Porsche dă în judecată Nissan din cauza unei reclame din Anglia

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 16.07.2010
După ce Nissan a utilizat sigla Porsche într-o campanie proprie fără a avea permisiunea germanilor, japonezii vor fi chemaţi să dea explicaţii la tribunal.

Stilul de publicitate agresivă promovat mai ales de mărcile germane în Statele Unite nu funcţionează la aceiaşi parametri şi în Europa. După ce Nissan a dat startul unei campanii agresive la adresa constructorilor germani în Marea Britanie, Porsche s-a sesizat şi îi ameninţă pe japonezi cu tribunalul din cauza faptului că bannerele afişate de Nissan în Londra şi la Festivalul Vitezei de la Goodwood includ utilizarea fără drepturi a siglei mărcii din Stuttgart.

Campania Nissan se bazează pe "listă" a victoriilor pe care Nissan le-a înregistrat la Nurburgring în faţa modelelor BMW, Audi şi Porsche. Lista modelelor învinse nu apare, însă numărul acestora este subliniat pe portiera modelelor sale sportive, 370Z şi GT-R. Curios, cei de la Porsche nu au atacat "lista" creată în urma unor dueluri neoficiale, ci utilizarea fără drept a siglei mărcii pe respectivele bannere adunate sub campania intitulată sugestiv "How to beat the Germans".

"Problema rezidă în faptul că au utilizat sigla Porsche fără a avea drepturi asupra acesteia.

Sigla este proprietatea Porsche şi nu dăm dreptul de utilizare niciunei companii fără a avea permisiunea noastră", spun oficialii Porsche, care confirmă faptul că nu au nicio problemă cu subiectul campaniei. "Nu am analizat în detaliu ceea ce comunică Nissan, dar nu avem o problemă cu asta", spune Andrea Baker, directorul biroului de PR al Porsche UK.

via | The Guardian

 

Taguri: Nissan, Porsche

Comentarii (8)

  • tare faza =))
    15 13
  • andrei
    saracii
    porsche.... niste frustrati
    12 31
  • @andrei
    Mi se pare corect ce au facut cei de la Porsche, nu mi se par normale reclamele dare de fapt sunt anti-reclama. Adica cele din State pe care le fac mai nou cei de la Audi.
    21 5
  • Nu asa vor iei din anonimat cei de la Nissan !
    Cand te scalzi in anonimat ( Nissan ), cel mai usor sa iesi din aceasta situatie este sa lovesti ETALONUL ! Iar in ultimii ani, ca vorbim de fiabilitate, satisfactia clientilor sau de marcile cele mai apreciate, Porsche s-a clasat pe PRIMUL LOC . Ultimul studiu de acest gen a fost publicat in aceasta saptamana , Porsche fiind pe locul 1 iar Nissan pe 25 ! http://www.autoblog.com/2010/07/15/domestics-surpass-imports-as-a-whole-in-j-d-power-2010-apeal-st/
    13 15
  • pac pac
    Amator
    @ alex

    observ cate cunostiinte ai tu despre cifrele de vanzari si despre calitatea autoturismelor in general daca zici ca nissan este in anonimat...
    10 14
  • @ pac pac
    Vanzarile Nissan in segmentul sport sunt MEDIOCRE !
    Vanzarile Nissan in segmentul sport sunt MEDIOCRE ! Fie ca vorbim de 370 Z sau GT-R, aceste modele se vand mult slab decat modelele concurente de la Porsche, BMW sau Audi ( 370 Z ) sau Porsche, Audi, Mercedes, Ferrari, Lamborghini ( GT-R ) . Studiaza site-ul www.2009gtr.com si vei vedea ca vanzarile Nissan GT-R in SUA in acest an vor fi in jur de 1,000 unitati !?! La nivel global in acest an nu se vor vinde mai mult de 2,500 de Nissan GT-R, mult mai putin decat cele 10,000 de Audi R8 vandute, 8,000 de Porsche 911 Turbo vandute sau cele aprox 7,000 de masini pe care Ferrari le va vinde in acest an .
    15 3
  • Mie ce face Porsche mi se pare cu dus si intors. Intr-un fel au dreptate, dar pe de alta parte atata timp cat nu este specificat ceva de genul "Nissan e mai tare decat 911, Boxter, Panamera sau Caiman de ex"... adica alea 4 modele... nu cred ca au motiv intemeiat. Pai daca pun sigla Porsche la avatar, inseamna ca ma vor da in judecata ca le folosesc sigla fara acordul lor?! Adica nu stiu, mie mi se pare ca Porsche nu are motive intemeiate ca sa dea pe Nissan in judecata.
    Amintit-va ca Audi acum vreo 4-5 ani a avut o reclama foarte agresiva la Alfa, BMW, Mercedes si Volvo... reclama aceea cu cheile care impreuna faceau 4 cercuri, adica sigla Audi si nimeni nu a comentat nimic.
    Sincer cred ca Porsche se cam simte amenintat de Nissan. Evident nu ma refer la Micra sau Primera.
    11 8
  • Test comparativ Nissan 370Z vs BMW Z4 vs Porsche Boxster realizat de britanicii de la Auto Express
    http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/grouptests/251752/nissan_370z_vs_rivals.html
    4 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru