Opel va produce noua generatie Astra in Rusia

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 21.09.2009
Presedintele Sberbank a declarat recent ca uzina GM din Sankt Petersburg, Rusia, se va ocupa de productia noii generatii a modelului Astra.

Primele reactii dupa anuntul oficial de preluare a 51% din actiunile Opel de catre Magna si Sberbank, au inceput deja sa apara in presa internationala. Presedintele companiei rusesti, German Gref, a declarat recent ca Opel planuieste sa produca modele noi la uzina General Motors din Sankt Petersburg.

Amplasamentul rusesc se va ocupa mai intai de asamblarea noii generatii Astra. Modelul compact se va alatura astfel altor doua produse care iau nastere in cadrul fabricii de 300 de milioane de euro si 70.000 de unitati pe an, Antara si Chevrolet Captiva.

Vanzarea pachetului majoritar de actiuni a inclus si cedarea drepturilor de folosire a uzinei din Sankt Petersburg si a celei din Togliatti, detinuta de GM in joint-venture cu grupul rusesc AvtoVAZ.

Oficialii Magna vor face o vizita in Rusia saptamana viitoare, pentru a lua in discutie posibilitatea dezvoltarii unor noi fabrici pe teritoriul fostei republici URSS. Initiativa face parte din planul Opel de a investi 170 de milioane in Rusia.

Aceasta suma ar putea creste pana la 600 de milioane in viitorul indepartat.

Interesul Magna si Sberbank pentru Rusia este motivat de cresterea acestei zone si de predictiile potrivit carora, fosta republica sovietica ar urma sa devina cea mai mare piata auto europeana, depasind astfel Germania.

via | Automotive News

Comentarii (3)

  • x
    Si in loc de benzina vom pune votca.
    6 3
  • Skolco stoit
    vodca? nu cred... dar ii vei simti vaporii in masina la mult timp dupa achizitie
    3 0
  • ''teritoriul fostei republici URSS'' ???
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru