Peugeot 207 CC nu va avea un succesor

De Sebastian Toma
Publicat Joi, 29.03.2012
După ce mai multe surse din cadrul mărcii Peugeot au anunţat că 208 nu va avea o versiune SW, ci va primi un crossover numit 2008, francezii vor să renunţe şi la versiunea CC a subcompactei.

Peugeot nu va comercializa şi o versiune SW a noului 208, anunţă Automotive News citând o sursă din cadrul mărcii franţuzeşti. Pe lângă vestea eliminării succesorului lui 207 SW din gamă, Peugeot renunţă şi la versiunea CC a subcompactei sale. În schimb, marca franţuzească va paria pe nişa SUV-urilor de segment B cu un crossover numit 2008, inspirată de succesul lui Nissan Juke. "Este un segment interesant. Trebuie să fim prezenţi", a declarat Guillaume Couzy, directorul de marketing şi comunicare de la Peugeot, referindu-se la segmentul SUV-urilor de segment mic. "Spre exemplu, nu vom oferi un model cum a fost 207 CC", a declarat un alt oficial Peugeot citat de Automotive News.

Decizia celor de la Peugeot în privinţa lui 207 SW şi 207 CC se aliniază tendinţelor din industrie, alţi constructori de automobile renunţând recent la versiunile de caroserie mai puţin populare ale modelelor sale. Spre exemplu, Renault a anunţat că noua generaţie a lui Clio nu va mai avea o versiune cu trei uşi, iar alţi constructori de volum au renunţat la versiunile cu trei uşi ale compactelor din portofoliu.

Cei de la Renault iau şi ei în considerare renunţarea la Clio Estate, dar conducerea mărcii nu a luat încă o decizie finală în acest sens.

Peugeot a avut versiuni SW şi CC ale lui 207 şi 206, iar tradiţia decapotabilelor de clasă mică în portofoliul mărcii din Sochaux a început cu vechiul 205. Mai mulţi constructori, printre care se numără Opel şi Ford, au pregătit SUV-uri de segment B pentru a lupta pe nişa deschisă de Nissan Juke. Chevrolet, Renault şi Fiat sunt aşteptaţi să lanseze şi ei modele similare în anii următori.

Via | AutomotiveNews (înreg.)

Comentarii (3)

  • hmmm
    ar fi pacat da intrun fel fatza de modelul 206 CC modelul 207 in vanzari a fost inexistent....eu am vazut putine pe strada fatza de modelul 206 CC care la vremea lui a fost mult mai sic....si sa vandut ca pita calda
    10 2
  • Bine jucat Peugeot, va scad vanzarile si voi, in loc sa va mariti oferta de modele, o miscorati. 2008-ul va fi un simplu ASX recarosat, asa ca nu vad ce costuri ar presupune de trebuie sa rada primul model cu hard top retractabil, de altfel un icon car.
    4 3
  • 4008 este Asx-ul recarosat.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru