Politia Rutiera a retinut 105 permise in trei ore in Bucuresti

De Sebastian Toma
Publicat Marti, 28.04.2009
Politistii Brigazii de Politie Rutiera au retinut nu mai putin de 105 permise de conducere in doar trei ore pe doua bulevarde din Bucuresti.

In aceasta dimineata, 12 politisti pe motocicleta si trei sisteme de supraveghere ale Brigazii de Politie Rutiera au retinut 105 permise de conducere in doar trei ore. Politistii s-au aflat pe Bd. Timisoara si Bd Vacaresti din capitala, iar actiunea s-a desfasurat intre orele 7:00 si 10:00.

Majoritatea permiselor de conducere au fost retinute pentru depasirea coloanelor oprite la stop sau pe contrasens. Printre cei 105 soferi sanctionati s-au aflat doi conducatori auto care circulau cu autoturisme neinmatriculate si un cetatean care circula cu permisul de conducere suspendat. Soferii care au fost opriti de politie au fost pedepsiti cu amenzi cuprinse intre 240 si 300 lei si suspendarea permiselor timp de 30 de zile.

Via | Libertatea

Comentarii (32)

  • F BINE!
    ASTFEL DE ACTIUNI SUNT BINEVENITE!!!PREA FAC TOTI CE-I TAIE CAPU IN TRAFIC!!!
    0 0
  • oare?
    eu cred ca nu si-au facut cuantumul de amenzi, si au tras tare pe ultimele zile ale lunii.. parerea mea! Nu contest ca sunt multi soferi indisciplinati si "smecheri" dar aceste actiuni trebuie sa fie zilnice, nu doar la sfarsit de luna. Acesti "smecheri" trebuie sa stie ca e cineva acolo sus (sau pe margine drumului) care "vegheste".
    0 0
  • Mircea
    Scapati de ele
    Desi cred ca mai au si dreptate sa te opreasca si sa te sanctioneze, de cele mai multe ori fac greseli cand intocmesc procesele-verbale de constatare a contraventiei. Asa ca se pot anula si poti sa scapi cu permisul in buzunar. Vedeti www.amenda-rutiera.ro sau www.amenda.ro unde sunt informatii despre cum scapi de suspendarea permisului.
    0 0
  • la mai mare
    Ar trebui luate zilnic cate 105,pote asa ar fi mai putini pe strazi cu "carnete de Pitesti" .Cred ca asta e metoda prin care Politia si-ar rascumpara greseala pt ca tot ei le-au dat carnete la toti "ghertoii".Ei le dau ei le iau,doar ca ei raman cu spaga data la examen.
    0 0
  • Crysty
    Permise
    Foarte bine!
    Sa faca asta in fiecare zi timp de 2-3 luni!
    Sa vezi apoi cum se linistesc baieti !
    Cu totii ne grabim, traim intr-o lupta contra-cronometru insa e vb de viata altora!
    Pe cei bauti i-as baga in puscarie 10-15 ani! Fratilor astia ne omoara atat pe noi cat si familiile !
    Conduceti prudent !
    0 0
  • Pol
    Sincer imi pare rau sa vad ca altii raman fara carnet, dar pana la urma mai trebuie putina disciplina. Nu-i asa? :)
    0 0
  • hm...
    de acord cu cele spuse mai sus ... yo circul p vacaresti la acea ora si stiu c infern este... dar dak t grabesti ... si stii ca intarzii la program nu ai c sa faci ... mai incalci o regula... si nu cred ca cei d mai sus nu au incalcat in viata lor macar o regula
    0 0
  • thenuts
    graba=)
    Si daca fiecare s-ar grabit ia zi tu Raz ce ar mai fi de bucurestiul vostru ? :) Si asa e mare agitatie pe acolo
    0 0
  • mda
    Daca te grabesti , iei metroul ! Sau pleci mai devreme ! Felicitari , politia romana ! Astfel de actiuni ar tre facute mai des , mai ales in Bucuresti , unde e plin de "conationali" !
    0 0
  • URAGANU
    penibil
    VAI, ce sa spun, POLITIA ROMANA face ordine pe strazi. Bai sa fie !!! Japitzele astea care asteapta spaga cand te opresc pt centura ? Astia care te amendeaza pt 62km/h unde limita este 60 ? Nesimtitii astia care in loc sa fie pe bulevardele mai sus mentionate sa fluidizeze, ei dau Amenzi ?

    Mare chestie ce-a facut Politia Romana !

    PS: Ieri era sa omor un om din cauza unuia cu carutza care mi-a sarit in fatza, IN ORAS ! Unde rahat era Politia Romana ?
    0 0
  • STIU IO
    ASTIA 3
    PT STARSCHER ASTA,MIRCEA SI URAGANU:-Mai baieti, voi aveti probleme grave la cap mai, ar trebui sa stau prea mult sa va explic cum stau lucrurile,dar cred k oricum ar fi degeaba ! hotarati-va si voi ce vreti sa faca politia, sa-si faca treaba ori ba, frustratilor....
    0 0
  • George
    Amenzi cu presa
    Mie mi-e scarba de politia romana. Nu pentru ca au luat carnetele la astia 105, din partea mea sa ia in continuare. Dar de ce au trebuit sa cheme tota presa sa arate ei ca isi fac treaba? Stiti ce era ieri diminetaza pe Vacaresti? Totul blocat si camere de filmat peste tot... Acum a aparut articolul in ziar, politia isi face treaba, si gata, si-au atins scopul, smecherii isi pot vedea de ale lor linistiti...
    0 1
  • ZgabeartA
    Foarte bine ! Bravo Politia Romana si sa vedem cat mai multe actiuni de acest gen. De extraordinar de multe ori era sa fac accident din cauza celor care trec pe rosu ca deh, sunt smecheri sau a celor care ies din coloana ca se grabesc la servici ! Nu merita sa aibe permis cei care incalca legea in felul asta, mai ales betivii de la volan !
    Pentru cei care cred ca arunc cu noroi si am basma curata: am 3 amenzi luate in 5 ani de cand conduc si masina si motocicleta. Una pentru 62 km in Brasov (limita 50), una pentru stationare si una pentru vorbit la telefon in oras (bucuresti).

    M-am invatat sa ma abtin de la multe pentru a conduce cat mai prudent.

    Repet, bravo Politia Romana, la cat mai multe actiuni de acest gen si puneti in functiune camerele de supraveghere !
    0 0
  • Manevre de marketing
    Celebra actiune a politiei romane, atat de laudata de unii din ante-comentatori e doar o ampla manevra de marketing..vezi-Doamne, politia e la datorie! (din pacate, ca de obicei a fost prost ales locul, momentul, ora, etc...)
    Adica, intre 7 si 10 DIMINETA, cand tot cartierul pleaca la munca, ei se gasesc sa "disciplineze" traficul in loc sa-l fluidizeze.
    Bravo!!! De asemenea, multa minte iti trebuie sa dai un sfat ca al lui Alex putin mai sus, n-am ce spune...

    Asta imi aminteste de controlorii RATB, care intreaba de bilet doar intre ultimele statii, cazuri in care de multe ori sar toti pe un pensionar amarat.
    0 0
  • bv bai
    o buna solutie pentru fluidizarea traficului bucurestean, dar sa fim seriosi de cateva luni exista linia 76 pe calea Vacaresti ceea ce ingreuneaza in proportie de 90% ruta vacaresti-tineretului-unirii si cum de altfel toata lumea uraste RATB, inteleg ca este o idee buna pentru a reduce din poluatie dar nu si pt fluidizarea traficului...
    0 0
  • O actiune binevenita, dar de ce nu vedem asa ceva ZILNIC?
    Eu n-am mai vazut un echipaj care sa opreasca dementii de foarte mult timp. Aproape ca nu mai stiu ce uniforma au politistii dela Rutiera! Si circul 90% pe bulevarde de maxima importanta. Altadata stateau la panda cu zecile, acum nimic.
    Intre timp, pe strazi s-a instalat un haos de nedescris, fiecare face ce vrea. Si NICI UN politist!
    0 0
  • owystyle
    Parerea mea este ca, daca toti am fi disciplinati in trafic, cozile ar fi si mai mari .. Solutia nu este amenda ..
    0 0
  • Politisti profitori
    Aha, deci au trimis zeci de echipaje in cea mai aglomerata parte a zilei pe 2 din bulevardele cele mai aglomerate nu ca sa fluidizeze traficul ci sa profite de cei care vor sa mai reduca din cele 2 ore necesare sa parcurgi Bucurestiul la ora aceea. Nu zic ca n-ar trebui pedepsiti aia care cauzeaza probleme si mai mari cu condusul prin locuri aiurea dar de cate ori n-ati luat-o pe linia de tramvai pentru ca era singura libera? Si asa ati redus coada de kilometri de la stop?
    0 0
  • @owystyle
    Cred ca nu stii ce vorbesti.
    Cand toti prost crescutii se baga in fata, nu fac decat sa mentina coada din spate.
    Se merge pe principiul "eu sa trec, de altii ma doare-n...".
    Tu chiar credeai ca se fac cozile mergand legal?
    Pai normal, daca tu te bagi, impresia ta e ca ai stat putin la coada.
    Dar altii ce fac? Stau ca prostii si, din prea mult bun simt, ii lasa pe altii mai smecheri sa intre in fata.
    Traiesti singur pe lume, esti in jungla, legea nu se aplica la tine sau cum?
    La coada la magazin cum stai la rand? Si daca se baga altii in fata, nu e adevarat ca coada nu inainteaza?

    Corect, solutia nu e amenda, ci anularea permisului. De tot si pt totdeauna. Pt ca oameni ca tine inteleg numai cu bata...
    0 0
  • Mircea
    haha politie
    Ce prostie.
    Sunt de acord k au luat carnetul la aia care au incalcat regulile insa in loc sa piarda vremea cu asta si sa faca tam-tam ca ca isi fac treaba, mai bine ar face tot posibilul sa fluidizeze traficul.
    Sa va dau un exemplu de tampenie politieneasca.
    Acum 2 saptamani eram in Targu-Jiu. Cei de acolo stiu ca dupa o anumita ora se cam ingreuneaza traficul, nu ca in bucuresti, insa e destul de urat. Ei bine, pe cand umblam eu pe acolo trec pe la piata Rodna, trafic destul de aglomerat insa acceptabil.
    Putin mai tarziu(cam peste vreo 2 ore) trec iar pe acolo. Ce sa vezi? Politia dirija circulatia. Ma rog, dirija e prea mult spus, fluierau ca nebunii si dadeau din maini. Se formasera niste cozi interminabile, pana la pod la Interex, accesul in piata era blocat. Si asta multumita Politiei Romane.
    Asa ca pana nu o sa iasa in strada sa fluidizeze traficul, eu consider ca politia rutiera este doar de umplutura
    Toate cele bune
    0 0
  • @Alex
    Acelasi raspuns si pt tine, ca si cel de mai sus.
    TU ai redus coada pentru TINE, dar in acelasi timp ai provocat mai mult ambuteiaj in spatele tau.
    Dar daca tu crezi ca problemele tale sunt mai importante ca ale altuia, continua sa mergi pe sinele de tramvai.
    Nu te mira pe urma ca o sa ti se impuna un sejur in spatele gratiilor pentru ca ai omorat pe cineva intr-un accident.
    Din punctul meu de vedere, si nu numai, esti exemplul perfect de roman arogant si egoist.
    0 0
  • exemplu
    Hai sa va dau un exemplu de buna cuviinta de la suedezi.
    In momentul in care ajung la servici, ei parcheaza masina in functie de cat de repede ajung invers fata de noi. Adica, cei care ajung primii, parcheaza mai departe de intrare.
    De ce?
    Fiti atenti raspuns.
    "Eu, daca vin mai devreme, am timp sa ajung la serviciu, in schimb cel care intarzie, nu are, asa ca e normal sa le lasam lor locurile apropiate de intrare".

    Mai trebuie zis ca la noi ar trebui sa stea paznicii de parcare cu pulanele si pistoalele incarcate ca sa se poata reliza asta si la noi?
    0 0
  • owystyle
    @Paul
    Imi pare rau sa te dezamagesc, dar eu sunt soferul care sta la coada si nu lasa pe nimeni sa se bage.. dar unii care se baga pe linia de tramvai nu se mai pun la loc si isi vad de treaba lor si uite asa se mai face un loc 2 in fata.. gandeste-te la podul Grand unde nu ai ce sa faci decat sa mergi in fata.. cat iti ia sa ajungi de la 1Mai in Crangasi la ora 18?
    0 0
  • @owystyle
    Indiferent daca s-ar fi putut sau nu circula pe Crangasi si pe linia de tramvai, blocajul era acelasi, poate chiar mai rau. Eu am prins vremurile in care 41 nu era metrou usor si era acelasi haos. Culmea, acum pare mai ok, de vreme ce nu mai lasa pe nimeni sa faca stanga. De vina sunt semafoarele care nu sunt corelate si nu sunt facute sa se adapteze in timp real traficului. Aici sa va luati de primarie, si e alta poveste.
    La Academia Militara, inainte de Razoare, e exemplul perfect pt care se pot produce ambuteiaje.
    Pai e vreunul sa stea si el mai in spate cand in fata nu mai ai unde merge, ca sa nu le blochezi accesul celor din stanga/dreapta cand semaforul isi schimba culoarea? Doamne fereste sa gandeasca in afara cutiei careva, fiecare e pentru el. Eu cand opresc mai departe, mai ca nu ma iau la bataie, pe langa faptul ca ies in intersectie, se baga in fata si o blocheaza.
    Si tu zici ca amenda nu-i o solutie?
    Ia sa stea un echipaj acolo si sa le dea cate 500 RON amenda la fiecare tembel care blocheaza intersectia aiurea? Sau, mai bine, sa le ia carnetele!
    Iar la drumurile cu sina de tramvai peste care se poate depasi, odata si odata tot vor trebui sa se bage in fata. Si atunci, nu fac coada in spatele lor, prin propagarea franarilor pe care le declanseaza?
    Deci unde e logica, ca tot n-o vad.
    0 0
  • bogdan
    instabili
    cand politia are chef de recorduri, cati nevinovati dau carnetul? cu o zi inainte probabil nici n-ar fi fost opriti. pana si politia e labila psihic in ro
    0 0
  • UE
    Cat mai multe UE le dorim dlor militieni...
    0 0
  • owystyle
    @Paul
    Ma refeream ca o amenda poate opri ptr o luna pe unul care nu are respect fata ce ceilalti, dar dupa poate va face la fel.. Dar daca au colera cumva semafoarele alea sau daca ar pune cate un politist in fiecare intersectie aglomerata, ar fi altceva.. Iar la faza cu deparsirea pe linia de tramvai, unii se baga ptr ca la urmatoarele 2 intersectii va face stanga.. deci clar nu mai intra la loc in coloana :)

    Oricum, ca o concluzie, orice s ar face in Bucuresti sau in Romania, niciodata nu vor exista soferi disciplinati, ptr k sunt majoritatea romanilor.. niste tzarani
    0 1
  • micutzu
    politia=militia
    imi este scarba de politia romana. in urma cu cateva zile a aparut in ziar o poza cum parcheaza baseasca aia mica masina in mijlocul intersectiei si nu am auzit ca s-a luat nici o masura. dar cum spuneam politia era ocupata fluidizand traficul in bucuresti. niste imbecili care aplica aceste legi cretine numai pentru aia mici iar de aia mari nu au voie sa se atinga. si voi restul inca mai credeti in aceste legi si in competenta politiei romane. bravo eu zic sa le facem si o statuie.
    0 0
  • Owystyle, nici afara nu au ajuns sa respecte legile pentru ca au fost civilizati din nastere, ci au fost obligati sa se civlizeze cu aportul unor amenzi crunte aplicate si impartite corect. De vina sunt politistii ca accepta spaga in primul rand sau ca se lasa intimidati de tot felul de tigani imputiti.
    Cat despre cei ce au postat impotriva politiei sau legii, se vede cat de labil psihic sunt si cam la ce nivel gandesc (ceva mai mult de firul ierbii). Probabil ei sunt cei care se manifesta execrabil in trafic, arunca cu excremente verbale in ceilalti, se milogesc sau ameninta agentul, ca pe urma, dupa ce au scapat basma curata, sa-i injure ca nu fac treaba. Daca asta nu e labilitate psihica, nu stiu ce e.
    Da, campanie de amendare cu expunere mediatica e jenanta, si daca s-au limitat doar la atat, atunci situatia e si mai hilara, dar nimeni nu se gandeste ce ar fi pe strazi daca n-ar exista legi si politie. Cu asemenea primate la volan, bataia si pumnii in figura ar fi ingrediente zilnice ale traficului.
    Da, coruptia e mare, si asta, mai mult sau mai putin, in orice tara, mai ales cand vine vorba de oameni politici, dar poate ca politia e uneori stransa cu usa si agentii amenintati cu demiterea daca amendeaza persoane sus-puse. Prin urmare, tu ca angajat ce trebuie sa iti intretii familia, ce faci? Si atunci, ce vina are politia, in fond?
    Toata lumea arunca cu vorbe, dar de gandit, mai putin.
    0 0
  • tzetze19
    Oare
    Daca stii ca-i aglomerat iti iei o marja de siguranta. Sa ajungi la servici fara sa incalci regulile. Nu ai nici o scuza ca aia stau la panda. Daca e un caz de viata si moarte atunci nu mai conteaza regulile. Totul e sa scapi cu bine. Tu si ceilalti. Dar asta e o exceptie, nu o regula.
    Faptul ca aia stau la panda sa-si faca norma e o alta discutie. E greu insa sa rezisti tentatiei de a depasi coloana cand ai pile sau cand aia dau amenzi numai doua zile pe luna. Amenda devine o exceptie si nu o regula. Mai e mult pana departe...
    Unde e respectul pentru ceilalti "fraieri" care, poate, intarzie lsi ei la servici dar sunt corecti. E o boala a intregii societati: a fi corect si a respecta regulile inseamna, in opinia a foarte multora, sa fii fraier. Suntem o societate bolnava, fara cultul muncii, al corectitudinii si al comunitatii din care facem parte.
    0 0
  • Latent
    Adevarul este ca aceste actiuni sunt benefice, macar pentru o parte din populatie, care sunt capabili macar din cauza fricii sa adopte un comportament mai civilizat, pt restul, ce sunt dominati de prostia ancestrala............mai trebuie sa mai sece niste rauri, nu vom scapa de ei decat daca mor si nu lasa mostenire genetica.......si ei "este multi"..............mult prea multi deocamdata
    0 0
  • este bine
    este foarte bine cu politia. Cine merge cu masina cu peste 150 km sa vie la puscarie ca asa trebuie.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru