Opel va renunta la Astra TwinTop

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 08.10.2009
Opel Astra TwinTop va fi eliminat din gama producatorului german din cauza vanzarilor slabe. Eventualul inlocuitor al acestuia va fi disponibil doar cu acoperis din panza.

Producatorul din Russelsheim va renunta la constructia modelului Opel Astra in versiunea TwinTop, cat si la eventualii succesori ai acestuia. Motivul renuntarii la versiunea decapotabila a compactei Astra este bazat pe vanzarile slabe, care nu acopera costurile ridicate de dezvoltare ale acestui model. In cazul in care Opel se va razgandi si va construi o Astra decapotabila, modelul respectiv va avea un acoperis din material textil.

Opel considera ca acoperisul pliabil de tip hard-top este doar o moda, care va trece odata cu timpul. Pentru a da un exemplu in acest sens, germanii de la Opel au aratat cu degetul in curtea Audi, unde noile A5 Cabrio si S5 Cabrio beneficiaza doar de un acoperis din material textil, desi producatorul german avea capacitatea tehnica si mijloacele necesare implementarii unui acoperis din metal. Mai mult decat atat, pretul unui Audi A5 Cabrio este la un nivel superior fata de cel al lui Opel Astra Twin-Top, ceea ce le-ar fi permis celor de la Audi sa integreze fara probleme un acoperis din metal, deoarece costul mai ridicat al acestuia nu ar fi fost o problema pentru clientii sai.

Cel de-al doilea motiv pentru renuntarea la un acoperis din metal ar fi spatiul suplimentar pe care il ocupa in portbagaj, alaturi de masa ridicata a acestora. Astfel, o decapotabila cu un acoperis din material textil va fi mai usoara si mai ieftina decat echivalentul acesteia cu acoperis retractabil din metal, fara sa mai vorbim de performantele dinamice, care vor fi superioare in cazul modelului cu acoperisul din panza.

Via | Imotormag

Comentarii (9)

  • Andrei
    Doamne ce imi place actuala generatie Astra. Mai ales partea frontala....cea care urmeaza mi se pare mai feminina , are prea multe rotunjimi.S-a schimbat si designerul la Opel, ma gandesc.
    1 0
  • Andrei
    Daca ai un minut te rog.......
    Sebastian , voiam sa te intreb Astra Classic pana cand se va mai fabrica, si daca actuala generatie ii va lua locul.
    O alta intrebare , intr-un articol similar se spunea ca la fel Opel GT si Tigra nu se mai fabrica, dar ele tot se afla in oferta la Opel Romania pe site.De ce?

    Mersi
    0 0
  • Andrei
    Va rog imi raspunde si mie cineva la nelamuririle de mai sus?
    0 0
  • classic
    @Andrei, din cate stiu eu Classic se mai produce pana la sfarsitul anului. Iar H se va vinde in paralel cu noua Astra.

    Prima parte a informatiei este sigura. A doua nu se stie, dar asa se presupune.
    3 0
  • @Andrei
    Probabil ca exista inca un stoc pentru modelele Opel GT si Opel Tigra, sau site-ul nu a fost actualizat. Daca doresti sa cumperi unul dintre cele doua modele, suna la un dealer si intreaba.

    Raspunsul la cealalta intrebare il ai mai sus.
    3 0
  • Andrei
    Va multumesc pt raspunsuri!
    1 0
  • De ce nu se vinde?
    Eu chiar nu inteleg. Este a doua oara cand Opel isi ia "teapa" cu Twin Top si nu imi dau seama de ce, pentru ca sunt masini bune cu un pret destul de bun. Iar Opel spus numai dezavantajele unui hard top, pentru ca, fara nici un dubiu, hard topul are avantajele lui (mult mai importante as zice)
    0 0
  • Nedumerire
    Opel este producator american sau rusesc ?!
    1 1
  • pentru Alex
    In aceeasi nota, esti handicapat sau doar prost?
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru