PARIS 2008 LIVE: Seat Ibiza Cupra, oficial

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 02.10.2008
Seat a prezentat imaginile oficiale ale versiunii Cupra pentru noua generatie Ibiza: 180 CP si DSG cu sapte trepte.

Esential

180 cai putere dezvolta motorul de 1.4 litri TSI de origine VW montat pe Ibiza Cupra.

SEAT a prezentat astazi, in preziua deschiderii Salonul Auto de la Paris, versiunea Cupra a no

vii generatii Ibiza. Noua versiune super-performanta reuseste sa anime segmentul mic prin doua elemente interesante: motorul 1.4 TSI de 180 de cai putere si cutia DSG cu sapte rapoarte prezenta in premiera pe un model din aceasta clasa. Pe langa aceste tuse tehnice, elementele de design care frizeaza sportivitatea isi fac si ele aparitia pe Ibiza.

Noul Ibiza Cupra este bazat, din punctul de vedere al designului, pe versiunea SportCoupe (cu trei usi) a modelului spaniol de clasa mica. Apar in plus un spoiler sportiv care are integrate prizele de aer mari pentru racirea motorului si a discurilor de frana. Grila are in centru o textura de tip fagure - o amprenta a modelelor "nervoase" de pe piata. Denumirea versiunii - CUPRA - este afisata vizibil pe unul dintre panourile negre amplasate de asemenea pe spoilerul frontal. Imaginea dinamica este completata din profil de jantele de 17 inch din aliaj, foarte asemanatoare cu cele de pe conceptul Bocanegra, cel care a stat la baza intregii generatii noi Ibiza.

Spatele iese in evidenta prin teava de esapament trapezoidala si prin "umerii" musculosi specifici versiunii SportCoupe.Cam atat deocamdata in ceea ce priveste designul, acest subiect urmand sa fie dezvoltat pe larg atunci cand Seat ne va "livra" un set completde imagini cu modelul spaniol.

Motorul de 1.4 litri de provenienta Volkswagen scoate 180 de cai putere, acesta fiind cuplat, asa cum am anuntat anterior, unei cutii DSG cu sapte rapoarte care poate fi actionata cu ajutorul padelelor din spatele volanului. Cuplul maxim al acestui propulsor este de 250 Nm (incepand cu 1750 rpm), timpul de care are nevoie Ibiza Cupra pentru ajunge de la 0 la 100 km/h fiind de 7.5 secunde. Toate aceste cifre intervin fara a face rau mediului, emisiile de dioxid de carbon ridicandu-se la doar 159 g/km.

via | Seat

Comentarii (4)

  • SUPER adevarata!!! Vreau si eu cat mai repede :(
    0 0
  • dar nu pt oricine
    c vrei u ma?
    ia-ti logan si fi fericit
    0 0
  • predicat
    ia-ti un leon cupra, ai sa fii mai satifacut ;)
    0 0
  • re
    bvean: Ai mancat ceva azi?
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru