Peugeot 107 a ajuns la 500.000 de unităţi produse

De Cornel Șocariciu
Publicat Sambata, 30.10.2010
Peugeot 107, micuţul model de oraş al constructorului din Hexagon, a ajuns la exemplarul cu numărul 500.000.

Peugeot 107 a debutat pe piaţa din Europa în primăvara anului 2005 şi s-a dovedit a fi un real succes pentru constructorul din Hexagon. Săptămâna aceasta, micuţul model francez cu numărul 500.000 a părăsit linia de producţie a uzinei din Kolin, Cehia. Dovada succesului de care se bucură Peugeot 107 este regăsită în volumul de vânzări înregistrat de francezi în ultima perioadă.

În 2006, pe poarta uzinei din Cehia au ieşit 101.700 de exemplare, în 2007, 104.600 de unităţi şi-au găsit proprietarii pentru ca în 2008 constructorul francez să livreze 108.200 de exemplare. În 2009, anul care a pus la grea încercare mulţi constructori auto din cauza crizei economice cu care s-au confruntat, francezii au reuşit să comercializeze 116.100 de unităţi ale micuţului model de oraş.

La sfârşitul lunii septembrie Franţa totaliza 27% din numărul de exemplare vândute, urmată de Italia cu 19%, Anglia cu 15% şi Germania cu 10%. Citadinul din Hexagon este echipat cu un motor de 1.0 litri capabil să producă 68 de cai putere.

Consumul mediu de carburant al acestuia este de 4.5 litri la sută, iar emisiile de CO2 ajung la 103 g/km.

Via | AutoJournal

Comentarii (14)

  • Ivanoff
    Motoare Toyota
    Cred ca se putea mentiona faptul ca sunt echipate cu motoare Toyota,este un aspect foarte important tinand cont ca acest motor Toyota a castigat pt al 4-lea an la rand titlul de motorul anului la clasa sa...
    Sau poate da mai bine o stire legata de recall-uri,nu?
    La urma urmei,can can-urile se vand mai bine...
    8 7
  • Alex Radoi
    @Ivanoff
    Avand in vedere ca la 90% din ele le cade pompa de apa pe la 40.000km si ambreiajul la 50.000km, as fi fost chiar fericit sa aud o stire despre recall la jegurile astea. Degeaba sunt facute de Toyota, sunt mai proaste decat masinile frantuzesti!!!
    10 6
  • mda
    le cade la un prost care nu a avut bani de un bmw ..dar se crede in el!! sau la vreo femeie incepatoare...in rest masinile sunt bune!
    9 8
  • adriqan
    107
    Am unul din 2006, are 76.500km si nu am avut, pana acum vreo problema.
    6 6
  • Alex Radoi
    Amice... esti idiot!
    Vorba lu' nenea Iancu, nu? Eu nu cunosc nici macar UNA la care sa nu fi picat cele doua piese, din cele 10-15 pe care le stiu de la cunostinte sau de la prieteni, asa ca... taci! A, si mai si intra apa in ele la spalatorie... MULTA! Sunt niste JAFURI! Am un C1, deci STIU!
    10 4
  • @Alex Radoi
    C1, 107 si Aygo sunt masinile cu cea mai scazuta rata de intrare in service din tot grupul PSA respectiv Toyota (informatie confirmata de o persoana ce activeaza in cadrul grupului PSA pe partea de service si garantii -Levente Maday).
    Cunosc mult mai bine decat tine tripleta -chiar daca tu esti proprietarul unui C1- si pot spune ca aceasta masina se defecteaza doar daca nu corect intretinuta si exploatata.
    Este mult prea simpla pentru a se defecta, asa ca fiti mai atenti cu ele si abia dupa aceea aruncati cu noroi.
    4 6
  • Alex Radoi
    @adriqan
    Acum depinde si ce intelegi prin nicio problema. Daca imi spui ca nici butonul de avrie nu e crapat de la un capat la altul, deja incep sa cred altceva... Oricum, esti un norocos, dar normal ar fi ca din sute de masini sa fie cate un ghinionist caruia sa i se strice, nu un norocos care sa nu fi avut nicio problema. Problemele pe care le-am avut eu le-am regasit la aproape toti userii de pe forumurile de 107 si C1, barbati, femei, tineri, batrani, inclusiv la cei din occident, deci sunt probleme generale, si cu toate astea, nimanui de la PSA & Toyota nu i-a pasat. Deci sa ma mai scuteasca aia care spun ca sunt masini bune fara sa fi condus vreuna vreodata.
    6 4
  • mda...
    oare unii stiu bancul cu inima????traim in romania tu nu intelegi ca se crapa butonul nene?:)))
    3 3
  • c1
    Am un C1 ... Si mi-a picat ambreiajul la 35 000 km ... Insa nevasta-mea a invatat sa conduca pe masina asta si nu cred ca masina a fost de vina. Cu atat mai mult cat masina are acum 70 000 de km. Butonul de la avarii a crapat si el, insa nu mi se pare asa o mare problema.

    In rest masina merge foarte bine , este destul de fisneata, consuma putin si costurile de intretinere sunt foarte mici. Suntem multumiti de ea mai ales ca e folosita corespunzator destinatiei ei, adica in mediul urban.
    8 3
  • chiar daca nu sunt fan nici dacia nici peugeot 107.. recomand loganu in detrimentul peugeotului asta.. nu inteleg cum pot sa-si ia unii o asfel de masina.. mica urata... neincapatoare.. dar e diferenta de gusturi mei unul nu imi plac astfel de masini poate sa fie si smart si peugeot si citroen.. si toyota etc.. nu gasesc utile aceste masini. Americanii le au cu jeepurile si suvurile noi din pacate le avem cu tentativele astea de masini... sa te vada americanu cu asta pe strada rade de tine.. :|
    1 2
  • Alex Radoi
    Nu intelegi fiindca esti limitat. E una sa purtam o discutie in contradictoriu despre calitatea si fiabilitate acestor masini si cu totul altceva sa contestam UTILITATEA unei masini ultracompacte de oras. Apropo, stiai ca toate reprezentantele HUMMER din SUA s-au transformat in dealeri Smart? Sau ai auzit si tu ca Fiatul 500 se vinde ca painea calda... tot in SUA? Lumea se schimba, ai grija sa tii pasul...
    1 0
  • :)
    este o super masinuta. cei care comenteaza fara sa fi condus vreodata una nu sunt de luat in seama. este spatioasa si intra chiar si 4 oameni in ea. suspensia este sport; bine reglata ea ofera o stabilitate de exceptie.

    ca alegere de oras este best buy.

    al meu este din 2005 cu 57.000km :) mai am si o masina mai mare dar piticul asta este masinuta mea de suflet. e mult prea distractiv sa te plimbi cu el prin oras, inacapi oriunde.
    0 0
  • :)
    am uitat sa mentionez ca si la a mea a crapat butonul de avarie. singur si inexplicabil :D
    dar nu e o tragedie...
    0 0
  • a 1007
    pentru toti care cumpara o masinuta pt butoane de avarie sa nu crape 10000 km ( 10 ani ) de "exploatare corecta" si tinuta la umbra sub copac in garaj recomand cu caldura o SANIE
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru