Performanţă istorică: BMW este liderul pieţei premium din SUA în 2011

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 06.01.2012
BMW a reuşit să vândă cele mai multe maşini pe piaţa premium din SUA în 2011. Performanţa este una istorică şi a fost atinsă la limită în faţa rivalilor de la Mercedes.

Esential

247.907 maşini a vândut BMW în SUA în 2011.
245.192 maşini a vândut Mercedes în SUA în 2011.

Judecând după faptul că piaţa premium din Statele Unite este una dintre cele mai mari la nivel mondial, este lesne de înţeles duelurile acerbe care au loc între principalii constructori de profil. Anul acesta, bătălia a fost şi mai crâncenă, având în vedere că Lexus a pierdut teren din cauza dezastrului natural de la începutul anului.

BMW şi Mercedes au profitat şi au încercat să fure coroana constructorului japonez. Se pare că au şi reuşit, Lexus pierzând anul acesta şefia clasamentului după 11 ani consecutivi. Prima poziţie în topul constructorilor premium din SUA le revine, pentru prima dată în istorie, celor de la BMW.

Nemţii au depăşit la limită rivalii de la Mercedes. Scorul final a fost de 247.907 la 245.192, o diferenţă infimă dacă ne raportăm la dimensiunea pieţei americane. Lexus s-a mulţumit cu poziţia a treia şi cu doar 198.552 de maşini vândute, în scădere cu 13%.

Deşi a înregistrat o creştere puternică în decembrie, de 28% (25.701 maşini livrate), cei de la Mercedes nu i-au putut depăşi pe bavarezi, care au crescut cu doar 15% până la 26.834 unităţi.

Comentarii (19)

  • start circ!
    sa vezi scandal acum pe forumuri :))
    Ieri Mercedes depasise parca BMW in Europa deci intre ei doi ar fi egal.
    Ce ma amuza este ca 11 ani germanii nu au cunoscut victoria pe o piata imensa si totusi se vor gasi unii sa aduca cele mai inovatoare invective la adresa japonezilor.

    Felicitari BWM totusi si sa avem o runda misto de circ pe subiect!
    12 6
  • @calingura
    Nu o sa fie circ, BMW este nr 1 in USA si la NIVEL MONDIAL(cel mai important), iar in Europa cred ca este AUDI.
    6 18
  • @Calingura Nu am inteles niciodata circul cu Audi - BMW si Mercedes...
    Fiecare isi cumpara ce ii place mai mult. Unii dupa nevoi, altii dupa istoria marcii, altii dupa consum si dinamica etc.
    Cert este ca Mercedes se axeaza mai mult pe lux si confort, BMW pe sportivitate - agresivitate si eficienta Audi le combinma foarte bine pe amandoua. Problema este ca Audi are multe elemente in comun cu VW. Nu sunt rele dar e putin ridicol sa platesti tot cat ai da pe un BMW sau Bentz si sa ai elemente de VW.
    Singura masina de la Audi care merita e A3. Mi-a placut mai mult ca seria 1 de la BMW.
    ps. Nu ii mai injuratie pt. ca sunt multi care le au cate un model de la fiecare marca.
    Stiu pe cineva care are A8, Mercedes E class si BMW X6. Ciudata combinatai nu ?
    9 0
  • Scz. de greseli......e de la tastatura :))
    ....
    1 0
  • am impresia ca ati gresit!!
    mercedes a vandut 261.846 de masini in S.U.A. iar bmw 248.073.va rog sa mai verfificati informatiile
    2 5
  • @DAN
    informeaza-te bine inainte sa zici o asemenea prostie daca habar nu ai.Asta e BMW e liderul si gata fara comentarii si nu e lider degeaba ca se straduieste mai mult ca rivalii sai sa faca masini tot mai bune si sa atraga clientii.Deci cumparatori spun tot FARA DISCUTII!!!Iar care zice ca mercedes are tehnologie mai mare ca bmw se insala rau....nu uitati ca BMW face cei mai puternici hibrizi din lume daca e sa vorbim de tehnologie.
    8 17
  • zarnesteanu
    calingura
    Pana acum esti singurul clovn care a aparut in arena cu matza aia de masina in gura. Daca asta e tot circul pe care ai putut sa-l provoci, poti sa-mi dai banii inapoi si sa-ti muti cortul intr-o satra adevarata.

    Despre articol. Bravo BMW!
    Daca se accepta link-ul de mai jos, atunci Mercedes intr-adevar a vandut peste 260 000 de masini in 2011:
    http://www.emercedesbenz.com/autos/mercedes-benz/corporate-news/mercedes-benz-cars-set-record-worldwide-and-in-u-s-for-2011/

    Cifrele sunt care sunt. Important e ca lumea isi da seama ca japonia e o mare gogoasa intr-un declin evident. Calitatea si clasa nu vin din asia iar asta nu se va schimba prea curand.
    3 7
  • @John RANGA
    eu m-am informat inainte sa vorbesc: http://online.wsj.com/mdc/public/page/2_3022-autosales.html
    dar se pare ca pe acest site este o greseala. am mai spus-o si o repet unii dintre fanii bMW sunt insupportabili.
    10 3
  • @Dan
    Din link-ul dat de tine (articol din 4 ianuarie) reiese ca la categoria "total cars" lucrurile stau cam asa:
    1. BMW = 173.531 [+0.9%]
    2. Mercedes = 156.404 [+10.2%]
    3. Audi = 83.655 [+19.3%]

    Daca insumam si categoria "light trucks", care cred ca se refera la SUV-uri, avem urmatorul clasament:
    1. Mercedes = 261.846 [+16.4%]
    2. BMW = 248.073 [+12,7%]
    3. Audi = 117.561 [+15.7%]

    Vanzarile Lexus nu sunt defalcate, ele fiind incluse in vanzarile Toyota din cate imi dau seama.

    P.S.: @Dan, curios este ca pe 6 ianuarie, aceeasi publicatie, spune exact ce gasim in articolul AM http://online.wsj.com/article/SB10001424052970203471004577142932621235126.html.

    Tinand cont si de faptul ca informatia oferita de AM apare la mai multe publicatii tind sa cred este cea corecta.

    Bafta!
    4 0
  • Later edit
    Am gasit si explicatia*

    1. BMW = 247.907
    2. Mercedes = 245.192

    Diferenta pana la 261.846 unitati era data de Srintere.

    *The results exclude Daimler’s Mercedes Sprinter and Freightliner vans and Smart cars and BMW’s Mini brand, which aren’t luxury vehicles.
    4 1
  • relax....
    Aceeasi poveste, din nou si din nou si din nou.........dar, din nou acelasi lider incontestabil: BMW
    4 4
  • vaxalbina
    Ca o fi BMW pe primul loc, ca o fi altcineva... nu prea ma intereseaza. Dar is curios de ce va agitati asa, sunteti actionari la BMW ?
    7 3
  • @C-G-C
    Bravo, bine ca ai descoperit de unde vine diferenta pana la 261.000. Eu citisem articolul respectiv chiar pe 4 si deaia aveam impresia ca automarket a gresit. Acum vreau neeaparat sa aud replica lui JohnRANGA fanul inrait bmw.
    @vaxalbina...pai e un forum aici si noi care sunt pasionati de masini, discutam despre: modele noi, comparative, preturi, si nu in ultimul rand despre volumele de vanzari.asa suntem noi, dc te intri pe forum daca nu te intereseaza?
    5 1
  • In ultimii 2-3 ani BMW a investit enorm in publicitate si imagine, iar rezultatele au inceput deja sa apara! Asta pe langa faptul ca cei de la BMw si Mercedes nu au facut rabat de la calitate, asa cum au facut rivalii lor din grupul VAG. Ca fiabilitate si rezistenta, Audi si VW nu mai sunt ce-au fost acum 10 ani. Service-urile auto stiu cel mai bine: numarul de unitati Audi A4 in service-uri este mult mai mare decat cel de BMW seria 3, desi la vanzari sunt destul de apropiate in Romania.
    6 1
  • pt fani de alte marci
    Eu nu o sa ma cert cu nici unul acuma stiu mult ca va doare victoria lui BMW dar asta e realitatea degeaba tot bagati strambe ca mercedes ar fi lider ca nu este.Daca ar fi sa-i intrebam si pe aceea care nu-si pot permite un Bmw sau mercedes din diverse motive sunt sigur ca daca i-am intreba ce masina ar prefera cei mai multi ar zice ca BMW nu mercedes!Bine infine nu asta conteaza acuma ci conteaza ceea ce face BMW in prezent!Deci nu am sa ma cert cu niciunul din fanii mercedes pt ca si tatal meu e tot fan mercedes,si la urma urmii trag concluzia ca fiecare are dreptul sa-i placa ce marca vrea daca e fan adevarat de automobile.Salutare
    2 3
  • @DAN
    In primul rand scrie corect numele meu daca te referi la mine.Si nu scrie tot felul de aiureli

    @vaxalbina daca nu esti fan de anumita marca auto atunci nu comenta asemenea prostii!Nu tre sa fii actionar ci tre sa fii fan adevarat este ca in fotbal!
    5 4
  • pt zarnesteanu
    Te precipiti. Nu sunt un mare fan Lexus. Au modele atragatoare cum ar fi IS si uratenii pline de batranisme si lemn de nuc cum ar fi restul. Cert este ca sunt fiabile si ca 11 ani nu a fost doar un balon; mai ales ca japonezii au intrat pe piata mult dupa ceilalti.

    Iar de circ am spus pentru ca de regula asa se intampla. Si eu care imi dau aere de neutru rezist cu greu sau deloc sa arunc pastile cand in subiect apare lupta dintre japoneJi si nemti.
    1 0
  • @John_range
    pai meritai sa iti scriu numele corect, daca imi spui ca habar nu am? si imi pare rau mai ales ca eu citisem inainte sa scriu acel lucru si tu imi spui ca scriu prostii.nu am stiut ca erau incluse si modele Sprinter in cele 261.000. Oricum nu sunt fan Mercedes.
    2 2
  • BMW POWER
    BMW Group Marea Britanie a inregistrat in 2011 o crestere de 8,78% a vanzarilor fata de 2010, de la 153.312 la 166.780 unitati, si asta in conditiile in care piata auto din Marea Britanie a scazut cu cca. 4%. Cota de piata BMW Group a ajuns in 2011 la o cifra record de 8.59%.
    Prin acest rezultat, BMW a demonstrat ca este in continuare cel mai bun brand premium din UK, inregistrand totodata cele mai mari vanzari din istorie din aceasta tara.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru