Porsche vrea versiune hibridă pentru fiecare model din gamă

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 19.10.2010
Porsche a declarat că va lansa versiuni hibride pentru fiecare model din gama sa, pentru a reduce media emisiilor sale. Primul pe listă va fi Panamera, urmat de Boxster, Cayman şi 911.

Impulsionaţi probabil de succesul noului Cayenne Hybrid S, care a generat impresii pozitive odată cu lansarea sa pe piaţă, germanii de la Porsche îşi doresc o extindere a ofertei ecologice. Constructorul din Stuttgart a anunţat că va da naştere în următorii ani unor versiuni hibride pentru fiecare model existent în gamă.

Afirmaţia a fost făcută de însuşi Wolfgang Durheimer, managerul Porsche, într-un interviu recent. Oficialul german a confirmat cu această ocazie, încă o dată, faptul că Panamera va avea o versiune hibridă. Chiar dacă decizia poate fi considerată nepotrivită de unii fani ai brandului sportiv, Porsche va oferi publicului şi versiuni ecologice ale modelelor Boxster, Cayman şi 911.

Chiar şi aşa, noua extensie a numelui va fi oficializată abia după ce nemţii vor prezenta publicului versiunea de serie a conceptului revoluţionar 918 Spyder, primul exponent sportiv al tehnologiei alternative de propulsie. De asemenea, supercarul va îngloba o serie de componente complet noi, care vor fi instalate mai apoi şi pe versiunile ecologice ale modelelor Boxster, Cayman şi 911.

Lansarea unei game dedicate modelelor hibride le va permite celor de la Porsche să reducă media emisiilor de CO2 de la 255 de g/km la 215 g/km, ţintă fixată pentru 2015.

Tot în acest sens, Durheimer a lăsat să se înţeleagă că viitoarele Boxster şi Cayman vor scădea în greutate pentru a putea fi puse în mişcare de un propulsor cu patru cilindri, echipat cu injecţie directă şi turbo.

via | automotivenews

Comentarii (6)

  • Porsche 911 hibrid ?! :|
    OMG...chiar sunt de kk daca fac asa ceva...
    2 13
  • @ Lamborghini
    Versiunile hibride vor fi oferite in completarea celor clasice ce vor fi disponibile in continuare .
    Aceasta masura este luata de Porsche pentru a reduce media emisiilor modelelor sale si pentru a nu fi obligati sa faca o miscare similara cu cea facuta de Aston Martin ( vezi Cygnet ) . Eu sunt convins ca aceste versiuni hibride nu se vor vinde foarte bine, fanii Porsche preferand in continuare motorizarile clasice . Cand s-au hotarat aceste noi reglementari privind emisiile, Porsche AG era un producator independent si nu facea parte dintr-un grup auto care sa-i scada cu alte modele mult mai economice media emisiilor . De aceea Bugatti, Bentley, Lamborghini ( VW Group ) cat si Ferrari, Maserati ( FIAT ) nu au probleme cu emisiile .
    6 0
  • demonel
    stirea ascunsa
    cea mai tare stire din articol e ca porsche va face motoare de 4 pistoane. chiar WOW!!!
    0 1
  • Victor
    Porsche
    In viitor o gama de automobile cum ar fii Audi A6 de exemplu vor fii dotate cu un motor diesel,unul otto de dimensiuni mici pana in 2l iar motoarele mari V6,V8 vor fii numai pe sisteme hibrid si de asemenea se vor produce si masini partial electrice cu un motor cu ardere interna si 2 electrice in genul Chevrolet Volt sau cumplet electrice si binenteles poate exista si o versiune sportiva pt impatimiti
    0 0
  • ..se gata elixirul,fratilor producatorii ince incet se conformeaza...fie ca le convine fie ca nu fanilor....eu ma bucur desi mai exista si alte alternative hidrogenu si altele pe care nu le discut ...nu e cazul.
    3 1
  • @ demonel
    Porsche a mai avut in trecut motoare in 4 cilindri
    Motorul in 4 cilindri va fi folosit de noua gama ce va fi plasata sub Boxster/Cayman ( noul 356 : coupe/roadster cu motor amplasat central ) . Motorul va fi insa boxer in 4 cilindri pastrand traditia Porsche nealterata .
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru