Papa Benedict al XVI-lea doreşte un vehicul electric

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 02.12.2010
Din dorinţa de a afişa o imagine ecologică, oficialii Vaticanului au anunţat că doresc un papamobil electric. Pentru moment, nu există niciun autovehicul care să le îndeplinească cerinţele.

Potrivit WashingtonPost, Vaticanul doreşte un papamobil electric. Cardinalul Giovanni Lajolo, conducătorul statului Vatican, a declarat că Papa Benedict al XVI-lea ar prefera un vehicul electric pe post de papamobil. Totul stă în spatele dorinţei Papei de a transforma Vaticanul într-un lider al energiei ecologice. Actualul papamobil este un SUV Mercedes-Benz modificat şi blindat pentru nevoile Papei. Fie că vorbim de un ML sau un G-Klasse, Mercedes rămâne marca aleasă pentru Papamobil de o perioadă îndelungată de vreme.

Deşi pare simplu la prima vedere, un papamobil electric este o cerinţă destul de complicată. Aparent, vorbim de un vehicul care trebuie să parcurgă distanţe mici, cu o viteză redusă, încărcătura sa fiind blindajul şi un număr mic de pasageri. Ceea ce mulţi nu ştiu este că Papamobilul poate să atingă o viteză maximă de 200 km/h, dacă ar fi vreodată nevoie, iar accelerarea de la 0 la 100 km/h este realizată într-un timp impresionant, dar păstrat secret.

În multe privinţe, papamobilul este echivalent cu limuzina preşedintelui Statelor Unite ale Americii, diferenţa constând în faptul că papamobilul are rolul de a-l expune mai mult pe Papă.

Vaticanul ar avea astfel nevoie de un vehicul electric blindat, cu o cupolă specială pentru Papa, care să poată accelera de la 0 la 100 km/h foarte repede şi să atingă o viteză maximă apropiată de capacităţile actualelor vehicule utilizate. Din păcate, nu există încă niciun vehicul electric capabil să satisfacă aceste cerinţe, dat fiind faptul că actualul papamobil are o masă apropiată de trei tone din cauza blindajului. În schimb, oficialii Vaticanului sunt încrezători că va exista un asemenea vehicul în curând.

Via | WashingtonPost

Comentarii (7)

  • ?
    pai acum tehnologia numai este 666 (si cum de a acceptat papa folosirea prezervativelor ) si inca ceva daca nu era biserica , la ce tehnologie se aflau oamnei doar au ars toti savantii sau au fost omorati in numele lui Iisus SI daca tot este cu Dumnezeu ce ii trbuie masina blindata si Garda Elvețiană
    10 3
  • dar de ce ii trebuie masina??sa mearga naibii pe jos ca nu-l dor picioarele:D
    2 5
  • Papa ar face bine sa-si schimbe candelele cu becuri ecologice ....
    3 5
  • you_hoooo
    -
    Hitler in sutana si cu zambetul pe buze vrea curent... poate salveaza lumea... da Doamne!!!!!!!
    4 5
  • ...
    Ce griji are biserica catolica...:|
    4 5
  • ignorantilor.... ce naiba..... nu ati inteles nimic...
    Mesajul este: Dumnezeu vrea masini electrice, e cazul sa vreti si voi... offff...
    5 1
  • razvan
    El vrea ceva electric. Eu ii sugerez sa-si ia doar un scaun.
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru