Peugeot si Citroen pregatesc un nou motor 1.0 de 75 de cai

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 12.01.2010
Peugeot si Citroen vor inlocui in viitorul apropiat motorizarile de 1.1 si 1.4 litri pe benzina cu un nou propulsor VTi de 1.0 litri si 75 de cai putere.

Trendul actual de "downsizing" isi va face simtita prezenta si in interiorul grupului Peugeot-Citroen, francezii intentionand sa dezvolte in curand o familie noua de motoare cu trei cilindri. Drumul va fi deschis de un propulsor nou pe benzina, de un litru VTi, aspirat normal.

Unitatea cu trei cilindri va fi capabila sa ofere 75 de cai putere si 100 de Nm, resursele permitandu-i astfel sa inlocuiasca actualele motoare de 1.1 si 1.4 litri. PSA va dezvolta insa si o versiune ceva mai potenta, care promite 95 de cai putere si 150 de Nm, obtinuti prin supraalimentare.

Motorizarea 1.0 VTi va debuta pe modelele Citroen C3 si Peugeot 207 urmand ca mai apoi sa isi faca loc si sub capota micilor Citroen C1 si Peugeot 107. Gama minicar-urilor franceze va inlocui astfel actualul motor de trei cilindri si 1.0 litri, de provenienta Daihatsu. Noua generatie de motoare VTi isi va intra in drepturi depline odata cu noua generatie a modelelor 107 si C1, care vor fi dezvoltate pe aceeasi platforma cu japonezul Toyota Aygo.

via | autoblog

Comentarii (1)

  • hdi ?
    eu astept noile motoare hdi, ca nu au mai scos cam demult ceva nou si incep sa fie depasite de competitie
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru