifel marci si de cand am luat astra h de la union motors+ service la ei pot sa spun ca sunt si fanul lor.
    2 0
  • au un service foarte bun la union motors si nu sunt numai pe opel, sunt autorizat si suzuki, dacia, renault, eu merg cu loganul la ei.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru