Peugeot 208 GTI Concept - primele imagini oficiale ale viitorului hot-hatch

De Bogdan Mirică
Publicat Vineri, 17.02.2012
Peugeot a prezentat astăzi primele imagini şi informaţii ale conceptului din care se va naşte viitorul hot-hatch 208 GTI. Acesta va dispune de 200 de cai putere şi de un nou pachet estetic.

Esential

200 de cai putere dezvoltă motorul instalat pe conceptul Peugeot 208 GTI.

După ce ieri v-am prezentat primul teaser al viitorului Peugeot 208 GTI, revenim astăzi cu primele imagini şi informaţii ale hot-hatch-ului, prezentat momentan sub formă de concept. Constructorul francez va expune creaţia sportivă în cadrul Salonului Auto de la Geneva, pregătind astfel terenul pentru o versiune de serie ce va împrumuta aproape în totalitate designul conceptului.

Noul Peugeot 208 GTI se individualizează prin luminile LED frontale, prin bosajele mai largi şi pragurile laterale, prin grila metalică cu steagul Franţei, prin evacuarea cromată dublă şi prin spoilerele redesenate pentru un look mai agresiv. Grila şi hayonul cu eleron au primit şi un logo GTI, care aminteşte de vechiul 205 GTI.

La interior, habitaclul preia toate atributele sportive ale unui hot-hatch: scaune sport îmbrăcate în piele, cusături contrastante, volan şi schimbător îmbrăcate de asemenea în piele, instrumentar de bord cu iluminare LED, pedalier din aluminiu şi inserţii cu logo-ul GTI.

Sub capota conceptului francez se află motorul pe benzină THP de 200 de cai putere, regăsit şi pe actualul RCZ.

Unitatea de 1.6 litri este asistată de o transmisie manuală cu şase trepte.

Pentru a exploata cât mai bine resursele motorului, 208 GTI vine cu un ampatament mai lung cu 36 mm, dar şi cu patru discuri de frână, cu dimensiuni de 302 mm pe faţă şi 249 mm pe spate.

Comentarii (11)

  • ?
    e drapelul Angliei , si spatele ciudat
    5 7
  • @isa.t
    era al frantei dar cu photoshop faci multe
    5 2
  • grigore
    pejo'
    Eu tăt mă mir cum de renunțară la gura aia de leu flamând pe care tot avură de grijă să o tăt mărească de la generatie la generatie... de nu mai videi pi unde calci de după ia...

    No acu îi binie așa!
    19 3
  • steag
    Oricum ar fi steagul nu da bine acolo, e de prost gust
    9 5
  • @maxell
    de prost gust mi se par si stopurile si 'formele' de sub oglinzile laterale....
    interioru este destul de reusit......Alcantara plus ceva metal dau un aer mai sport.......vom vedea cate se vor materializa in versiunea de serie.......
    se pare ca Polo GTI cu ai sai 180 de cai va avea concurenta serioasa.......
    Citroen DS3 Sport este la fel un concurent destiul de bun......
    7 4
  • DS3R e in alca clasa de pret. el este un produs exotic un statement fashion cum e mini. si in anglia s-a vandut in prostie ds3r.

    fascinant acest gti, si se vede de cand a preluat sefia designului psa fostul sef dcare era doar la citroen. o schimbare in bine, fata de liniile precedente
    4 2
  • gabi_o
    Drapel Anglia Vs LHD
    Mda, drapelul Angliei prezent pe o masina cu volan pe partea stanga!
    11 1
  • frate deci cum sa pui o singura evacuare ? si daca pui pune-o in pana corbului pe mijloc. strica toata frumusetea
    6 1
  • Drapel
    Drapelul Angliei nu este acelasi lucru cu drapelul Mari Britanii

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_England.svg (Anglia)

    http://en.wikipedia.org/wiki/File:Flag_of_the_United_Kingdom.svg (Marea Britanie)
    2 2
  • URAT!
    O panarama de design cu apendicele ala din tabla in stopuri-se vede ca dracu. Bordul e diferit de ceea ce cauta un client standard al Peugeotului. Facem pariu ca o sa mentina in fabricatie actualul 207 inca ani buni? Pe cat s-a vandut de bine 207 pe atit va fi asta de ocolit.
    1 1
  • zorro resurected
    eroare
    cu 36 mm a crescut ecartamentul,nu ampatamentul. ganditi fratilor, ca nu puteau sa faca o masina noua de dragul siglei gti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru