Pike Research: Vânzările de vehicule ecologice vor creşte cu 20% pe an până în 2017

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 12.12.2011
O companie din SUA americană specializată în analizarea tehnologiilor ecologice estimează că vehiculele electrice vor înregistra o creştere constantă a vânzărilor în următorii şase ani.

Cererea pentru vehicule cu sistem de propulsie electric va atinge 3.1% din piaţa globală în 2017, anunţă americanii de la Pike Research. Clienţii vor fi atraşi de această categorie de modele nu de ideea de ecologie, ci de reducerile oferite de guverne, de costurile în creştere ale carburanţilor şi de numărul în creştere al modelelor electrice oferite pe piaţă. Piaţa vehiculelor hibride va fi şi ea în creştere, dar aceasta nu va avea succesul anticipat de unele guverne.

Piaţa vehiculelor electrice va creşte cu o rată de aproape 20% pe an în următorii şase ani, declară cei de la Pike Research, iar explicaţia vine din faptul că acestea sunt din ce în ce mai performante, iar autonomia este în creştere de la un model la altul, pe măsură ce sunt lansate vehicule noi. Până la boom-ul vehiculelor electrice, modelele hibride ce pot fi încărcate de la priză, PHEV-urile, vor remarca o creştere rapidă în următorii ani.

PHEV-urile îmbină avantajele unui model electric cu cele ale unui hibrid, eliminând teama că ai putea rămâne izolat în munţi din cauză că ai consumat mai devreme toată energia acumulatorului. La finele anului 2011, vor exista 26 de modele PHEV în regiunea Asia Pacific, 23 în Europa şi zece în America de Nord.

Regiunea Asia Pacific este aşteptată să aibă cea mai mare creştere de vânzări a vehiculelor electrice.

Via | Autos.ca

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru