Politia Rutiera a pus in functiune 300 de radare in 32 de judete

De Sebastian Toma
Publicat Luni, 22.03.2010
Incepand cu weekend-ul trecut, soferii din Romania sunt supravegheati de inca 300 de autospeciale cu radar Dacia Logan MCV 1.5 dCi. Acestea au fost amplasate in 32 de judete, dar si in Capitala.

Esential

300 de echipaje Dacia Logan MCV 1.5 dCi echipate cu noile radare au fost trimise pe strazile din Romania incepand cu vineri, 19 martie 2010.
32 de judete au primit cel putin o unitate echipata cu noul radar BEE III.

Incepand de vineri dimineata, Politia Rutiera a pus in functiune 300 de echipaje radar Dacia Logan MCV din cele 449 achizitionate in urma cu doua luni. Acestea au fost puse pe traseu in 32 de judete si au aplicat peste 100 de amenzi pentru depasirea vitezei in primele ore pe care le-au petrecut in trafic. Prima amenda i-a fost acordata unui sofer din Capitala.

Radarele noi sunt amplasate atat pe cele doua autostrazi, cat si pe unele drumuri nationale. In principal, radarele sunt amplasate pe DN1, DN2 si DN7, indeosebi in locurile cunoscute ca fiind "puncte negre", respectiv locurile in care au fost inregistrate numeroase accidente auto cu raniti grav si decese. Cele mai multe radare sunt amplasate pe DN2, deoarece acest drum traverseaza opt judete. Teoretic, pe un traseu de 500 kilometri pot exista pana la 80 de radare. In Bucuresti exista deja o serie de radare noi care completeaza radarele de tip Python II folosite in trecut de Politia Rutiera.

Noua generatie de radare inregistreaza imagini pe un hard-disk si poate sa surprinda pana la 30 de ore de imagini video. Dupa umplerea hard-disk-ului, toate datele sunt copiate in Arhiva Politiei Rutiere.

Generatia precedenta de radare inregistra imagini pe banda magnetica, care putea fi sterse cu usurinta de politisti, ceea putea duce la acte de coruptie. Spre deosebire de acestea, noile radare nu pot sterge informatii deja inregistrate fara a fi prezente la sediul central.

Noile radare au fost deja omologate de institutul de metrologie, urmand ca fiecare aparat sa fie supus verificarilor metrologice. Politistii spun ca noile radare Autovision vor genera probe care vor invinge in instanta procesele de constestare a proceselor-verbale de contraventie date pentru viteza excesiva. Pana in prezent, acest gen de proces era solutia pentru vitezomani, care contestau legalitatea sau precizia aparatelor radar Python II.

CLICK AICI Pentru detalii tehnice si informatii suplimentare despre noile radare.

Via | Gandul

Comentarii (39)

  • 80 de radare in 500km.

    Pai de ce nu?! Oricum la noi in tzara faci aceasta distanta in 2 zile.

    Groapa si radaru.
    51 2
  • bataie de joc
    voi uitati ca bugetul tarii e la pamant, trebuie sa faca rost de bani de undeva, Jupoaie cat pot populatia, e cea mai sigura metoda. cred ca avem oricum cele mai multe radare din europa, nu de alta, dar avem si cele mai bune si rapide drumuri. Oare cat o sa mai inghitim pana sa iesim in strada???
    37 3
  • icon'u fara numar
    am gasit cea mai buna si mai infailibila metoda de a evita radarele...tineti-va bine!

    respectarea cu strictete a vitezei impuse pe segmentul de drum.

    E infailibil dar na', la ce drumuri avem (jermanica sa moara) nu avem cum sa nu ne abtinem sa nu calcam si sa-i dam in goarna la pisicuta sau tdi. SH, evident!

    sa iesim in strada cat mai avem litru ala de combustibil ca altfel ni se ivapora si cum mai dam noi coardele pe spate la vederea tricoailor mulate pe suncile noastri di gusteri?
    17 24
  • Eu sunt de parere ca nu pentru banila buget au fost luate acele radare, ci pentru bunastarea militienilor care vor sta la panda dupa ce treci de multitudinea de gropi.Doar masinile , viloaiele, terenurile nu se platesc singure ratele trebuie platite.....asta e suntem acolo unde ne este locul.
    18 2
  • inculturistul
    pentru @icon'u fara numar
    Ignoranta nu iti scuza mojicia. Daca ai fi nevoit sa parcurgi distante mari prin tara in timp scurt si ar depinde slujba ta de lucrul asta, nu ai mai fi sarcastic. Specialisti ca tine de se dau cu masina doar cand ploua sau duminica pana la market sunt multi, sfatul meu este sa va exprimati expertiza auto la voi acasa pentru ca oricum este egala cu 0. Si daca nu esti multumit de ce iti spun fa un drum gen Bucuresti - Arad - Bucuresti respectand viteza legala sa vedem cat de "jmeker" mai esti cand te intorci.
    28 8
  • NINO-NINO
    Nici nu stiu ce sa comentez la acest articol...imi vine sa scriu numai cuvinte cu xxx
    E absolut o totala bataie de joc. Nici nu vreau sa ma gandesc la persoanele care sunt soferi de meserie si au de facut zilnic sute de kilometri prin tara.

    Cum se poate ca infrastructura tarii sa fie LA PAMANT (la propriu si la figurat) iar noi sa platim taxe (de drum), impozite etc. si ei cumpara radare????!!!!
    24 2
  • Dupa ce ca este destul stres in viata de zi cu zi, mai apar si dobitocii astia de aparatori ai legii da ei fura de rup, incat oamenii care merg zi de zi multii Km, or sa fie si mai speriati.Parca nu erau de ajuns gropile si infrastructura din anii '80 ( ca fiu indulgent).Da si corect noi platim taxe, impozite , tiganii care au parte de sistemul sanitar dar ei nu au dat 1 ban la buget si multe alte frustrarii.

    SA TRAITI BINE!!!
    24 1
  • Mergeti corect gainarilor si lasati tâmpeniile. V-a facut mama pe toti soferi, ..toate panaramele...si "profesionistu" ala de mai sus sa faca bine sa se scoale cu 1 ora mai repede daca se grabeste!!!
    Constanta - Cluj l-am facut in 8 ore...mergând legal, singurul motiv fiind boi care se bagau in depasiri neregulamentare si nici de cum politistii!! Asa ca din partea mea sa mai puna inca 500 de radare...pana va face pietoni pe toti astia care confundati soseaua cu filmele.
    24 24
  • politai
    sa ne simtim amenintati si terorizati, cam asta se vrea. O sa se ajunga sa se puna radar din km in km, pe DN1 erau ieri cam in fiecare localitate cate un radar, daca vroiau sa faca ceva puteau mari viteza la 80km/h acolo unde permite drumul. Astia ar fi in stare sa puna limita de 10km/h si sa stea cu radarul langa tine sa nu care cumva sa faci vreun acident, cica.
    12 2
  • @inculturistul
    nu stiu daca sa rad sau sa plang.

    observ ca nu esti singurul...asta e cu adevarat trist. Politia este dusmanul nostru (sorry al vostru eu ma dau duminica pe ploaie), soselele sunt pista de F1 (la ce ne-ar trebui un circuit dedicat?), rata accidentelor este in crestere (sigur, datorita -si numai - gropilor si in nici un caz al vitezei excesive sau inadaptarii la conditii), calcam acceleratia ca asa ne cere serviciul si cererea altora de a merge rezonabil e considerata afront personal (de parca numai unii au dreptu sa se piloteze prin tarisoara asta iar restu ce merg cu 50 in localitate niste bosorogi).

    E o mica diferenta intre soferul roman cu dreptatea in varf de bat si cei 30 de soferi din Austria care au mers mai bine de douj' de minute in spatele unei combine pentru ca linia era continua. Pai ia sa vezi daca era la noi. Nu mergea un comitet de primire la boul ala de tractorist sa-si scoata caruta pe aratura? Ca ce dracu', unii e grabiti si viteza le scapa serviciul.

    @Inculturistul...de ce nu iti schimbi jobul?
    14 28
  • lupul moralist
    @icon
    traiesti pe alta planeta cred...
    la noi aici in lumea reala, unde nu avem autostrazi si facem 10 ore pt 460km e altfel. In lumea noastra a merge cu 140km/h nu e formula 1 ci e un ritm normal de mers, asa cum se intampla si in alte tari. Tot aici pe planeta noastra accidentele se intampla din cauza prostiei, a teribilismului si a inconstientei, nu a vitezei.

    Ele se intampla cand depasesti fara sa te asiguri, cand intrii in curba fara vizibilitate si depasesti, cand nu acorzi prioritate, cand tai linia continua si multe alte exemple de genul asta care nu au legatura cu viteza.

    Cand o sa fim la nivelul austriei atunci poti sa o dai exemplu, pana atunci insa....

    Mai vorbim cand vei avea de merg mii de km prin tara, fie ca esti sofer profesionst sau nu. Pana atunci insa o sa macanim in continuare, caci la asta ne pricepem cel mai bine.
    29 6
  • p.s.
    p.s. si nu iti mai da singur thumbs up ca e penibil
    18 7
  • inculturistul
    brici concluzia ta
    @Icon tata relaxeaza-te. Atata timp cat autostrazi nu sunt in tara asta nu e normal sa merg cu 50km/h prin sute de comun puse una langa alta, macar sa fie ca pe DN1. Nu te ambala ca nu merg ca la curse dar mi se pare de bun simt un 110km/h pe DNuri si 70Km/h in localitati mici. E mult mai simplu pentru politie sa stea cu radarul la panda in loc sa ii amendeze pe aia care merg pe ceata/noaptea/ploaie fara faruri aprinse etc. PS nu am job care sa imi ceara sa merg in afara localitatii dar incerc sa ma gandesc si la altii nu numai la mine.
    21 7
  • @icon - nu mai compara Austria cu Romania. una e sa iti faci in Romania mii de draci ca faci 1 zi pe un drum de 600km, drum dupa care nu mai poti de oboseala, alta e sa treci prin Austria dintr-un capat in altul in mai putin de jumatate de zi si inca sa ma poti sa faci ceva dupa aia (mergand cu viteza legala - nu ca ai simti nevoia sa mergi mai repede avand in vedere ca esti si muult mai calm in masina).
    9 4
  • ce copii sunteti unii...
    credeti k au luat degeaba radarele astea noi??.....scoateti capul din dos si mai uitati-la la statistici privind accidentele de la noi din tara....cate s-au produs din cauza gropilor si cate din cauza vitezei???...unii ganditi parca sunteti in NFS...desi poate in viata reala sunteti soferi buni....stiu k unele drumuri sunt sub orice critica dar pe drumurile bune sa puna cat de multe pantru ca multi se cred regii soselelor si au loc foarte multe accidente foarte grave...ganditi umpic si cu capul........si referitor la diferitele DN-uri sau chiar drumuri europene(E 576) ii adevarat ca trec prin multe comune dar din pacate la noi inca se ma vad pe sosele carute, animale lasate libere.....ganditi-va si la aspectele astea nu numai sa mergem repede
    Prima data sa ne formam o mentalitate care sa respecte cat mai mult legea si dupa aia mai vorbim de radare si mariri de viteza.....numa bine
    7 7
  • numai am ce comenta....idiotienia romanului este un mod de viata.

    PS. @VladP...ai baut gaz, sau ce?
    2 19
  • Dupa ce am citit toate comentariile recunosc ca am gresit!!ROMANICA NU ESTE IN SECOLUL VITEZEI PT. CA SUNTEM CU 200 ANI IN URMA.Imi retrag toate cuvintele si zic ca DA NE TREBUIE RADARE !!!!!!!
    7 6
  • drumul fara sfarsit
    @icon iti doresc sa iti traiesti viata'n masina si ambuteiaje daca asta iti place. Oricum ce facem noi aici se cheama pierdere de timp, ei tot ce vor fac. Bine ca mai exista si oameni cu capul pe umeri si nu v-a sters pe creier protv-ul pe toti. Oricum lasa ca o sa mai cresti tu si o sa uiti expresiile astea de margine de oras cu gazul si alte prostii... noapte buna copii
    10 2
  • carcotasu
    soferi si soferi
    Dau un exemplu pentru cei ce nu stiu ce inseamna sa traversezi tara si se uita prea mult la stririle de 5: Mergi noapte, sau ziua si drumul ii liber, foarte liber si foarte bun..ce faci? franezi in fiecare localitate? Mergi 500m cu suta si franezi la 50? Mirific asa-i? Consumul iasa beton si timpul la fel. Sigur daca depasesti 50 ii NFS. Oare asa faceti cand iesiti din casa? Si sa fiti siguri ca acolo unde ii mai buna vizibilitatea, dupa un pom o sa vezi un logan pitit, asta doar din cauza ca acolo sunt multe accidente datorita vizibilitatii foarte buna. In concluzie 100 km/h mi se pare ok, dar sa o tii acolo nu fluctuatii intre 50 si 100. Meditati si rumegati!
    12 2
  • revolutie
    frustrare
    o sa sune foarte penibila urmatoarea afirmatie:

    Trebuie sa iesim in strada! trebuie facut altceva in afara de a scrie comentarii...

    acum nu ma luati in ras, dar e din ce in ce mai rau; toate lucrurile rele se fac pe fatza, nici nu le mai e rusine ca ii vede o tara intreaga, toti stim ca se fura, toti stim ca se intampla una si alta, dar doar dam din gura si ne exprimam nemultumirea! in rest nimic!
    13 2
  • ZELEA CODREANU
    2-10 DE PROBA-CONTROL!
    Romani! Dati flashuri colegilor de trafic cand vedeti dusmanul si vom avea pierderi minime !Toti! Fiti frati intre voi-sigur ciorile n-or sa dea ca ei oricum nu platesc amenzi ca n-au nimic la rol ,la fisc etc. Doar masini din bani furati!
    23 0
  • Costin
    Puncte negre....
    Vax albina "puncte negre"....
    Atata vrajeala obosita n-am mai vazut de pe vremea raposatului...
    Pe la iesirile din comune cu ZERO case si ZERO oameni, pe tronsoane cu restrictii tampite de 50 si 40, prin comune fantoma si unde nu vezi tipenie de om si asha mai departe. Problema e ca necunoscatorii si supusii, precum si soferii de 1000 de km pe an cred balivernele astea... Realitatea din teren e insa cu totul alta...
    12 0
  • Costin
    Bai EU
    Bai eu, esti un tampit tu. Un mare tampit. Pai cred ca pentru "istorica" ta deplasare de la Cluj la C-ta te-ai pregatit juma' de an, ai oprit in toate benzinariile posibile si imposibile, si ai povestit tuturor rudelor tale despre aceasta calatorie... Tu chiar nu intelegi ca exista oameni care fac deplasari de genul acesta din 2 in 2 zile si nu pot sa mearga cu 50 prin nenumaratele si interminabilele catune cu 2 case la 200 de metri de sosea, numai pentru ca niste capete patrate nu vor sa ridice limita de viteza pt ca au nevoie de bani autoritatile locale ? Nu mai da exemplul cu teribilismul, nu e cazul... Sunt multi care merg mai repede(citeste bine, nu foarte repede) din NECESITATE si nu din teribilism. Intelege ca multe legi sunt tampite(vezi impozitul forfetar) si ca eu nu vreau sa respect o lege tampita. Apropos, sunt convins ca ai stat in casa la Revolutie... Ca doar legea nu-ti dadea voie, nu ?
    17 1
  • radar si biserica
    Asa, foarte bine... Tocmai radare ne lipseau pe langa miile biserici in constructie...

    Numai noi am fost in stare sa suportam 50 ani de comunism...si numai noi suportam prostiile ce sa intampla in prezent...pentru ca nu ne pasa...si celor carora le pasa, nu fac nimic...
    5 4
  • sunt unii pe aici (pensionari ...cred) care ar merita impuscati...sorry dar nu ma pot abtine.... sunt genul care merg foarte incet fiindca oricum nu au cu ce isi umple viata aia monotona, plus ca merg cu masina doar ca sa nu stea acasa la tv .... viteza in sine nu a omorat pe nimeni....prostia insa da. oricum a te contrazice cu ei e ca si cum te-ai lupta cu morile de vant. problema este clara...astia (politia in cazul de fata) sunt porniti sa ne jupoaie de bani pe fata fara nici un fel de jena iar noi ar trebui sa vorbim despre cum putem sa evitam acest lucru...asa ca cei care cunosc amanunte despre cum se pot evita aceste radare sau la ce verificari ar trebui sa supunem echipajele atunci cand ne opresc pentru a putea sa anulam practic potentialele amenzi ar trebui sa scrie aici...ar fi mult mai util decat sa discutam in contradictoriu...pana atunci ....nu uitati sa semnalizati cu farurile cand intalniti radare!
    14 0
  • mi se pare mie sau intre comentariul lui Costin cu " BAI EU .." si comentariul lui Qwer aveam si eu un comment ... as putea primi un mail cu privire la motivele "disparitiei" misterioase?, pentru ca , daca nu doriti nu mai postez aici, imi iau tastele si ma duc acasa :)
    6 0
  • despre noile RADARE
    De pe un forum :


    Intimplare azi (sambata ) , de risul curcilor. Veneam de la Tulcea. Eram intre Giurgeni si Tandarei. Cine stie drumul, e o zona unde este tentat sa calci acceleratia, dar sint si des radare.
    Azi mergeam "relaxat" cu 130 cu drive. Singur pe sosea! Fara viteza prea mare totusi, pentru ca eram in faza de asteptare a intilnirii cu radarele noi face to face, in conditii reale de condus. Nu ca saptamina trecuta in care oricum nu avea cum sa ma ia radarul pe motiv de sosea bombardata.
    Si incepe detectorul sa piuie in banda K. Cu o liniuta. Exact ca la benzinarii. Cum in zona nu exista benzinarii pe kilometrii intregi, am apasat frina. Cind vitezometrul se apropiase bine de tot de 90, incepe detectorul sa urle, cu toate liniutele aprinse, tot in banda K.
    Intre primul bipait si "urlet" au trecut cam 4 secunde. Luati timpul estimat ca foarte subiectiv. Am frinat, dar nu violent. Suficient cit sa reduc de la 130 la ~92-94 fara sa las urme pe sosea sau sa intre ABS-ul.

    Si acum incepe faza distractiva: in timp de detectorul urla, baietii aprind girofarul si unul din ei scoate indicatorul pe geam sa opresc.
    Opresc frumos, ei intorc Loganul. Apucasem sa vad ca e din seria B18xyz. Ma dau jos din masina si incep sa-mi caut actele in rucsac. Eram relaxat. Mi-ati spus ca amenda undeva sub 200 ron, si sint pregatit sa fiu penalizat.
    Vine politistul la mine, ii dau actele si incepe un dialog de zile mare: Domnule, dar ne-ati vazut de asa departe? Sau cum de ati redus viteza? Ca la inceput arata 132km/h si "cind a pornit raza" (citatul e mot a mot) a arata 94km/h. I-am spus ca bipaia detectorul. El: nu se poate, ca "asta e radar nou, invizibil". Ii explic cuminte cum e cu "raza de putere mica pe care o emite aparatul lor in mod constant". Asta siderat: nu cred Dom'le. Ii spun ca am timp sa ii arat, daca vrea. Il mai cheama pe unu din masina si ii trimite pe ailalti 2 la 1km si sa porneasca aparatul. In secunda in care au intors masina, RX65-ul a inceput sa bipaie cumintel. La care politistul, in cel mai romanesc stil posibil "Ptiuf, uite ma ca il vede".
    Dupa care am mai ramas cu ei la povesti despre munca in Romania si machedonii din Dobrogea. Sper cind m-oi mai intilni cu ei sa-si aduca aminte smile.gif

    Stiu ca suna a basme de adormit copii, dar eu am trait-o azi. Si m-am distrat copios!
    Una peste alta, nu sint prea multe secunde la dispozitie (nu stiu daca aparatul incepe singur sa emita puternic pentru stabilirea exacta a vitezei sau daca politistii trebuie sa apese vreun buton). Am ajuns acasa si mi-am reconfigurat detectorul sa nu mai faca auto-silence, pentru ca default dupa 2 beep-uri de tip benzinarie ale meu incepea sa faca incet. Bun pentru somnul fica-mii, dar nasol pentru noile aparate ale politiei. Si am descoperit si ca pot sa maresc luminozitatea display-ului astfel incit sa se vada si cind e soare.
    18 0
  • Vasily
    numar cu B-18-xxx ? ha ha ha
    BAIEEETI !!!!! - mai potoliti-va cu numerele de inmatriculare, toate care incep cu B-18-xxx, ... nu mai departe de ieri seara, am vazut in Bucuresti o masina cu aceleasi semnalmente (Logan MCV, inscriptionat, bla ... bla ... bla ....) care avea numarul B-19-HN?, ... cei doi politisti stateau umar la umar, cu ochii in monitorul urias din consola centrala (foarte frumos luminat, ca ziua) ... asa ca ... toata lumea a inteles faptul ca, daca apuci sa-i citesti numarul, esti deja pe film inregistrat ("daca te simti pe bec") ha ha ha !!!
    0 4
  • razvantro
    ..........
    Domnilor, se pare ca uitati esentialul: cel putin in teorie aceste radare au menirea de a mai reduce nr. de accidente, la care suntem campionii Europei si numarul de cretini inconstienti care conduc bezmetic troace de masini pe drumuri de doi bani.
    Iar pentru cei care se vaita de persecutie problema se rezolva f.simplu: conduceti regulamentarrr!!!!
    2 7
  • radar
    se zice ca doar la hot ii frica de spanzuratoare... deci cu alte cuvinte as zice ca doar la vitezomani le este frica de radare.
    0 6
  • Costin
    Fiecare sa mearga cum vrea...
    Fiecare sa mearga cum vrea. Eu ma simt in sigurantza la 80, altul la 40... asta e. Vorbeam si cu un politist de la rutiera Bucuresti, baiat dezghetat si care recunostea ca exista, ca si in sport, soferi indemanatici si cu aptitudini si soferi catastrofa. Pentru acestia din urma limita a fost redusa la 50. Si chiar si 50 e mult pentru unii... Dar ea, legea, nu poate sa faca diferenta intre categorii de soferi in functie de aptitudini si atunci ne obliga sa mergem pe toti cu 50 prin comunele interminabile si nenumarate de pe drumurile europene. Asta e... Nu ne ramane decat sa fim foarte atenti si sa ne cumparam statii precum si detectoare sensibile la POP.
    P.S.: Am in jur de 1 milion de km la activ, vreo 18 ani de cand conduc si merg destul de "intins" la drum. Nu am provocat niciodata nici un accident din vina mea pt ca sunt f atent si, mai mult decat atat, am evitat o groaza de cascati care merg cu 40 si intorc in fatza ta...
    8 1
  • @costin
    Eu cred ca minti. Daca ai carnet de 18 ani inseamna ca ai cel putin 36 de ani si nici u om de 36 de ani nu scrie cu tz cum ai scris tu : "fatza, sigurantza". Ca sa nu mai spun ca 55000km/an e mult rau ori esti sofer profesionist ori mananci cartofiori?
    1 2
  • Blituri
    De acord cu ZELEA CODREANU....in cazul noilor aparate radar, dati blituri ca nu va face nimeni nimic;))...de cand cu aparitia detectoarelor de radare ati ''uitat'' de metoda asta clasica si sigura;)
    5 0
  • aceeasi oameni
    degeaba
    degeaba au masini si radare daca tot ei sunt cei care incurca circulatia... azi mergea o masina din asta pe a doua banda cu 70 in afara orasului, pe drum european, si nimeni nu il depasea pe dreapta de frica...
    5 0
  • ofof
    Atata timp cat scolile de soferi si serviciile de regim permise vor lasa ANTITALENTE pe sosele vor exista accidente VESNIC ! De acolo trebuie inceput totul, de la educatia rutiera !
    6 0
  • vgt
    vgt, daca tu crezi ca 230km/zi lucratoare sunt multi, atunci cred despre tine ca iti faci piata cu masina desi aceeasta locatie se afla in spatele blocului in care locuiesti. Te intorci acasa si gata peripetia, mai iesi cand ramai fara rosii! Ce trebuie sa intelegi, este faptul ca sunt oameni care 'alearga' foarte mult din diverse motive. Ca sa iti dau un exercitiu iti spun ca eu faceam lunar pana acum ceva vreme cca 6500 km/luna demonstrabili prin raport gps si nu sunt sofer de tir, camioneta, furgoneta, autobuz, autocar. :). Cu siguranta sunt oameni care s-au insurat cu volanul dar din pacate doar unii dintre acestia merita respect(in trafic), restul eu ii bag in categoria " eu am permis de 20 de ani"- si doar atat!
    2 1
  • Statia e sfanta!
    domnilor,
    ne batem gura de pomana! autostrazi nu vom avea mai devreme de 5 ani. asa ca... altele sunt solutiile.
    in urma cu 8 luni mi-am luat statie si antena pe masina. la drum lung stau cu casca in ureche si ascult traficul radio pe canalul 22 - canalul pe care comunica soferii de TIR. rezultatul a fost spectaculos: am scurtat cu 3 ore drumul brasov-nadlac, am evitat ambuteiaje nenumarate si, mai ales, am scapat de toate radarele. intr-un fel ciudat am devenit mai tolerant si mai corect in trafic - si asta cu ajutorul celor din jur.
    avertizorul de radar functioneaza si cu radarele noi (e o cobra cu instant on) - doar ca acum lucreaza in mod highway si nu city (mai multe alarme false in oras, dar testat pe radarele noi - OK).
    statia va deveni mai importanta decat aerul conditionat in masina - asta e clar.
    un singur pericol apare din cand in cand: cand domnul politist de pe loganul nou este dotat cu statie si iti comunica "liber, liber". pentru ca peste 1 km s-o patesti. din fericire nu eu, din pacate un prieten bun... drumuri bune!
    3 0
  • Costin
    VGT
    Da VGT, am 37 de ani si e greu sa concepi de acasa din fatza televizorului sau a monitorului ca cineva poate face 60000 de km pe an. DA! Cum e tot la fel de greu sa concepi din fatza celor 2 descoperiri ale tehnicii ca poti sa mergi in siguranta cu 70-80 km/h, daca ai aptitudini si esti atent la drum, nu spui bancuri si nu te harjonesti cu ceilalti pasageri in timp ce conduci. Sigur ca, de acasa, 70 e o viteza superpsonica :). Eu recunosc ca, spre deosebire de viata de zi cu zi, la volan sunt destul de insociabil si ma concentrez 99% la drum.
    Poate reusesti sa-mi explici cum se face ca, in vreme ce in centrul Comarnicului si al Predealului, unde sunt treceri din 50 in 50 de metri si foarte multi pietoni in zona, limita de viteza este de 70, in comunele de prin Moldova, unde drumul este mult mai lat, limita este mentinuta la 50. De ce ? Pentru ca, k peste tot in Romania, incompetenta este crasa si reaua intentie(citeste foamea de amenzi) este la ea acasa. Asta e. Explicatii nu exista decat pentru yesmani k tine, pentru care orice masura a autoritatior are o explicatie... Esti PRAF !
    6 0
  • Vai! Vai!
    Deja ati luat-o pe aratura rau cu offtopicul.
    Ontopic: -Nu poti face nimic in privinta radarelor, doar sa fi cineva mare in grad, dar aia nu se murdaresc cu asa ceva!
    -Iar despre viteza, eu zis ca se poate merge si regulamentar daca se vrea.Dar nu prea se vrea si e foarte usor sa apesi pedala si sa ajungi la 100km/h, dar e mai greu sa mergi constant cu 70km/h.Acuma depinde si daca la volan este un sofer sau un pilot.

    Drum Bun Tuturor Soferilor!Si atentie la radare!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru