Porsche Boxster S, mai rapid decât Chevrolet Corvette pe Nurburgring

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 15.03.2012
O imagine recentă, surprinsă în timpul unei conferinţe de presă Porsche, anunţă timpul înregistrat de noul Boxster S pe Nurburgring. Dacă informaţia se confirmă, roadsterul a depăşit modele ca Chevrolet Corvette şi Cadillac CTS-V.

Esential

280 de km/h este viteza maximă a noului Porsche Boxster S.
315 cai putere livrează noul Boxster S.

Deşi abia a fost expus în premieră mondială la Salonul Auto de la Geneva, noul Porsche Boxster se bucură deja de primele aprecieri. Într-o conferinţă de presă restrânsă, oficialii din Stuttgart au expus celor prezenţi performanţele versiunii de top Boxster S.

O fotografie făcută în timpul conferinţei surprinde pe un perete şi un posibil nou record pentru Boxster S pe circuitul de la Nurburgring. Se ştie că Iadul Verde este pista de încercare a constructorilor din segmentul de performanţă şi, mai mult decât atât, pista unde fiecare secundă contează.

Potrivit imaginii neoficiale, noul Boxster S a reuşit să parcurgă Nurburgringul în doar 7 minute şi 58 de secunde, un timp extrem de bun, cu 12 secunde mai mic decât cel al vechii generaţii. Dacă informaţia va fi confirmată, Boxster S se înscrie în elita celor mai rapide modele sportive de pe circuitul german, devansând nume mari şi cu mult mai mulţi cai putere: Chevrolet Corvette şi Cadillac CTS-V.

Noul Boxster S foloseşte serviciile unui propulsor boxer de 3.4 litri, cu şase cilindri şi injecţie directă, capabil să livreze 315 cai putere şi 360 de Nm.

Cu aceste resurse, roadsterul german accelerează de la 0 la 100 de km/h în doar 5.1 secunde, până la o viteză maximă de 280 km/h.

via l egm

Comentarii (3)

  • HAHAHHAH
    Ma inaptilor Corvette-ul are un timp de 7:19 pe Nurburgring si Corvette-ul din urma cu 12 ani are un timp de 7:56 conform Wikipedia deci nu ne mai aburiti cu articole din astea !
    2 3
  • @Sam
    Nu trebuie sa te duca mult capul sa-ti dai seama ca vorbeau de Corvette C6 normal, nu Z06 si nu ZR1.

    Corvette C6 '04 400CP - 7:59.00
    1 2
  • AndreiRN
    Jurnalistica
    Da, un titlu misleading dar cam asa e in jurnalistica in zilele de astazi.
    Oricum bravo lor pt un pas inainte dar dupa imagine si articol parca ar fi pe videogame nu pe pista reala.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru