Premiera Dacia: Sandero si noul logo

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 04.03.2008
Dacia a lansat la Geneva mult asteptatul Sandero si noua sigla pe care o vor purta modelele romanesti.

Esential

320 de litri este volumul portbgajului noului Sandero.
4020 mm este lungimea noului model Dacia Sandero.
1200 de litri este capacitatea portbagajului atunci cand se rabateaza bancheta spate.

Momentul mult asteptat de publicul roman si cel european a sosit: Dacia a dezvaluit in urma cu cateva minute noul logo si deja anticipatul Sandero, varianta hatchback a modelului Logan.

Asa cum va anuntasem in urma cu cateva saptamani, noul Sandero a primit o restilizare a blocurilor optice fata si spate precum si doua noi spoilere care modifica radical aspectul exterior. Nici o noutate in gama de motorizari, constructorul roman anuntand ca Sandero va imprumuta propulsoarele diesel si benzina, regasite deja pe Logan berlina. Sandero va beneficia de doua motorizari pe benzina de 1.4 litri 75 de cai si 1.6 litri 90 de cai precum si de doua versiuni ale diesel-ului de 1.5 litri, una de 70 si una de 85 de cai putere.

Noul Sandero a imprumutat platforma folosita pana in prezent de Logan berlina si pastreaza aceeasi garda la sol ridicata de 155 mm. Dimensiunile noului model romanesc sunt generoase si ofera pasagerilor suficient spatiu interior. Sandero masoara 4.020 mm in lungime, 1750 mm in latime si are un ampatament de 2590 mm.

Pasagerii spate vor beneficia de o inaltime de 878 mm si de un spatiu pentru genunchi de 145 mm. Portbagajul noului Sandero ofera un volum de 320 de litri in conditii normale, capacitatea putand creste pana la 1200 de litri, atunci cand bancheta spate este rabatata.

In materie de siguranta, Sandero dispune in premiera de sistem de asistare la franarea de urgenta EBA si de deja clasicele EBD si ABS. Modelul autohton poate fi echipat cu pana la patru airbaguri si dispune de centuri pretensionate cu prindere in patru puncte. Noul Sandero va intra pe piata europeana, turca si a tarilor nord africane incepand cu luna iunie a acestui an.

Noul logo Dacia a fost intens speculat de presa internationala, la un moment dat designerii straini incercand chiar sa anticipeze sigla prin suprapunerea simbolurilor Nissan, Renault si Dacia. Se pare ca font-ul noii sigle, spionat ieri in exclusivitate de Automarket a fost confirmat astazi.

Noul logo adoptat de constructorul roman restilizeaza putin formele deja existente dar adopta culoarea argintie. Numele constructorului roman ramane scris cu albastru, insa intr-o alta nuanta, fontul fiind si el unul nou.

 

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 

Comunicat de presa Dacia Sandero

 

DACIA LANSEAZA MODELUL BICORP SANDERO

Dupa Logan, Logan MCV, Logan Van si Logan Pick-Up, Dacia continua sa-si extinda gama de modele cu Sandero, un bicorp cu 5 portiere si dimensiuni generoase. Fabricat la uzina de la Mioveni, modelul Sandero are toate calitatile fundamentale ale vehiculelor din gama Dacia : interior spatios, capacitate mare de incarcare si robustete. Dacia Sandero va fi comercializata progresiv in Europa, incepand cu iunie 2008. Ca toate celelalte vehicule din gama Dacia, Sandero va oferi un raport pret/prestatii imbatabil.

TOATE AVANTAJELE UNUI VEHICUL MODERN SI ACESIBIL


Linii dinamice

Dacia Sandero se afirma ca un model bicorp modern al carui design seducator evoca dinamism si robustete. Partea frontala se remarca prin blocurile optice expresive si moderne ; bara de protectie si grila radiatorului sunt perfect adaptate ansamblului caroseriei. Conturul in forma de „val intors” care domina flancurile caroseriei contribuie la imaginea robusta a vehiculului, la fel ca si baghetele laterale de protectie (disponibile in functie de versiune). Stilul adoptat de partea din spate consolideaza impresia de vehicul spatios si robust.

Interiorul intruneste toate atributele de seductie si calitate. Plansa de bord este moderna si functionala. Desenul sau poate varia, in functie de versiune, datorita jocului de nuante si al tratamentului diferit al unor suprafete. Panourile portierelor au un design modern, cu manere si baghete decorative elegante. Urcarea in gama este evidentiata la Dacia Sandero prin trei variante de tratament al plansei de bord, carora le corespund patru variante de tapiterie. O atentie speciala a fost acordata ergonomiei: toate comenzile se afla „la indemana” iar informatiile tabloului de bord sunt usor lizibile.

Eficienta si confort

Dacia Sandero utilizeaza platforma B0 (platforma Logan, provenita din platforma B a Aliantei), cu puntea fata de tip pseudo Mac Pherson cu brat triunghiular. La randul sau, puntea spate provine si ea din platforma B0, avand forma de H cu profil deformabil si epura programata ; la aceasta se adauga arcurile elicoidale si amortizoarele verticale cu cursa de suspensie marita. O atentie deosebita a fost acordata dimensionarii suspensiilor: articulatiile bratului inferior si ale puntii spate favorizeaza precizia conducerii si tinuta de drum in cazul schimbarilor bruste de directie. Ca si celelalte modele din gama Dacia, Sandero are o garda la sol inalta (155 mm), ceea ce ii permite sa infrunte toate tipurile de sosele si ii confera o reala polivalenta. Sandero beneficiaza de un scut de protectie care asigura rularea fara riscuri pe drumurile neamenajate.

Majoritatea versiunilor beneficiaza de un sistem de directie asistata, sigur si precis. Versiunile de intrare in gama sunt echipate cu un sistem de directie manuala, acest element contribuind la mentinerea unui pret accesibil. Efortul la volan este diminuat, datorita cresterii usoare a raportului de demultiplicare fata de modelul Clio II.
In functie de versiune, scaunul soferului poate fi reglat atat pe inaltime, cat si in zona lombara. Ca un element suplimentar de confort, Dacia Sandero dispune, in functie de nivelul de echipare, de volan reglabil pe inaltime. Comenzile, amplasate ergonomic sub volan, au in vedere confortul soferului.
Nivelul de confort termic din masina raspunde exigentelor climatice din numeroase tari. Traseul conductelor care asigura circulatia aerului a fost astfel conceput incat nivelul de temperatura dorit sa fie atins cat mai rapid in fazele de demaraj, mai ales in conditii extreme de caldura sau frig.

O gama completa de motorizari

Dacia Sandero preia motorizarile pe benzina (1.4l 75 CP si 1.6l 90 CP) si pe motorina 1.5 dCi 70 CP si 1.5 dCi 85 CP), care si-au dovedit deja eficienta pe numeroase vehicule din familia Renault si care au contribuit, in egala masura, la succesul gamei Dacia.

Cele doua motoare pe benzina de 1.4 l si 1.6 l corespund perfect criteriilor de cost, robustete si intretinere usoara, caracteristice marcii Dacia.

Ambele propulsoare se disting prin cuplul care atinge valori importante incepand chiar de la turatii joase si care este disponibil pe o plaja larga de utilizare. Nu in ultimul rand, cele doua motoare se remarca prin consumul redus de combustibil.

Motorul 1.5 dCi este o adevarata referinta pentru motorizarile diesel, fiind recunoscut drept unul dintre cele mai performante motoare diesel din lume la acest nivel de cilindree. Este vorba despre un grup motopropulsor de inalta tehnologie, dotat cu un sistem de injectie directa common rail de a doua generatie, care ofera prestatii excelente in conditiile unui nivel de consum foarte redus. Motorul 1.5 dCi este disponibil atat in versiunea de 70 CP, cat si in versiunea mai dinamica, de 85 CP (versiune lansata la sfarsitul anului 2007 pe modelele Logan berlina si Logan MCV). Dispunand de un nivel de emisii de CO2 scazut, motoarele 1.5 dCi 70 CP si 1.5dCi 85 CP prezente pe Dacia Sandero se caracterizeaza printr-un impact ecologic deosebit de redus.

GENEROZITATEA, ATRIBUT AL MODELULUI DACIA SANDERO

Un spatiu interior si o capacitate de incarcare specifice segmentului superior, al masinilor compacte


Daca pretul de vanzare al modelului Dacia Sandero corespunde celui al unui vehicul de clasa mica, dimensiunile sale interioare si exterioare foarte generoase tin mai degraba de categoria superioara, a vehiculelor compacte. Cu o lungime de 4,02 mm, o latime de 1,75 m si un ampatament de 2,59 m, Dacia Sandero ofera un raport pret/ spatiu interior de neegalat.

Inaltimea pana la plafon in zona banchetei spate este de 878 mm. Distanta intre nivelul genunchilor pasagerilor din spate si spatarul scaunelor din fata atinge 145 mm, iar latimea la nivelul coatelor este de 1425 mm. Dacia Sandero ofera astfel suficient spatiu pentru ca trei adulti sa stea confortabil pe bancheta spate sau pentru instalarea, pe aceeasi bancheta, a unor scaune pentru copii. Accesul la interior este foarte usor datorita unghiului larg de deschidere a usilor din spate, care poate ajunge pana la 67°.

Portbagajul are o capacitate de 320 de litri, ceea ce reprezinta o valoare imbatabila pentru un vehicul de asemenea dimensiuni si disponibil la un asemenea nivel de pret. Ca element practic suplimentar, bancheta spate este rabatabila si fractionabila in proportie de 1/3 – 2/3 (in functie de versiune). In cazul in care bancheta este complet rabatata capacitatea de incarcare maxima ajunge la 1 200 litri. Astfel, Dacia Sandero se afirma drept un model bicorp foarte spatios, care ofera confort suficient pentru 5 persoane.

Siguranta, un element indispensabil

Dacia Sandero beneficiaza de experienta recunoscuta a grupului Renault in domeniul sigurantei.


In materie de siguranta activa, sistemul de franare al Dacia Sandero a facut obiectul unei atentii deosebite. Astfel, caracteristica franarii (brusca, progresiva), corespunde criteriilor in vigoare pentru vehiculele din segmentul B in Europa. Dacia Sandero poate fi echipata cu sistemul ABS Bosch 8.1 de ultima generatie. Acesta dispune de un repartitor electronic al fortei de franare (EBV) si – in premiera pentru gama Dacia – de asistenta la franarea de urgenta (AFU).

Dacia Sandero beneficiaza totodata de numeroase dispozitive in ceea ce priveste siguranta pasiva. Un prim exemplu in acest sens este utilizarea unor materiale precum tabla de otel cu limite extinse de elasticitate, care asigura o mai buna rezistenta a habitaclului, limitand deformarile acestuia in caz de impact frontal.
Armatura volanului, din magneziu, precum si coloana de directie retractabila contribuie la repartizarea energiei cinetice degajate in caz de impact. Acelasi lucru este valabil si pentru plansa de bord din polipropilena cu structura de tip fagure, care diminueaza consecintele unui potential impact asupra genunchilor. In plus, forma plansei de bord urmeaza linia picioarelor in partea inferioara, ceea ce reduce impactul in aceasta zona. Protectiile pentru pasager si sofer, care protejeaza zona picioarelor si a gleznelor, completeaza acest dispozitiv de siguranta.

Dacia Sandero este echipata cu centuri de siguranta cu prindere in 3 puncte, care dispun, in cazul centurilor din fata, de limitatoare de efort pentru o mai buna protectie in zona toracelui. In functie de versiune, centurile de siguranta sunt completate cu un sistem de reglare pe inaltime, care optimizeaza sustinerea corpului in caz de impact. Sistemul de retinere poate fi completat, in cazul locurilor din fata, de dispozitive pirotehnice de pretensionare. In functie de nivelul de echipare, Dacia Sandero poate fi prevazuta cu pana la 4 airbag-uri. Airbag-ul sofer a fost special conceput pentru Dacia Sandero, fiind prevazut cu un orificiu prin care se regleaza presiunea exercitata asupra corpului in cazul activarii. Cele doua airbag-uri laterale din zona capului si a toracelui – disponibile in optiune in functie de versiune – ofera o protectie suplimentara in caz de soc lateral, completata de structurile de protectie incorporate in portiere. Scaunele ranforsate dispun de tetiere special concepute pentru a evita un traumatism al vertebrelor cervicale in caz de impact brutal din spate. Aceasta configuratie noua amelioreaza pozitia spatelui si asigura o pozitie mai confortabila a capului. Dacia Sandero beneficiaza de sistemul de fixare ISOFIX pentru copii pentru locurile laterale din spate.

FIABILITATE SI ROBUSTETE : ELEMENTE FUNDAMENTALE PENTRU MARCA DACIA

Dacia Sandero este conceputa in spiritul robustetii si fiabilitatii care au facut succesul marcii. Protectia anti-coroziune a facut obiectul unei atentii deosebite; in acest sens, au fost utilizate diverse dispozitive :

– ceara injectata in cavitatile din partea inferioara a caroseriei si in portiere
– etanseizare cu mastic la exterior
– utilizarea de ceara suplimentara pentru protectia pieselor mecanice expuse
– protectie impotriva criblurii la nivelul partii inferioare a vehiculului si al pasajelor rotilor.

Configuratia sistemelor electrice si electronice prezente pe Dacia Sandero a fost deja testata pe mai multe modele din gama Renault. Sistemul de cablaj intre postul de conducere si habitaclu este monobloc: nu exista nici o intrerupere sau conexiune intre cele doua zone, ceea ce ofera garantia fiabilitatii, limitand riscul jonctiunilor defectuoase. Un alt exemplu in acest sens este bateria, ale carei dimensiuni si specificatii tin cont de contexte de utilizare extreme.


Dacia Sandero se va distinge si prin costurile de intretinere si reparatie foarte reduse. Dacia va propune clientilor modelului Sandero o oferta adaptata atat in termeni de finantare, cat si de servicii post-vanzare.

SANDERO, AL CINCILEA VEHICUL AL GAMEI DACIA

Lansarea modelului Sandero marcheaza o etapa majora in dezvoltarea marcii Dacia. Gama sa de modele, compusa deja dintr-o berlina tricorp, dintr-un break, la care se adauga o furgoneta si un pick-up, este completata acum cu un vehicul apartinand segmentului modelelor bicorp, care ii deschide accesul catre un public nou.

Dacia Sandero va fi introdusa treptat, incepand din iunie 2008, pe pietele din Europa, in Turcia si in Maghreb. Asemenea celorlalte modele din gama Dacia, Sandero se adreseaza clientilor rationali, pragmatici si tineri, pentru care pretul reprezinta principalul criteriu de cumparare al unei masini. Dacia Sandero va seduce clientii care isi doresc un bicorp spatios si accesibil, atat la cumparare cat si in utilizare.

Oferta pe care Dacia o propune in Romania va fi compusa din cinci modele: Logan berlina, Logan MCV, Logan Van, Logan Pick-Up si Sandero. In Europa de Vest, la numai trei ani de la lansarea marcii, Dacia va propune o gama inedita, formata din trei vehicule : Logan, Logan MCV si Sandero.

Dezvoltare si industrializare : elemente comune pentru intreaga gama Dacia

Etapa de industrializare a modelului Dacia Sandero in uzina de la Mioveni a inceput la sfarsitul lui octombrie 2007. Modelul este construit pe platforma B0 (platforma Logan), prin urmare fabricarea sa se realizeaza pe aceeasi linie de montaj cu celelalte modele ale gamei Dacia. Platforma industriala de la Mioveni este cea de-a doua din cadrul grupului in care este produs modelul Sandero, dupa uzina din Curitiba (Brazilia), care fabrica Renault Sandero pentru Brazilia si Argentina.

Echipa Dacia a avut o contributie foarte importanta la dezvoltarea modelului Sandero, avand in vedere ca 45% din inginerii care au lucrat la proiect sunt romani. De altfel, uzina a asigurat o mare parte din productia de prototipuri. Numai primul val de prototipuri a fost realizat la Technocentre, in Franta, restul fiind produse la Mioveni, lucru care a redus durata fazei de conceptie si costurile, favorizand trecerea de la inginerie la fabricatie.

Platforma industriala de la Mioveni ramane uzina pilot a proiectului X90, aici fiind produse toate cele cinci modele ale gamei si tot aici fiind amplasat centrul International de logistica (ILN) care furnizeaza componente pentru celelalte uzine din lume care asambleaza modele ale platformei Logan. Uzina de la Mioveni detine astfel un rol preponderent atat in definirea procesului de fabricatie, cat si la nivel de formare a personalului. Spre exemplu, la inceputul anului 2006, 20 de responsabili pentru proiectul X90 de la uzina din Curitiba (din departamentele de caroserie, vopsitorie si montaj) au petrecut patru saptamani la Mioveni pentru a urma o formare in domeniul proceselor de fabricatie a vehiculelor pe platforma B0. La intoarcerea in Brazilia, acestia i-au format, la randul lor, pe muncitorii de pe linia de productie.

De la lansarea modelului Dacia Logan, uzina de la Pitesti si-a dublat capacitatea de productie, ajungand, in 2008, la o productie anuala maxima de 350 000 vehicule/an. De la 32 vehicule/ora in 2004, uzina a trecut la 42 vehicule/ora in 2006 pentru a asigura productia modelelor Logan MCV si Logan Van, si a ajuns la o cadenta de peste 60 vehicule/ora in 2008, cu Sandero. Productia modelului Dacia Sandero va ajunge sa reprezinte, in timp, aproape jumatate din activitatea uzinei de montaj. O mare parte din piese sunt produse la nivel local. Datorita dezvoltarii retelei de furnizori in regiune, inca de la inceputul productiei Logan in 2004, nivelul de integrare locala va fi de aproximativ 60% in cazul modelului Sandero. Daca se iau in calcul si furnizorii din tarile vecine – Ungaria, Polonia, etc. atunci nivelul de integrare atinge 90%.

Investitia totala pentru dezvoltarea si fabricarea modelului Dacia Sandero in Europa se ridica la 147 milioane de euro: 65 milioane de euro pentru dezvoltare si 82 milioane de euro pentru investitiile specifice la uzina de la Mioveni. Cea mai mare parte a investitiilor au fost realizate in comun pentru Dacia Sandero si pentru trecerea uzinei la o cadenta de productie de peste 60 vehicule/ora, pentru care a fost nevoie de alte 100 de milioane de euro. Merita mentionata instalarea in departamentul de caroserie a unei noi tehnologii, robotizate si flexibile, pentru sertizarea portierelor, care permite o mai buna gestionare a diversitatii gamei.

Ca si pentru Renault Laguna, inca de la inceputul proiectului Dacia Sandero a fost pus la punct un plan de Excelenta a Calitatii atat la nivel de conceptie, cat si faza de fabricatie si de comercializare. Directia locala de Cumparari, alaturi de specialistii de la inginerie si de cei de la uzina, a lucrat impreuna cu furnizorii pentru a asigura nivelul optim de calitate. Dupa identificarea riscurilor posibile pe parcursul lantului de aprovizionare, toti cei implicati in proces au realizat, impreuna cu furnizorii, planuri de actiune adecvate, cum ar fi, spre exemplu, instalarea de instrumente Poka Yoke pe platformele de productie. Acest instrument de calitate, de origine japoneza (Poka inseamna „neatentie”, „inadvertenta”; Yoke inseamna „a evita”) este un dispozitiv simplu si eficient, care garanteaza realizarea conforma a operatiunilor de productie complexe.

Un vehicul cu vocatie mondiala

Comercializat in Brazilia si in Argentina din ianuarie 2008, in Europa, in Turcia si in Maghreb incepand cu iunie 2008, Sandero, la fel ca Logan, va fi disponibil, treptat, la scara internationala. In 2009, aceasta berlina bicorp cu 5 usi va sosi in Africa de Sud. Se studiaza, in egala masura, posibilitatea comercializarii si in alte tari.

Pe toate pietele pe care va fi disponibil, modelul Sandero va fi pozitionat, in termeni de pret, in segmentul clasei mici, in conditiile in care spatiul oferit la interior se situeaza in categoria superioara, a berlinelor compacte.

Taguri: Dacia, Sandero

Comentarii (239)

  • off
    o poza mai de aproape cu sigla nu se putea? e aglomeratie mare la standul dacia? se calca lumea in picioare?
    1 0
  • astea-s poze???
    nu se intelege/vede nimic din pozele astea!?!?!?!?si pozele spion erau mai clare.
    0 0
  • scuze
    avand in vedere ca la 14.45 s-a lansat...si la 10 min au aparut pe site... mai asteptam.
    0 0
  • ovidiu
    pacat ca nu au schimbat numele
    dece nu au schimbat numele(dacia sandero)nu suna prea bine,cat despre masina in sine nu e frumoasa dar cred ca arata mai bine decat logan.Sa speram ca va prinde(mai ales la export)
    1 1
  • revolutia dacia
    sunt sigur ca se calca in picioare lumea sa vada dacia hatchback, de asta sunt asa de departe facute pozele. cred ca standurile mercedes, audi, land rover, vw, etc. sunt goale, toata lumea fiind la standul dacia, bineinteles!
    0 0
  • bravo
    Merci de noile poze, masina arata bine, sa o vedem insa si pe drum cum va fi.
    1 0
  • raresanton
    sandero???
    ce sa s[pun frumos sandero numai k ma duce cu gandul la noul clio din aceasi clasa s au nisan deci, concluzie decat schimbarea siglei si un pik adik ff putin a imagini
    0 0
  • designer
    Design'ul
    Foarte interesanta grila din partea frontala, aduce mai mult stil masinii.Sunt multumit de cum arata...asteptam sa punem mana pe ea..sa'i vedem calitatea, dupa vorbe..un pic mai buna ca la Logan.
    0 0
  • mosuzighi
    more details
    http://www.daciagroup.com/fotografii-stire-presa___fotografii___produse-dacia_sandero66mai multe poze si logo-ul
    0 0
  • romanul
    dacia
    EU ASTEPT COUPE-UL... atunci am sa-mi cumpar doua.... numai sa aiba portbagajul mare...ce panarama de STRUTO-CAMILA-URANGUTAN...
    0 0
  • Desing
    Seamana muuult de tot cu tiida :(
    0 0
  • MAI MULTE FOTO si DETALII
    Dacia a postat pe site toate detaliile despre Sandero.Totodata a skimbat shi aspectul paginii web in noul stil al marcii.http://www.daciagroup.com/fotografii-stire-presa___fotografii___produse-dacia_sandero66Cu placere!!!
    0 0
  • noile poze
    era mai bine cu pozele vechi, ca nu se intelegea nimic. acum imi dau seama ca spate hidos are! cica in 2009 apare dacia SUV, poate ca in 2010 apare si vreo dacie CC =)). cum renault cumpara lada, vom avea concurenta ruseasca la fel de urata.
    0 0
  • romanul
    dacia1
    E pacat... daca puneau o consola centrala si un material mai bun, vreo 1000-1500 de euro in plus bateau in vanzari orice masina de clasa... candidat real pentru KIA CEE'D... dar de.. pentru saraci... oricum, mare diferenta intre KIA CEE'D si SANDERO nu sunt... doar pentru noi romanii... Hai Dacia, bate Cee'd-ul !!!!!!!
    0 0
  • PIZMASU'
    URATAAAAAA
    URATAAA..IN REST NO COMENT
    0 0
  • gabi o
    spate urat
    unde sunt cele 2 geamantane? Dar vreau stopuri pe LED-uri! In rest arata chiar bine pe langa acualul Logan. Intrebare : cand vom avea si noi pe Logan cutie automata???
    0 0
  • Arata bine
    Arata bine, nu am ce zice, seamana cu Clio, e moderna, sigla nu ma da pe spate cei drept. Oricum DACIA e pe drumul cel bun, o sa vina o vreme in care Romania chiar o sa conteze in productia de autoturisme. Felicitari DACIA!
    0 0
  • Un priceput
    Deschizator de bere
    Pe vremuri in acel U din botul Daciei 1300 scria UAP (adica Uzina de Autovehicule Pitesti, a nu se confunda cu Uniunea Artistilor Plastici). Acum acest U este mai mic si foarte asemanator cu un deschizator de bere. Unul romanesc. Merci la France.
    0 0
  • Melman
    Foarte bine, bravo Dacia!!!
    Arata bine Sandero, se putea si mai bine, dar ptr moment ajunge.Dar logoul, cu logolul ce au avut, semana cu un desfacator de bere. E urat dar cel putin e practic.Toate bune,PS Cu-i nu-i place sa-si cumpere altceva daca are cu ce si mergem noi cu Dacia.
    0 0
  • Tov. Jean
    Bord
    Acelasi bord obost si cu mari lacune in ergonomie pe care il are si Loganul. Mare dejamagire din acest punct de vedere caci in rest masina nu arata rau insa interiorul banuiesc ca va fi de aceeasi calitate (indoielnica) si cu finisaje la fel de slabe si zgarcite ca la Logan. Si cum noi cei care ar trebuii sa o cumparam ne admiram achizitia cel mai mult din interior... eu consider ca aici Dacia mai are ani-lumina de lucrat pana cand o sa iti dea feelingul ala de nava-spatial pe care ti-l da un Audi sau Mercesed dar si o Toyota Yaris sau chiar si un Renault Clio.
    0 0
  • Destul de frumoasa
    Ce vreti ma fratilor acum,interior de Lamborghini??intro tara cu 200 de euro pe luna ce ati vrea mai mult??
    0 0
  • Pt. Tov. Jean
    Ma Jeane, orice chestie pusa pe ea costa bani, iar daca o face avion, va avea pret de avion,las-o ca merge si asa sa o putem cumpara si noi la salariile noastre "europene".
    0 0
  • HAHAHA
    Cum sa scoti asemenea aberatii din tine "Romanul", cum poti sa compari Sandero cu KIA CEE'D :))))))In primul rand e alta categorie, Sandero e un Clio mai mare si KIA CEE'D e din clasa Megan (ca sa dau exemplu Renault), si pe langa asta KIA CEE'D e foarte aproape de Golf, Astra, Mazda etc. in ceea ce priveste optionale, performante, la fiabilitate poate chiar peste unele din ele si tu compari cu Sandero care are ac target segmentul mai sarac, cu performante mediocre si minimul de optiuni. In rest e un pas inainte pt. Dacia si asta nu poate decat sa ne bucure, dar merita o consola ceva mai diferita.
    0 0
  • slider
    frate nu e rau partea frontala e placuta frumusik pot spune linia generala asa si asa, eu am ceva cu numele. DC SANDERO????????????????????? E masina nationala a Romaniei si are nume cu tenta hispanica!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • Hi hi hi
    Eee..ne chinuim si noi..ne chinuie talentul..dar mai avem mult de munca pana sa scoatem pe piata o masina "decenta" din toate punctele de vedere..in orice caz cum spunea si cineva mai sus..un pic mai bine decat logan ;))...si intra-adevar asemanarile cu alte marci chiar nu isi au rostul, sa fim seriosi :))
    0 0
  • Pai Lamborghini are interiorul mai trist ca asta :)))))))) ... oricum sa vedem cum sta cu fiabilitatea ... cat despre comparatia cu Kia Ce'ed ...e departeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee ... aia e masina nu trasura ca SAndero
    0 0
  • marian_bmw
    daaaaaaaaaa
    masina mie imi place foarte mult e o mare evolutie
    0 0
  • Un priceput
    Tenta hispanica
    Pai daca un Carlos conduce Groupe Renault, este firesc ca Dacia sa se cheme Sandero. Cum altfe doreati? Mashination? In viitor pregatiti-va pentru Rodeo, Vallarta, Amigo, etc. Oricum cei care au castigat bani din capsuni o vor cumpara-o. Si evident indragostitii de telenovele. Asa ca Jose Armando o sa fie bucuros cand o va plimba pe Cherida cu noul sau Sandero. Sic !
    0 0
  • Se livreaza cu bere? sigla aia noua e perfecta pt desfacut sticle de bere:)
    0 0
  • Dorian
    Dragutza...
    Masina nu e urata..chiar are un aspect dragutz dar nu prea imi place noua emblema :(...si nu-mi mai place bordul..tot ca la vechiul logan a a ramas...dar in rest e o masina fiabila( cred) si sper ca si pretzul sa fie rezonabil.o zi buna
    0 0
  • ha, ha!
    s-a blocat site-ul astora de la daciagroup.com!hi,hi,hi!
    0 0
  • asd
    tot o patasca ramane
    0 0
  • corneliu
    :|
    am o singura nelamurire, dc nu au pe ea pus si 1.6 16V 105cp , ca alea cu 90cp sunt depasite
    0 0
  • pentru cei care critica si vor masinii nemtesti
    mai oameni buni ce vreti la bani astia .... k aia nu e buna, k arata asa k vrea cutie automata s.a.m.d ...si acum o singura intrebare pentru cei care vor masini nemtesti -De ce mercedes-ul a inceput sa faca reclama la piese intensiv ???????
    0 0
  • slabut
    O copie ieftina dupa Kia Cee'D ;) Dacia SUX
    0 0
  • logo
    sigla asta seamana cu un desfacator de dopuri ...
    0 0
  • Tatele
    ma taceti ca parca voi ati fi cine stie cine ,totusi s-au depus niste eforturi pentru a creea noua dacia si eu zic ca arata chiar bine .
    0 0
  • =)))
    Ce cashcaraveta de masina =))) Hai, ca partea frontala arata mai comestibil, insa restul.... P-R-A-F!!!Si la capitolul motoare se pare ca Dacia ramane ruda de la tara extrem de saraca si ponosita a metrosexualului Renault :)))Si-asa Renault sta prost la capitolul design, insa Dacia intrece...Eh, oricum... din parinti urati n-are cum sa iasa un copil frumos :))))
    0 0
  • Andrei
    Excelent!
    Excelenta din punct de vedere al aspectului, urmeaza sa vedem cate stele primeste la siguranta.Daca primeste macar 4 la protectia adultilor o sa imi cumpar cu siguranta, daca nu raman fan clio.Cum aceasta este o masina produsa initial sub marca Renault si dezvoltata fara romani, poate o sa fie prima masina de calitate produsa sub sigla "Dacia"...
    0 0
  • un amator
    hm
    sa zicem ca are de toate si la ce pret s-ar ridica?ca eu n-am vazut afisat nici un pret. 10.000-15.000 euro?
    0 0
  • florin
    eu am deja un opel si sunt multumit de el dar daca nu as avea asta ar fi 1 optiune, estetic arata foarte bine sa speram ca si la fiabilitate o sa fie oko sa vedeti ca o sa aibe vanzari recordbravo dacia
    0 0
  • inamicul
    sandero..getica
    chiar ma gandeam la un sandero..si daca trece de testele de siguranta poate o voi cumpara, dar o voi boteza cu siguranta GETICA
    0 0
  • noua struto-dacie
    mai mult k sigur Sandero e pe platforma lui clio 3, k prea seamana ele ajea :)):))....sper sa fie ieftinache k mi-as lua si eu una , mai frumos k loganu dar spatele e km urat park e un sedan infipt in zid:D:D....
    0 0
  • Patricia
    noua Dacie
    Arata bine,"e misto",poate ne da voie s-o incercam.Cred ca are confortul asteptat.Cred ca -mi cumpar si eu.Multumesc de imagini.
    0 0
  • :)
    primul gand mi'a fost ca noua sigla e desfacator de beresi se pare ca nu sunt singurul... cat despre masina.. pacat de fatza ca fundul ala te face sa fugi
    0 0
  • fara
    "zgomot mult si par putin" a zis dracul cind a tuns pisica.
    0 0
  • da
    Masina arata bine , e doar Renault ! Si motorizarile sunt OK ! Pentru ceea ce avem nevoie(mers la slujba,la cumparaturi si in vacanta) e perfecta ! Doar pretul.......... sunt curios....
    0 0
  • sii
    eu cred k clio nu se va mai vinde dupa aparitia lui SANDERO
    0 0
  • bord
    bordul tot de cacao este,au rotunjit si ei butonasele da tot.........nu merita,garda inalta(stabilitate canci)
    0 0
  • urat urat
    urata masina urata de tot si sigla aia "noua" sincer primul lucru care mi-a trecut trecut prin minte cand am vazut-o a fost un desfacator de bere..si sincer chiar nu sunt un consumator inrait... deci ce sa spun URAT si RUSINE DACIA....
    0 0
  • sandero
    nu inteleg de ce se mira unii ca se numeste sandero si ca ar fi vrut un nume romanesc, de parca logan e nume dac :) in alta ordine de idei masina parca ar fi compusa din 3 parti de la masini diferite: mijlocul dulap - logan, botul ok si spate trist. Interior sarac logan, fete de usi mai vesele.
    0 0
  • Masina e OK, politica Reno in Romania de rahat.
    Masina arata mai mult decat acceptabil, iar la un pret de 7.000-11.000 euroi va sparge piata. Din pacate, in Romania Reno ne ia in continuare de prosti, si ne va baga pe gat aceleasi versiuni ca la Logan, obligandu-ne sa dam 9.000 de euroi ca sa avem un ABS de 400. Optionalele complete vor fi doar pentru straini, ca romanii sunt fraieri si oricum se inghesuie sa cumpere.
    0 0
  • emblema
    Sincer nu ma doare nicaieri de noua Dacie: inca o minciuna iesita bine din creierele de la RTR (Renault Technologie Roumanie). Sa arate bine sa poata fi vanduta, nu neaparat sa fie si buna. Cunosc conceptia. Am avut de-a face cu alde angajati RTR. Asta pentru cei nelamuriti de calitatea Dacia in zilele noastre.Ce nu imi place si recunosc ca imi starneste oaresice sentiment de revolta este noua emblema care nu imi place deloc.Daca o lasau sub forma de blazon nu o cumpara lumea si acum ca "Slava Domnului" am scapat de problema asta, noul logo ne va aduce rauri de mii de bani. Nu? Poate ca din perspectiva asta romanii s-au mai desteptat si isi doresc si calitate pe langa aspectul imbietor al ambalajului. Sau sunt numai eu de parerea asta?Apropo: Sper ca stiati ca cei ce isi iau bani din promovarea unor astfel de produse mint despre performantele acestora. Testati produsul, in acest caz masina, si nu va luati dupa vorbe in vant sau dupa caroseria minunata, ca s-ar putea sa va coste. Si asa pretul reflecta cel putin 100% profit. Asta vine de la cineva care a avut tangenta cu productia la Dacia Renault.
    0 0
  • Sandero
    Parca duce spre BMW Seria 1???da oricum tot dacie ramane!!!!pretul cat o sa fie???
    0 0
  • Comentariu de neam prost
    Sigla este clar de desfacator de bere, chiar ma intreb cine a stilizat-o asa si ce anume au in cap baietii astia de la Renault?Masina e uratzica dar acest exemplar super echipat si vopsit negru arata ok. Pe de alta parte interiorul e reusit, mai ales pentru o masina de 10k.
    0 0
  • sandero
    vai da urata este, astia n-au un pic de imaginatie.....
    0 0
  • URAGANU
    gata
    Gata, s-a dus p**ii de suflet si cu originalitatea. Loganul macar arata original: cosciug romanesc ! Acum arata a Clio sau orice altceva decat Dacie.Cat despre sigla, sigur au conceput-o peste noapte gandindu-se la o tigaie de teflon pt clatite sau omleta.Intr-un final, o sa placa tuturor, ca e romaneasca si o sa isi vanda iar pamanturile sa-si ia Dacie al 10.000 Euro FULL OPTION ! Tara de tarani !
    0 0
  • sorendelo
    =logan?
    interiorul daca nu ma insel seamana in proportie de 90% cu al loganului, sunt eu mai destept k altii,am eu gusturi mai bune.... ce dracu nu putea ingineru ala tampit sa deseneze bordul mai frumos? ce-i costa 1 kg de plastic in plus? de urata ii urata dar nu mai urata ca si loganul, succes in continuare tampitilor de la renault!
    0 0
  • franta
    Masina incepe din ce in ce sa i-a forma,fata de pret este frumoasa,buna nu pot sa scriu pentru ca se fabrica in romania,si aici din doua bucati de surub una trebuie sa dispara(furata).Deci pana nu o sa fie salariul la nivel european nu o sa avem Dacie BUNA,poate sau cu siguranta FRUMOASA.In interior macar de ce nu au pus butoanele pentru geamurile electrice unde este la toate masinile normale,la portiera.
    1 0
  • tare
    e draguta. Se putea ceva mai originala Seamana cu un CLIO
    0 0
  • SANDERO
    Este Clio 3 cu interior de Logan.Am zis.(daca stiti bancul)
    0 0
  • Sandel
    Cand o sa am o bere si nu o pot desface o sa ma uit prin parcare, caut un Sandero (a se citi Sandel), bag sticla la sigla din fata si gata :)))Toate ca toate sa fie ieftina ...
    0 0
  • vitu alexandru
    felicitari
    super tare masinutza,in sfarshit...Daca nu suntem in stare sa facem asa ceva singuri,macar sa o fac altii pt noi
    0 0
  • critica
    daca dacia iar mai rupe piata auto,o sa fie naspa pt ei
    ce ar mai fi k specimenul asta de masina sa dea buzna in gusturile bogatilor sau nu in special ,si sa faca furori precum loganul care acum sincer sa vb ,a generat un succes de 200%,deci cei de la dacia nici nu aveau habar de o asemenea evolutie,vrand sa faca o masina a lumii a 3-a,a mai adaugat cate ceva ,pana s.a ajuns la fericita logan,care nu ma impresioneaza,insa e o masina stabila,care merita condusa.In ceea ce priveste sendero,ma abtin de la a o comenta dupa placul meu insa astept cu nerabdare sa aflu pretul,care va asigur eu k nu va fi unul accesibil,va depasi 8000 euro,si clar k va ajunge ddp la 11-12000e dak vrei sa ai ceva pe ea,ce sa mai vb,despre dacia care seamana cu laguna(cautati sa vedeti imag spion),e o minunatie de masina la design ma refer,insa ceea ce va disimula piata va fi pretul si in acest caz...
    0 0
  • vad k la fel de prost stau butoanele pt geamurile electrice da in fine...p.s. faceti ceva cu spamerul asta k nu e treaba buna sa posteze tot prostu gunoaie de astea p aici
    0 0
  • reforme umplute cu rahat
    intentia unor de a progresa consta in etalarea unor produse copii,de care este plina industria auto din toata lumea,insa,noi,trebuie sa ne remarca prin stangacie.se vede de la distanta stangacia cu care se incearca progresul.in rest...ramane ca in gara... ura si in vagoane romani!!!
    0 0
  • sunike
    sunike
    cool
    1 0
  • vai de capul vostru
    de fiecare data knd intru p site vad numa' nemultumiri din partea voastra.asta cu pozele de mai aproape a rupt tot ce se poate rupe... deja e prea mult .daca nu aveatzi site'ul ce mai faceatzi ? vedeati la tv peste vreo 2 saptamani...RUSINE :-j
    0 0
  • Andrei BEJAN
    Desfacator de bere!
    Sigla de la DACIA arata ca un desfacator de bere! Sa speram ca o sa prinda bine la "beutorii" Romaniei. Propuneam ceva mai frumos... pentru detalii ma puteti contacta la romare@gmail.com
    0 0
  • sandero
    Sunt absolut sigur ca o sa se vanda ca painea calda in Romania mashinutza asta...arata f bine pt o dacie...in schimb sigla noua e oribila...cea veche era mult mai impunatoare...asta e prea...cuminte
    0 0
  • Slater
    Nu inteleg de ce majoritatea acestori comentarii huiduiesc acest nou model. In primul rand ar trebuii sa ne multumim cu ce avem pt ca sa fim sinceri, atat Loganul cat si acest Sandero arata mult mai bine si sunt de sute de mi de ori mai bune decat modelul 1310. Recomand celor care au luat la misto acest nou model sa se apuce sa faca o noua marca romaneasca si sa lanseze modele mai faine si mai bune decat Ferrari si Porsche si Mercedes si etc. Ce dracu aveti oameni buni?...din cauza oamenilor nemultumiti ca voi o ajuns tara asta unde ii
    0 0
  • silga
    Imi place si masina cat si sigla...Felicitari Dacia..
    0 0
  • In ROMANIA reteau de internet acopera si zonele rurale?
    Dupa unele comentarii am impresia ca in ultima vreme au acces multi "tarani" la Internet
    0 0
  • foarte tare dacia
    arata f.bine masina pentru un roman de rand
    0 0
  • sigla beton
    Nu fiti rai , voi credeti ca ati face altceva!Exteriorul foarte mişto , la interior poate ca ar mai fi trebuit sa lucreze , dar in linii mari este bine .Sigla BETON .
    0 0
  • Dacian
    Masinute
    Fratilor, daca nu va place asta luati-va altceva! Dar tare ma tem ca majoritatea celor care comenteaza pe aici nu au condus mai mult de 1300-le lui taica sau un second din vest, vai de steaua lui! Gandindu-ne la un raport calitate/pret rezonabil, eu zic ca masinutza asta va avea succes. Iar sigla, desfacator de dopuri sau nu, pe mine nu ma deranjeaza. Hai noroc, Dacia!
    0 0
  • din fata arata bine, dar spatele e groaznic, parca ar fii alta masina. interiorul e mai ok decat la Logan, dar cre k vom regasi aceleasi plasticuri de calitate proasta.cat despre sigla... mi se pare aiurea...adica ar putea face alte 10000 de lucruri decat sa stea sa skimbe sigla...cea veke mi se parea ok
    0 0
  • mdea
    Dacia avanseaza cu paci mici si desi,de ce sa nu recunoastem? Trebuie totusi sa multumim Group Renault..in cati ani,fara ei,am fi reusit noi asa ceva?cand am fi avut noi vreodata un stand asa de mare?...Ca sfat ...Un disagner italian...iar at cred k pasii cu care avanseaza Dacia ar fi ceva mai mari .Scz nu a fost cu rea itentie !
    0 0
  • Masinute
    Ai dreptate vecine, sant multi parveniti in RO, vand casa parinteasca si cumpara o masina sport, dar binenteles sa coste peste 100.000 EUR si la primul drum scoate pomii de pe marginea soselei. Artisti nu gluma! Tineretul asta de dupa REVOLUTIE, parca toti au doar nisip in cap...
    0 0
  • Mandru ca sunt roman
    Fratilor voi v-ati tampit toti??? Chiar nu vedeti ca DACIA s-a schimbat radical, uite calitate, fiabilitate, design, toate raportate la pret, nu am ce zice. DACIA, prin produsele care le face reuseste sa se ridice la nivel mondial in domeniul automobilului, si, plecand de la o amarata de Dacie 1100 a ajuns sa produca un automobil care sa si-l doreasca multa lume. Doar Gheorghe HAGI, Nadia COMANECI, si inca vre-o 2-3 au scos ROMANIA din anonimat si sa te faca sa fii mandru ca esti roman, asa cum face DACIA cu Sandero si Logan. Daca mai continuam sa avem mentalitatea asta de rahat nu o sa ajungem nicaieri...CUM FRATE POTI SA CRITICI SI SA FII ASA DE "CARCOTAS" CU CEVA CARE TE REPREZINTA PE TINE CA ROMAN IN LUME...DE FAPT TU TREBUIA SA FII IN ETIOPIA SAU UGANDA... Cate tari nu ar vrea sa aibe si ele un automobil ca al nostru. Va las in lumea voastra sa comentati in continuare.Respect DACIEI.--END--
    1 0
  • imi place
    E o revolutie fata de vechea Dacia 1300.. chiar daca vine dupa 19 ani...bv!!
    0 0
  • nicugoalkeper
    Tot asa !!
    Pana la urma Dacia va scoate o masina care sa inchida gura la toti dar trebe sa mai asteptam pana atunci,insa daca o tie tot asa nu va dura mult Felicitari DACIA !
    0 0
  • raultm
    dacia
    crion82 , slater si dacian au dreptate . v-ati gasit toti mari carcotasi la adresa dacia si marea majoritate sunteti pietoni sau conduceti 1310 . n-o mai ardeti aiurea cu impresiile astea . ziceti mersi ca avem o marca de automobile nu ca restu tarilor din jur . numa cehia a reusit sa aibe producator auto pe care in cativa ani s-ar putea sa-l intrecem ca vanzari daca dacia o tine tot asa . nu cred ca mai este vreo marca de masini care sa ofere atatea la banii dati pe un logan sau pe un sandero (luand in considerare si dimensiunile masinii) . asa ca bucurati-va cand auziti de dacia , logan sau sandero fiindca deocamdata sunt singurele embleme nationale care fac reclama in afara tarii
    0 0
  • sandero
    e superr
    0 0
  • !!!
    ma fratilor..frumoasa sau nu, masina asta o sa se vanda in peste 100.000 anul asta...e masina romaneasca, tre sa ne mandrim cu ea ! nu o sa aibe succesul loganului care a ajuns in curtile catorva ministere, printre care cel al administratiei si internelor, economiei si finantelor, transporturilor s.a.m.d dar cu siguranta o sa aibe succes printre tinerii din romania care vor masina noua cu bani putini...hai noroc si la mai mare ;)
    0 0
  • laurita
    trabant romanesc
    loganul are fundul mare .asta seamana la spate cuun tractor
    0 0
  • cristi
    sandero
    sa mai zic si eu ceva de snobismul romanilor, care cand vad o dacie zic ca e de kkt si ca mai bun e un VW sh, daca era VW in locul Daciei, atunci il comparau cu Mercedes, asa e cu romanii, ei umbla cu chilotii rupti dar vor sa dea bine in societate... Am vazut destule fete care vor sa gaseasca pe unul cu audi si mercedes, dar ele saracele nu au bani de un suc, deh asta e Romania, tara unde daca dai impresia ca ai bani atunci toti iti sufla in fund, nu conteaza daca ai 50 de case in centrele marilor orase ale lumii, daca nu ai un audi, bmw sau mercedes tot degeaba, ca deh cu o casa nu poti iesi in oras sa te dai mare, dar cu o masina da.... PS: pt. toti mancatorii de kkt care nu au altceva de facut decat sa critice dacia ca asa au inteles ei ca e bine, cand nu o sa va mai ploua cand asteptasti autobuzul atunci sa vorbit!!!
    0 0
  • antonio
    sandero
    este super masina
    0 0
  • Adrian
    SANDERO
    Urate masini mai fac romanii.Mult mai frumoase sunt masinile(ca marca nationala)facute de bulgari,de greci,de unguri,de ciprioti s.a.m.d.Cei ce au cap pot intelege.
    0 0
  • ANTONIO
    PT CRSTI
    BRAVO CTISTI AI FOST TARE
    0 0
  • bubblegum
    sa fie cu bine ....
    buna treaba Dacia , tine'o tot asa ] economia Romaniei nu poate sa ridice pretenti mai mari , poate peste cativa ani , cand o sa o ducem mai bine ... pana atuncia e e ff bun sandero
    0 0
  • portbagaj impractic
    cand rabatezi scaunele din spate, portbagajul nu devine plan ci inclinat -deci impractic - tipic romanesc
    0 0
  • yos_danu
    ......
    bai nu mai comentatii aiurea sandero e o masina de nota 10 pt romania si pana mea totusi cum spun mai multi pe aici e imaginea noastra lume la ora actuala si dupa cum vad se transforma din ce in ce mai frumos :) btw imi plac enorm de mult farurile fata sunt rupere parerea mea un plus de stil :)
    0 0
  • eh....
    Mda,dacia sarendo,renault sarendo,tot aceasi chestie,numai ca i-a pus sigla de desfacator de doape.....
    0 0
  • adrian
    incredibil!!!!
    Am inteles ca vor sa puna si motor de 2.0; 24 valve ; 180cp pt varianta sport cabriolet...
    0 0
  • lisandru
    ...
    arata surprinzator de bine, insa noua sigla dacia e hidoasa fratilor
    0 0
  • englishman
    dacia sandero
    fratilor toate resturile dela clio,laguna, megane, vs renault sa nascut sandero ,mult plastik im fantastik ...sunt prea sarac sa cheltui,banii pe lucruri proaste ]]]
    0 0
  • merge
    fatza de ce e pe piatza,spun ca romanii au facut treaba buna,aduce 45% cu golf 4. Merge forjata pe strazile noastre.
    0 0
  • pret
    cat costa dacia sandero ?
    0 0
  • hahahahahha
    http://www.carbodydesign.com/archive/2007/01/25-mercedes-benz-c-class-design/Mercedes-Benz-C-Class-headlight-lg.jpgVedeti vre-o diferenta la faruri?
    0 0
  • Sigla
    Nu-mi place noua sigla. Desfacator de capace. Mai frumoasa e cea actuala. Mai klumea era si aia de la 1300. In rest masina pare ok... se vede k s-a lucrat la aspect.
    0 0
  • mugurale
    mam uitat la poze, incerc sa mi placa...fata e interesanta kiar dragutza, spatele...pacat ca este f lata la plafon si vazuta din fata sau din spate arata ca un microbuz(ca si loganul) dar probabil ca au ales aceasta forma pt spatiul interior, care probabil va fi ca la logan sa stai 3 in spate...interiorul putin upgradat, dar semanand izbitor cu loganul, fetele de usi arata ceva mai comercial...o sa fie probabil cea mai incapatoare masina de la clasa mica(din cate am vazut interioru la fel de mare ca la logan, portbagaj de 320 aproape de clasa superioara)cred ca nu va fi prea ieftina totusi, si avand niste lipsuri fata de alte masini ieftine la clasa asta, nu te va lasa kiar fara alte optiuni de cumparare...
    0 0
  • iubiricii
    offff Doamne!!!!!!!!!Voi critici de arta!!!Nu aveti o chiftea in stomac si va dati cu parerea. Nu uitati ca am iesit peste granita in afara de sportivi doar cu,curvele(ca voi).Apropo,v-ati platit internetul??? BRAVO DACIA
    0 0
  • marianion
    Bravo DACIA!
    Incep sa fiu mindru ca sunt ROMAN vazand cum evolueaza DACIA noastra.Iar voi, defetistilor de profesie, mergeti tot asa cu parerile voastre tampe pentru ca, oricum, nu veti conta niciodata pentru oamenii seriosi din tara asta.
    0 0
  • curios
    Noua Dacia Sandero
    De gustibus non discutandum!! Masina este reusita ca aspect si, probabil,ca motorizare. Este imbucuratoare preocuparea pentru caroserie (marea suferinta a Daciilor noastre). La capitolul prototipuri mi-ar place sa vad un design futurist, nu cred ca ducem lipsa de "materie cenusie" in domeniu, doar ca trebuie sase manifeste o atitudine mai libera din partea producatorului francez. Ceea ce se vede pana acum este promitator.
    0 0
  • Sandero
    Aceleasi motorizari in 8V depasite si care consuma enorm si acelasi bord de rahat de pe logan,sunt un pik dezamagit,ma gandeam sa vand loganul sa iau sandero dar ma mai gandesc.
    0 0
  • dacia e dacia, dar si dacia e masina
    in primul rand constat o gramada de nemultumiti in privinta aspectului masinii.poate ar trebui sa faceti o petitie si, daca acum nu se mai poate face nimic, sa rugati pe cei de la Dacia sa apeleze la conducatorii auto cu talente grafice sa deseneze o caroserie, iar mai apoi sa scoata vreo 3 pana la 5 modele 1:1 ca sa putem si alege.pe de alta parte, unde-s aceia care ridicau in slavi loganul, logan ca marca de succes, credeti ca acest model nu se poate impune ? (rog gasca de lingustori sa posteze repede ceva aici)pretul e insa important, ramane de vazut care va fi acesta in momentul vanzarii, si logan trebuia sa fie masina de 5000 de euro (parca) - asa ca la banii astia primesti ce platesti (ba chiar mai putin, ca doar trebuie sa isi scoata si ei investitia, nu ?)modelul e frumos, insa in ceea ce ma priveste nu m-a facut sa ma inclin spre a-mi achizitiona un model romanesc decat foarte putin (de la 0% la un maxim 1%)...foarte probabil ca o sa mai strang ceva bani pentru un model la care visez de mult, din vest, sau poate, voi vedea ce vor oferi cei de la Automobile Craiova (ca doar si alte modele bune de masini se fabrica in alte tari integral sau pe componente)multumesc
    0 0
  • Alta porcarie " By Renault " cu portierele gata botzite
    0 0
  • De ce ?
    O intrebar doar... De ce hatchback si nu berlina? Nu sunt un pasionat DACIA, insa linea din fata incepe cat de cat frumoasa insa se termina intr-un CLIO foarte urat. Asta e... e buna si asa pentru gropile si aglomeratia din Romania...Cat timp se face ceva e bine...
    0 0
  • fabricaderas
    Noua emblema Sandbere
    Aici este emblema originala Sandbere http://fabricaderas.blogspot.com/2008/03/noua-emblema-dacia-sandero-aka-sandbere.html
    0 0
  • Ghita Valentin
    Masina romaneasca.
    De ce sa fim mandri ca avem un automobil autohton. Dacia nu mai e automobil autohnon de foarte mult timp. Daca stau bine sa ma gandesc loganul se face si in africa si in alte tari slab dezvoltate. Noi facem doar munca de jos si tot la prosti se vand masinile chele. Cei din afara au parte de mai multe optiuni si masini mai bune, ca sa nu mai zic ca in aglia se vindea loganul cu 1-2mii de euro mai ieftin decat la noi.Ca si pe vremuri, trebuia sa te duci in Bulgaria sa-ti cumperi dacie de export daca vroiai o masina buna.Mi se pare o masina ok, pretul e cam mare, decat sa dau 10 mii de euro mai pun ceva si imi iau ceva strain.Si sa nu mai zic de probleme cu tabla din ultimii 18 ani. Trece rugina prin ele ca prin branza, in schimb la un opel care ca pret este putin peste logan ai garantie 10 ani. Vopsea proasta, etc.Un minus ramane si pretul pieselor si reviziilor, ca deh, piesele frantuzesti costa o avere. Te costa o revizie sau o reparatie cat revizia unui peugeot, vw, etc :)Imi e mila de cei care fac imrpumut sa-si cumpere un logan chel.
    0 0
  • NOUA SIGLA . SUPER DESFACATOR DE BERII
    URATA , URATA, URATA. DAR FOARTE FUNCTIONALA, ESTE BUNA PENTRU DESFACUT STICLE DE BERE
    0 0
  • CALITATE
    Deja si in pozele de reclama au plumbi la jentii,ce porcarie !!!!!!!
    0 0
  • ok
    de pret stie cineva ceva...?
    0 0
  • sebabaur
    masina noua
    daca e destul de usoara motorizarile sunt ok, la interior se putea lucra ca are cam aceleasi linii vechi de la solenza, sper sa fie mai fiabila decat logan(si pentru romani nu doar in exterior), sigla e de toata jalea dar nu prea conteaza ca cei carora nu le place o pot schimba cu una de pe 1300, in rest e mult mai frumoasa ca logan. ceea ce sper din tot sufletul este sa nu scoata si o varianta pick-up sau suv si alte variatiuni ca-si pierde de tot unicitatea si valoarea si vreau cat mai curand si pretul si showroom-uri cu teste ca sa vedem ce poate inaintede a o cumpara. oricum parerea mea este ca e o masina ok la prima vedere. in timp se va releva valoarea. sa auzim de bine si bafta tuturor
    0 0
  • crion82
    Sandero
    E superba, in sfarsit putem si noi, ROMANII, sa fim prezenti cu o masina la saloanele auto mondiale. Cum vreti mah mai mult de la o masina produsa in Romania??? Poate era mai bine sa ramana Dacia 1310 in productie si sa venim cu ea la Geneva. Va las sa in banca voastra sa visati la masini scumpe trezindu-va dimineata cu stomacul gol ca ati cheltuit banii pe bilet la RATB. Inca o data BRAVO DACIA.
    1 0
  • idem
    seamana cu ford fusion sau fiesta
    0 0
  • PENTRU OFICIALII DACIA RENAULT CARE AU CURIOZITATEA SA SE UITE P-ACI
    STIMABILILOR, NOUL LOGO IN FROMA DE DESCHIZATOR DE BERE E O MARE GAFA DE MARKETING. LUATI MASURI CAT DE POATE DE REPEDE. NU O SA VRETI SA AJUNGETI IN TOP 10 MARKETING BLOOPERS, NU?
    0 0
  • CARCOTASII SA-SI IA CLIO V6 SAU LAGUNA V6 DCI INITIALE. DAR PUN PARIU K MULTI DINTRE EI O ARD IN DACIA DOISHPESUTE CU SIGLA DE R12 1969 A LU BUNELU,CU CIDI CHENUD SI BOXE PAINIAR. SANDERO E OK LA BANII LUI,7000-11000 EURO SI O ALEGERE MAI PRACTICA DECAT CLIO NOU,MUUULT MAI MIC. PARE LA FEL DE BINE FACUT CA SI CLIO
    0 0
  • redkill
    dacia
    Pe mine ma omoara consola centrala cu butoane ca de autobus (atentie se inchid usile...). Mai vorbim peste doi ani canda o sa inceapa sa rugineasca tabla, sa vezi bucurie. Dacia tot Dacie e.
    0 0
  • Bogdan
    Sandero
    Daca costa 6000-7000 euro poate fi ok. Pt un pret mai mare nu merita.
    0 0
  • ,,dacia tot dacie ramane" ;)?
    e aiurea tare de tot....seamana mult si cu logan si cu clio.... ce peret o fi avand?;;)? oricum sub 10000si ceva de euro nu cred ca e....:D
    0 0
  • Foarte TARE!!!!
    Clio asta Logan e super bun cum ziceau si la radio sigla e buna sa desfaci berile.
    0 0
  • audist
    geneva si dacia.
    Cu mare respect pentru unul din antevorbitorii mei, CRISTI. Mare dreptate ai. Legat de noul model dacia pot spune ca este ok pt pretul oferit. Eu voi cumpara pt firma logan van si probabil inca un logan diesel. DC? Costuri rezonabile pe toate planurile. CU conditia sa ai gria de masina. Sigla? Dupa parerea mea cam urata. SI fara sa aduca un anume sentiment care sa te leage de marca.
    0 0
  • catalin
    MIE IMI PLACE
    asa de mult imi place sa vad tot felul de carcotasi...ba ca e asa ba ca e altfel ba ca deschidem beri cu sigla...adevarul e ca suntem o natie de oameni tare naspa de inteles,mai am 10 rate la hyubdai dar o sa il dau pt ca deja face 4 ani si o sa imi iau o dacie diesel,pt ca imi place si pt ca e noua,ma tot gandeam sa iau un mercedes c200 second dar m-am convins ca e mai bine sa ai masina noua desi pierzi ceva banuti la revanzare,pe mine m-au rupt revizile la hyundai dar in schimb nu am avut nici o problema cu masina,asa ca BRAVO DACIA
    0 0
  • Valentin
    cum sa functionam
    ca tara, daca la fiecare chestie nou aparuta de pe meleagurile noastre, apare cate un ciuri-buri care tot arunca dupa ea instantaneu cu castraveti? Uitati-va mai dragilor la voi insiva. Ce ati facut voi, ca indivizi pe pamant ca sa castigati dreptul de a bombani in halul asta?
    0 0
  • tot instalatie electrica
    tot instalatie electrica de cacao are?si piese nu se gasesc pentru Logan dapai pentru sicriu asta mergator,facem ce facem si dam cu batu in balta,oare cind om invata si noi sa fabricam masini?
    0 0
  • Bodea Andrei
    NOI SUNTEM DE VINA
    Au vrut sa scape de blazonul vechi si au pus in locul lui "un desfacator de ursus"cum spune lumea,mai bine puneau un cap de prost-gust,pardon un cap de bou sau urs ca ne reprezinta sau mai bine zimbru,eu zic ca arata mai bene.apropo nu va mai plangeti de calitatea ei pt. ca noi suntem de vina,daca nu am cumpara masina poate dar numai poate s-ar gandi cineva sa aduca unele imbunatatiri care bine-nteles ar revolutionao,"cea mai buna idee care s-a intamplat vreodata romanolor,este ROMANIA"
    0 0
  • decind
    decind a aparut Loganu au intrat furgonetele in rindu turismelor
    0 0
  • masina
    este super
    0 0
  • Adrian
    Sanderos
    Indiferent de design si incercarea de a fi prezentata ca o contracandidata pentru masinile din occident, ramane tot o masina romaneasca . Materiale de proasta calitate in interior, tabla de trei lulele ( foaie de ceapa ). Cu drumurile noastre ... incepe sa scartaie dupa un an .
    0 0
  • petru daniel
    nimic interesant
    Un esec total cu acest Sandero.finisaje de kkt la interios plastic de cea mai proasta calitate,prea multi bani platiti pentru o cutie de tala cu o bancheta doua scaune si un volan.RUSINE RUSINE REUSINE celor de la Dacia-Renault
    0 0
  • strugurii si vulpea
    daca a-ti fi salariati la dacia cum v-ati simti citind toate aceste rautati. Stiti cata sudoare curge pe fruntile salariatilor pentru cativa banuti? Voua va arde de critici.Din mana vostra ce obiecte de lux ies???
    0 0
  • costel
    fgfggg
    daca era o blonda la volan, arata mai bine.
    0 0
  • Ionescu Florin
    :((
    m-ar incanta,doar daca ar fi fabricata de BMW sau mercedes-benz...eu am logan berlina si dupa un an,am facut doar 3500km si a inceput sa zdrangane.sunt foarte scumpe,pentru ce ofera...nu recomand la nimeni:((
    0 0
  • marius
    sanderos
    motorizare este slaba, ar trebui sa oferiti si motoare mai puternice, dotari mai multe si aspect interior mai rafinat chiar daca pretul creste, abia atunci DACIA va fi interesanta. Deocandata se complace in mediocritate si nu atrage clienti care sunt dispusi sa cheltuiesca pana in 20.000 E pe o masina buna.
    0 0
  • sharky
    oamenilor
    mai pt dacia asta sau depus eforturi mari,aici suntem in romania nu in germania,dacia e dacie da sandero e parca mult mai simpatica decat cee`d si daca nu va place sa nu dati nici un ban si ducetiva voi si luativa un lamborghini unde o bagi pe drumurile astea?
    0 0
  • next
    foarte...urata rau de tot
    0 0
  • pentru toti gunoieri
    masina pentru parlamentari este la dispozitie
    0 0
  • wilson
    dacia?
    era vorba de un 4x4,nu de ASACEVA!
    0 0
  • Georgel
    Felicitari Dacia!
    Masina arata excelent mai ales ca are un pret sub 10000euro. Industria auto din Romania a inceput sa se miste bine. Felicitari DACIA, un model cu adevarat reusit.
    0 0
  • LOloi
    OMG .... astia is chiar idioti , ipotenti etc ... vor sa dea faliment sau nu ii duce mintea!! Ahahahaha masina cu juma' de portiera in spate (si la Matiz e mai mare), ochi de broasca in loc de faruri si un sfert de bara pe spate de la SantaFE .. (SANDEro). Ce are la interior nu mai conteaza ... ca la exterior e Clio SecondHand .... poate ii pun si taxa de prima inmatriculare (pt. SH) =)))
    0 0
  • cortez
    astai masina de produs
    prima oara se zicea ca 5000euro este pretul minim astia is neseriosi ca tapul la coaie
    0 0
  • ciumegu
    sombrero*:)
    eu ramin la parerea ca dacia tot dacie ramine..indiferent de cum so chema..asa ca ii las pe cei ce o admira asa demult sa sio cumpere..ca pe viitor sa aiba ce regreta:P
    0 0
  • sandero
    Pacat puteam sa facem o masina mult mai atractiva, cel mai mult ma dezamageste interiorul, asta spune multe , asa cred ei ca ne place noua? mie mi se pare facut de pionieri pe caietul de desen. Uitati-va un pic la interioarele de la Renault , noi nu vom avea voie sa scoatem o masina mai buna si mai frumoasa de cat Renaultul, sunt sigura ca suntem capabili dar nu avem voie. m-a dezamagit! Probabil ca o sa aleg o masina straina putin mai scumpa, dar cu un interior mult mai sofisticat.
    0 0
  • sandero
    Pacat puteam sa facem o masina mult mai atractiva, cel mai mult ma dezamageste interiorul, asta spune multe , asa cred ei ca ne place noua? mie mi se pare facut de pionieri pe caietul de desen. Uitati-va un pic la interioarele de la Renault , noi nu vom avea voie sa scoatem o masina mai buna si mai frumoasa de cat Renaultul, sunt sigura ca suntem capabili dar nu avem voie. m-a dezamagit! Probabil ca o sa aleg o masina straina putin mai scumpa, dar cu un interior mult mai sofisticat.
    0 0
  • dacia sandero
    disignul exterior este foarte interesant,dar mi-ar fi placut ca in interior sa arate la fel de bine ca si exteriorul.
    0 0
  • silikon
    silicon de dacie :)))
    mai bine iii ziceau dacia silicon , la poza 8 de pe prima coloana se vede klar roata dreapta data cu silicon dar nu total ci asa cum se obisnuiesc lucrurile la dacia ......nu am scapat frate inca de daciile astea cu luciu de silicon turcesc poate mergeau si niste cd uri lipite in parbriz ....hahahaha
    0 0
  • Adrian
    Idioti
    Ba fratilor, cum sa comparati mai Loganul si Sandero cu Mercedes, Volvo, si alte cele??? Pai cat costa Dacia si cat costa un Mercedes?Si astia cu afirmatii de genul: decat sa dau 10.000 pe Logan, mai bine pun inca ceva si-mi iau altceva... Pai mai fratilor, masina asta e destinata exact pentru cei care nu mai au ce sa mai puna la aia 10.000 de euro... Normal, si eu daca as avea inca 5000 pe langa aia 10.000, nu mi-as lua Logan. Dar daca nu as avea, ca si raport calitate/pret, e cea mai tare de pe piata.Si care zicea ca reviziile sunt scumpe? Si-a facut vecinul revizia de 15.000 la Logan benzinar, l-a costat cu totul exact 240 de lei. Ia du-te la Opel sa intrebi cat costa o revizie, sa vezi cum tot la Logan ajungi.
    0 0
  • dacia
    mai dar rai sunt romanii cu produsele lor. Daca se numea opel cadea romanul snob in f**d de bucurie. Sa fim seriosi Noi suntem singura tara din europa de est care producem masini. BRAVO DACIA!!!
    0 0
  • cristi
    dacia
    pare darguta la prima vedere acum mai ramane sa vedem ce a iesit. E drept ca nu se compara cu aqdi,opel,wv,seat sau toate cele da' pare ok oricum mai e mult pana departe . va apreciez efotul dar var rog afisati si un pret
    0 0
  • posibil client
    sandelos
    in primul rand,nu inteleg de ce acelasi bord rudimantar,nu corectati greseala :logan:?si in al doilea rand,cat costa,fratilor????
    0 0
  • un admirator al vostru
    eram sigur ca asa o sa faceti
    nu pot sa cred aceeasi prostie din partea voastra zilnic inseamna ca au dreptate astia cand spun ca o persoana fara imaginatie asa o sa ramana toata viata ....ma rog e pacat , eu nu inta;eg de ca mai scrieti zilnic ...lasati un mesaj de tipul dacie e varza cea mai buna masina e una germana si gata va mai usurati fratilor viata un pic , vad ca aveti nevoie ...aa si pt posesorii de porsche de pe aici sau mercedes cls sau mai stiu eu ce tampenii va imaginati voi ca aveti trezitiva mai baieti ca imaginatia asta e buna dar nu sa dormiti pe voi toata viata ...
    0 0
  • sigla
    sigla aduce cu o limba scoasa sau cu o "sonerie mecanica" de acu 50 de aniin rest facelift-ul ii prinde bine
    0 0
  • 4x4
    Arata foarte bine,motor bun,.........dar caroseria???
    0 0
  • fagarasan alexandru dan
    sandero
    este cea mai frumoasa masina scoasa vreo data pe piata de catre firme dacia.Dar cand va fi lansata si pe piata romaneasca.Ori cum e super.Tinetio tot asa.
    0 0
  • alexxx
    neam de
    Bai oameni buni, nu e de mirare ma ca suntem vai mama noastra. Pai cu specimene de astea asa mandre nici nu ma mir ca ne laudam doar cu curve... Cand in olanda se infiinteaza LOGAN FAN CLUB, in Franta in primele 2 luni ale lui 2008 s-au vandut 8000 de Logan si cand peste tot in lume se vinde in draci de astia vor sa mai faca o fabrica in RO sa tina pasul...cum puteti voi sa fiti asa animale sa stergeti pe jos cu o masina care ESTE FIX CE S-A VRUT A FI. A POPORULUI ASTUIA, mancator de pesmeti . Sandero nu exceleaza la design insa o sa fie un hit. VW, Kia, Opel TOTI marii producatori s-au trezit cu o palma peste fata cand a aparut acest Logan si au realizat ca lumea astea e facuta din oameni care n-au 20 000 sa dea pe passatu lor. Si ca sa concluzionez cu o declaratie citita prin ziare de un anume neamt "romanilor le place sa arate ce NU AU". Voi toti astia care va adunati seara in parcare sa mancati seminte dar conduceti un passat SH luat in rate si pt care v-ati vinde si sangele sa ii puneti diesel. BAAA, treziti-va ca daca inca nu ati ajuns la cules capsuni sigur veti ajunge. Amaratilor...
    0 0
  • Real Neo
    Sigla
    Si noua sigla... totusi.... sigr nu e un deschizator de bere gasit pe undeva, pe care scria Dacia si l-au adoptat astia? Ca la cum sunt romanii si la cum arata sigla aia...
    0 0
  • bord???
    are un bord de 2 leila fel ca loganul
    0 0
  • arata mai bine decat clio III !
    0 0
  • DJ KIKE
    madi
    cand se frabiceaza sandreo?vb pe id-ul de mess sweet_djkike.
    0 0
  • Bravo!
    Bravooo! Hai Sandero! Sa-i lasam pe snobi sa se sparga in figuri cu masinile lor luxoase care arata excelent in peisajul gropilor bucurestene si in traficul supraaglomerat!
    0 0
  • tot romanu...
    sunt detinatorul unui Nissan TIIDA , din octombrie. ce am remarcat la aceasta masina , noua DACIA , e ca are masca fata si farurile aproape identice precum si ialele masinii... asta e .. ce pot sa zic e ca arata fain pt o DACIA.. sa o vedem ce scoruri are... si daca se conduce diferit de un LOGAN... daca ar avea un pret acceptabil .. merge pt un roman cu un venit mai "mediu" ... o sa traim si o sa vedem ...
    0 0
  • Dacia
    E frumusicá , îmi place mult, e o masiná idealá de oras...bravo Dacia!
    0 0
  • SOFERUL
    SANDERO
    Permite-ti sa faci un comentariu doar daca ai mai pilotat asa ceva vreodata din clasa ei;nu compara AUDI cu DACIA ,MERCEDES cu MATIZ, sau LAMBORGHINI cu LADA;Compara SANDERO cu buzunarul tau si atunci vei fi multumitO.K!MOFTUROSILOR !?
    0 0
  • Scarlatache Elena Anca
    sandero
    Imi place este super!Pacat ca nu mi-l pot achizitona deocamdata ,de cateva luni conduc un Logan diesel si sunt foarte multumita de el.Sper ca in perioada urmatoare sa vedem pe strazile tarii cat mai multe masini Sandero
    0 0
  • tot io
    deci,
    personal nu m-a dat pe spate de frumoasa...Dar nu inteleg toti ciumplacii care prevad falimentul Dacia. Ma apuca rasul. Masina e dupa buzunarul fiecarui roman sau oricarui individ care nu vrea sa dea o caruta de bani pe o masina doar sa se spaga in figuri prin parcari. In iunie va fi vazuta in show-room-uri...
    0 0
  • Cornel Botezatu
    Am sa cumpar un SORENTO
    E CEVA PE CARE IL ASTEPTAM DE MULT.ESTE MARFA ARATA BINE SI SIGUR VOI FI MAI DEVREME SAU MAI TARZIU POSESORUL UNEI MASINI ,DE MULT IMI DORESC O MASINA NOUA
    0 0
  • ha ha ha.....
    farate.....stii cum vad eu toate pozele????mai multe masini intr-o masina!!!!din lateral c3....la fel si cu bmw seria1....faruri care aduc cu...opel astra clasic cat si cu skoda aia noua.....plus ca ba nene seamana mult cu clio spatele....nimk original nu a bagat in ea.Asta e parerea mea si nu numai a mea cred ca a tuturor care mai cunosc.yo doggy
    0 0
  • cristig
    sandero
    DRAGILOR, ati condus Oltcit sau 1310 ????Intrebati parintii ce pateau cu masinile noi,sus mentionate.Am logan si sunt tare multumit.Diferenta e colosala ! daca aveam bani poate luam si eu un Audi sau Volvo. Trebuie sa ne vedem lungul nasului! O masina mai inseamna si intretinere si service. Bravo Sandero, Brovo Dacia. cand alte tari erau in situatia noastra (de saracie) oamenii de rand conduceau Citroen CV 2, Fiat 500, Renault 4. vw/ broscuta, etc. sau vestitele scutere Vespa....asa ca Dacia pentru romani este excelenta.
    0 0
  • dacia sorento,e foarte urat!
    fara comentariu....pacat mare!
    0 0
  • sebastian severin
    dacia
    e ok. macar incearca. sa vedem si pretul, sper sa fie mic ca si cheltuielile uzinei sunt mult mai mici ca-n vest.Mai vedem, ca si loganul a fost ieftin (asa se laudau)si a ajuns la 10000. PS. oricum nu o sa-mi cumpar un sandero
    0 0
  • rusu_74
    pret
    dak e la fel de scumpa k LOGANUL ne vom multumi sa o privim!bai fratilor a-ti uitat in ce tara traim???cind o scoateti p-aia de 5000euro???sau a fost o gluma???mai umblati pe strada vedeti cum traim apoi faceti un pret bun si ve-ti avea vinzari record!!!!!!!!!!!
    0 0
  • dacia sandero
    daca va fi la fel de buna cu ghilimelele de rigoare decat loganul este bine
    0 0
  • Masini Germane !?!
    Masina aratã bine si va fi vândutã începând cu 6500 € din câte am auzit ! Eu zic cã est corect chiar si pentru România. Iar pentru cei care criticã Renault si masinile franceze, pânã una alta cele mai vândute masini strãine în Germania sânt cele franceze (nu mai vorbim de pret, pentru o calitate egalã destul de des !), asa ca gurita mai micã tuturor celor care criticã cocosul galic OK !
    0 0
  • logan reloaded
    Cine sta pe forum si RIDICA IN SLAVI un produs ieftin...inseamna ca nu produce destui bani ca sa-si ia MASINA.
    0 0
  • pt. aaaa
    Vai ... ce era sa fac!!! Voiam sa imi iau sandero... bine ca ai observat tu ca are plumbi la jenti... ce porcarie...se poate asa ceva... vai de capu lor... auzi... sa puna ei plumbi la jenti... hai pa!!!
    0 0
  • cristi
    e urata rau!!!doar fatza e misto..atat. nu mi-as lua asa ceva
    0 0
  • pepeka
    Dacia a facut inconjurul lumii...
    Vreau sa va zic ca masina asta a romaneasca e faimoasa in toata lumea. Columbienii si brazilienii se bat pe ea. Sandero se numeste asa ca e produsa in laboratoarele Renault in Brazilia.Tocmai am vazut azi PRIMUL Logan pe strazile Limei (Peru). Vreau sa va zic ca mi-a sarit in evidenta direct!!! pentru ca pe langa harburile japoneze ruginite 3rd hand cu care e intzesat orasul, masina se vedea de la o posta MISTO! nu mi-am putut crede ochilor ca un Logan se poate vedea bine... dar contrastul face diferenta. Romanul e mofturos, vrea masini straine din nastere, ca n-a avut parte cand era mic. Dar Dacia a luat fatza la toata industria prin pretul practicat, la ce ofera pe masina.
    0 0
  • tomberon
    Bravo Dacia...
    Vb domnului de mai jos...romanul nu va fii niciodata multumit cu ce ofera Dacia, chiar daca este foarte practica. Super misto modelul, arata intradevar mai bine ca Logan. Interesant hatchback, cred ca este o idee buna. Sunt curios daca va ajunge vreodata si in America de Nord, incredibil cati romani si-ar cumpara Dacia aici...Probabil ca atunci cand iesi din tara si te deschizi la minte vezi altfel lucrurile:)In sfarsit, bravos Dacia, marfa!:)
    0 0
  • Logoul daciei
    Logoul seamana cu o posheta intoarsa! Poshetutzy
    0 0
  • dezmagire
    Este o rusine sa citesti toate gunoaiele scrise de toti prostii.Dacia cel putin face eforturi sa se amelioreze, sa evolueze, dar VOI ce eforturi faceti? din cauza prostilor ca voi Romania este vazuta negativ de multi oameni peste hotare? Terminati cu criticile astea mizerabile.Ar fi mai bine sa spuneti politicos ceea ce va nemultumeste in acest mod ati fi macar utili, ca ati dat o parere rea sau buna, dar care poate fi utilizata pentru a reduce nemulturile voastre. Terminati sa descurajati pe cei ce vor evolueze. Bravo Dacia Sandero.
    0 0
  • cam boccie
    se vede dupa sigla ca e o masina pt. betzivi si bosketzi!inca o dovada ca romanului i se baga pe gat toate kkturile!
    0 0
  • Gonzales
    Cu Sandero nu poti sa mergi la furat
    Masina e bunishoara pentru Romania,dar pretul e nashpa. Cel putin mai ieftin cu 1000 eur ar fi trebuit. Cu pretul lu' Sandero imi cumpar lejer o masina din Germania mult mai bengoasa . Cel mult as fi oferit 7000-7500 eur full option.
    0 0
  • nu e buna
    dacia nu e firma buna ea zic si ei asa ca e buna ca sa le vanda
    0 0
  • sandero
    Da este o masina noua dar chiar daca se gindesc la bugetul rominului ar trebui sa aiba totusi si variante mai performante mai bine dotate cu o ergonomie mai mare. VEZI GEAMURI ELECTRICE geamuri pe consola centrala erau la moda in ani 80-90 dar toate masinile au geamurile fata pe cotiera stinga respectiv dreapta, dar pentru o economie de un buton le am pus pe consola centrala si acolo nu unul linga altul ci in capete, revin interiorul trebuie sa fie fiabil si placut mi-e imi place dacia dar totusi as vrea sa aiba dotarile si aspectul masinilor anului 2008 motoarele in 8 v sunt depasite mai bine un propulsor de 1,2 in 16 v decit 1,4 in 8v numai zic de perimatul motor 1,6 8 v de pe meganul anului 1997-1999.toate masinile folosesc faruri duble cite un bec pentru fiecare faza din zgircenie avem tot un far cu un bec pt ambele faze,chiar si francezi au variante la acest lucru.UPgradeaza o dacie,asa cum au facut nemti cu proiectul mondial si totusi este ceva,da mi o varianta in piele cu iluminare alb albastra si atunci poate te vei simti ceva mai bine da mi un motor de 1,6 16 v de la megane de 115 cp si un diesel de 1,9 la 120 cp si lasa motoarele vechi pentru piese de schimb.Ce norma de poluare scot la 1,4 8 v?euro 3 poate trag si duc euro 4?
    0 0
  • Picinell
    ce e asta :))
    kkt de masina ... numai idei dinastea are dacia ... cu 10.000 euro iti cumperi din germania o super masina .. m3 sau pasat care nu se compara cu asa numita SANDERO ... va las pe voi sa deciteti :P bafta ... mie unu nu-mi place
    0 0
  • andrei
    design
    un design asemenator cu cel de la ford fiesta Mark VI (2002–2005) reinterpretat si adaptat de romani...dacia - o marca fara identitate si personalitate
    0 0
  • ursus2
    @gabi o
    cutie automata pe dacia?abia reusesc sa faca una manuala....
    0 0
  • fite
    cei care nu stiu sa aprecieze ori sunt de bani ga ta ori n-au muncit niciodata , ce sunt fitele astea? ba e urata ba are motor mic ba sigla nu stiu cum e............. nu vedeti in ce hal am ajuns cu economia? suntem la pamant cu DACIA am mai iesit si noi in lume
    0 0
  • sorin
    e logan nu e mercedes
    0 0
  • soryn49!!!
    bah fratzilor asta e masina,mizeria asta,gunoiu,la banii astia iti tragi un mercedes de sa zboare toti dusmanii in sus,in palaria mea de sandero,bah fratzilor va-m mai spus inca odat si va mai repet,asta e masina,E LOGAN NU MERCEDES!!!!!!!!!!!!
    0 0
  • nu conteaza
    general
    arata 99% ca renault clio. Nu impresioneaza cu nimic
    0 0
  • Ce greutate are Dacia Sandero
    Ce greutate are DACIA SANDERO goala si incarcata ?
    0 0
  • varza la tava
    Arata ca o varza fratilor si la banii astia mai bine te lipsesti....noua masini deastea ne trebuiau? daca faceam cu nemtii ceva va spun ca iesea ceva bun...oricum la drumurile din Romania...luati-va fratilor logan cea mai mare teapa de pe piata romaneasca.....oricum alegerea va apartine si in final vreau sa va cant imnul national...{sper ca ma-ti inteles} bafta!
    0 0
  • alexxx
    pt ala de deasupra
    prietene, ti-as fi dat dreptate pana la un moment. Dupa ce m-am prins ca esti analfabet m-am linistit. Ia hai marshu la nemti si ia-ti tu passat cu 6500 eur si mai taca-ti dreq gura ca vorbiti numai aiureli.Parca v-ati fi nascut toti in S Klasse si R8. Si nu-ti uita buletinu'... (mai nou cu ala iesi din tara da tu creca de Caracal n-ai trecut pana acu').
    0 0
  • dacia
    frumusica dar totusi cine o va cumpara eu raman la modelele europene ,cei romanesc tot romanesc ramane
    0 0
  • pret fair... sper
    O sa fiu primul client al acestei masini in conditiile in care o sa fie cu cel putin 500 de euro mai ieftina decat logan, la dotari si motorizari similare. Asa mi se pare fair, e o masina mai mica. Platesc mai mult doar daca va obtine mai multe stele la NCAP sau daca tabla va fi de o calitate mai buna sau... etc. Daca pretul va fi nesimtit, nu voi mai fi patriot. :D
    0 0
  • un cugetator
    sandero e o realizare mare pt dacia.si la cat costa e super.si nu seamana cu clio.dar "istetzii"care stiu numai sa critice sa nu shi-o cumpere.absolut!
    0 0
  • virgil
    placuta si practica
    daca informatiile sunt corecte va avea succes pe piata interna si externa ! Ar fi OK pt.piata interna daca ar avea procent mult mai mare la programul "rabla" doar noi dam banii si noi ar trebui sa beneficiem de ei mai mult!
    0 0
  • san dero de spalat ?
    asta e-o masina de kkt precum Loganu, alfel nu se vehiculau preturi auzi 5 sau 7 mii euro! dar cum Romania ai plina de prosti o s-o cumpere! asa am facut si eu dar m-am desteptat si bn c-am scapat de Logan dupa un an ma dureau toate oasele! ajunge cu patriotismu fratilor ca o sa iesim la pensie si astia tot ne-o trag prin gura ! trezitiva fratilor!
    0 0
  • Cristi
    Sa nu fim rai
    Discutii am vazut multe, eu va recomand blog-ul meu unde am si postat noua reclama la Dacia Sandero. Nu cred ca este facuta de romani.
    0 0
  • alllexa
    modestie
    bai fratilor cu masini la secondhand nu mai fiti frustrati acceptati realitatea,stiu ca ati dori si voi o masina noua,dar mai intai finalizati ratele la secondehand-uri
    0 0
  • nu conteaza
    misto
    bai deci masina arata super.mie personal imi place:)
    0 0
  • CARE OFF??
    mai rpo07 este poza k-lumea k sigla.Astept s-o vad pe sosea;)
    0 0
  • tactu'
    ce naiba-i asta????
    Arata uraaaat rau de tot, e o cutie de chibrit...traiasca loganul
    0 0
  • m-am saturat de zmei cu masini nemtestii
    ma zmeilor ce M3 sau passat iti ei tu la 10000 de euro ...cu cate sute de mii de km ....ati fost voi in germania sau din auzite ..si eu am vrut sa imi iau una sh si am ajuns la concluzia mai bine logan ...am un logan de 2 ani si 10 luni si am facut 170000km fara probleme nu am schimbat decat un cap de bara si un rulment spate ,distributia trebuia schimbata de 3 ori si am schimbaro decat odata la 88oookm ..la banii care am dat sunt foarte multumit
    0 0
  • super sandero
    sandero
    facem pe noi???!!! ba ca seamana cu nu stiu ce ba ca e dacia sandilau ba ca e mica ba ca e mare!? nu stim ce vream noi romanii, cand nu avem nu ne convine ca nu avem si cand avem nu ne convine ce avem, poate nu e perfecta, dar e mai bine decat inainte, PROGRESAM si asta e spre bine.
    0 0
  • Kramer
    sandero
    fata de urateniile de modele care au fost scoase pana acum, Sandero imi place.Bravo
    0 0
  • marinarul
    intrebare
    ptr toti cei care isi cumpara SH de afara:miroase-n habitaclu a nemtesti de varza acra ? sau folositi spray si ..cu timpul va obisnuiti...sau doar va obisnuiti...sau...dar mai bine lasa !!!
    0 0
  • marinarul
    parere
    constat ca cine modifica textul are SH nemtesc si nu vrea sa stie toata lumea ca mirosul de BASINI sau vantulete (sic)se imprima-n scaune forever...asta e...traiti cu el....ca doar e...de...calitate..!
    0 0
  • soferul
    opinie
    voi astia,care tot comentati aiurea,stiti de ce sunt enspe mii de marci auto-ca tot omu sa si aleaga ce si permite,noi romanii de rand,vrem ceva mai simplu si mai ieftin,deci romanesc,de ce dati cu namol,in altii care se straduiesc sa iese ceva mai bun,vulpea care nu ajunge la struguri,zice ca-s acrii,bafta dacia
    0 0
  • bani putini-pretentii mari
    Imaginile din interior de ce nu le-ati facut,este pitica,daca nu sa facut nimic la cuplu motor si ai morcov la fiecare depasire cum ai la Lognan ,,dezastru ".Este un model pt. D-ne ,nu pt familie,sa nu fim rai este bine ca au scos la interval relativ mic un model nou, succes.
    0 0
  • marinarul
    parere
    ba astia saraci da carcotasi : ar fi trebuit sa nu existe decat vreo cateva marci f.scumpe si va vedeam io atuncea cum mergeati cu bicicleta.!! Poate ca era mai bine...!! era aerul mai curat si morti mai putini pe sosele..!!
    0 0
  • andrei_
    parere
    arata utar spatele si la bord naspa parca e de logan e tare urata
    0 0
  • Poate pret dupa buzunarul romanului
    Daca e la fel de scumpa ca LOGANUL ne vom multumi sa o privim! Fratilor a-ti uitat in ce tara traim? Cind o scoateti p-aia de 5000 euro? Asa se laudau sau poate a fost o gluma? Nu faceti comparatie la pret cu masini straine de aceiasi capacitate, traim in Romania si salariul unui amarit care spera sa aiba o masinuta nu depaseste de 300 euro pe luna. Pentru romani ar trebui sai dea o reducere si atunci va fi apreciata f mult in Romania si nu ar mai circotio atita. Ar avea succesul Tabantului multi ani si nu ar mai spune ca e un desfacator de bere si multe alte vorbe rele.
    0 0
  • nu e asa!
    @andrei. 45% din inginerii care l-au proiectat pe "sandel" sunt romani.
    0 0
  • PENTRU ASTA DE MAI JOS PENTRU OFF
    MA DA TU VREI SA ITI FACA REPREZENTANTA ACASA CA SA VEZI SIGLA DE LA DACIA MAI BINE? ...SI CU OCAZIA ASTA NU SE MAI CALCA LUMEA IN PICIOARE
    0 0
  • coment
    e normal sa semene cu clio, pt ca loganul e construit pe platforma de clio cu motorul "vechi" de megane.Frumusetzea/uratzenia sunt intotdeauna discutabile. Arata in orice caz mai bine decat loganul, mai tre numai pretzul sa fie pe masura sa poata concura
    0 0
  • adz_22
    ......
    Exteriorul seamana f bine cu renault clio,este destul de acceptabil,insa interiorul lasa de dorit.Banketele rabatate nu au o forma orizontala....Sunt foarte foarte curios daca tabla masiniii este de o calitate superioara si nu va rugini cum este specific romanilor!!!!
    0 0
  • Camelia
    super
    o masina perfecta mai mult pr femei,draguta,incapatoare...cat costa?
    0 0
  • despre sansero
    E simpatica in uratenia ei. sa vedem pretul, astfel ne vom putea raporta la ceva real. 5000 E - arata bine. 9000 E - e hidoasa . :)
    0 0
  • Ion Ion
    Dacia 5000 EURO
    Mai oameni...nu mai umpleti site-urile si forumurile cerand dacia de 5000EURO...dacia aia exista ...mie imi vine sa vars cand aud ca nu sau tinut astia de promisiuni bla bla... 5000 euro FARA TAXE ...asa au calculat pretul..asa a fost facuta promisiunea... TAXELE sunt luate de stat...20% din orice masina se duce la stat.
    0 0
  • SA-DERO
    BLA -BLA -BLA !!!!SA-DERO .Baloane de sapun .FRANTUJIIII ASTIA NU VOR FACE CEVA EXTRAORDINAR SA SE VINDA LA ROMANI PE BANI PUTINI !!!! STIFT AU- AU- AU- .
    0 0
  • dacia sandero
    ii forte tare masina asta
    0 0
  • lopatoiu
    logan versus...sh
    incercati un logan 1,6 model easy.. s foarte multumit 6,00 la suta. daca vroiam sa ma sinucid imi luam ferarri daca voiam siguranta imi luam TAB iar chestia cu nemtii, la cate marci se fabrica acolo, marea majoritate nu au bmw ultimul racnet sau mercedes.. au masini care corespund veniturilor lor... la ei nu sunt fitosi ca la noi. Daca vine mercedesul la noi pot sa pariez ca in comentarii noul produs va fi cel mai prost ca deh este made in romania. apropo de bagat in service poate nu ati aflat ca un model de lux volvo a fost rechemat in service. comentariile sunt generate de cei ce au modele vw, audi sau aiure ultimele modeluri fabricate in 19... toamna. un prieten regreta ca si-a adus audi a6. 11.000 euro 3-4 ani vechime si un far 1200 euro. Fitosilor daca vreti sa rupeti gura targului arati-mi un bmv seria 7 la 120.000 euro fara prea multe pe el si ma inclin in fata voastra. cu dulapul meu adica loganul imi fac treaba si nu sunt idiot sa ma bag in banca sa iau 15-20.000 euro sa iau o masina ca sa intru cica in randul lumii. sper ca sandero sa aiba acelasi succes ca loganul. Pa loganistilor si minte carcotasilor
    0 0
  • sandero
    auzi, iti cumperi m3 cu 10 mii...:)la cati bani ai tu, probabil chiar crezi ca la 10 mii iti cumperi bmw m3...trezeste-te
    0 0
  • laurentiu
    pret
    cat costa clar ca nu spune nimeni
    0 0
  • morosanu george
    cat costa????
    nimeni nu vorbeste de pret.cam cat costa???am auzit ca e mai ieftina decat logan-ul.....sa vedem
    0 0
  • Dacia tot dacie ramane.Romanii nu stiu cum sa mai iasa din mocirla.Ne furam unii pe altii.
    0 0
  • catalin
    dacia sandero
    se putea face ceva si mai bine trebuiau sa mai lucreze un pic la ea sa o faca sa arate mai aspectoasa sa ii dea o forma un pic diferita de logan cind te uiti din spate zici ca este logan
    0 0
  • ciprian
    dacia
    ce jaf de masina ati facut una mai urita nici ca se putea dupa jaful de logan a venit jaful de sandero tinetio tot asa ca e bine
    0 0
  • georgel
    dacia
    betivanilor va ginditi numai la bautura de asta cind va uitati la sigla vedeti desfacator de bere
    0 1
  • Nu înÅ£eleg nimic
    Din fotografi nu se înţelege nimic am văzut-o la un post tv misepare o maşină mai evoluată decât logan şi cred că va face faţă la şosele din Bucureşti dar ar fi bine să se facă pentru cine doreşte la cerere şi cu trasmisie automată de viteze
    0 2
  • dragos
    PRET
    In italia este la vinzare de la 7350 E ( 1,4 ) la 9550 E ( 1,6 Laureate ), fiind cu cca. 600-400 euro m ai ieftina ca Logan, in functie de model.Felicitari Dacia, o medie spatioasa, excelent dimensionata pentru o esploatare zilnica in oras dar care sa faca fata ocazional si la drum.In afara la clasa asta au mult mai mult succes HB-urile, fiind mult mai practice decit berlinele...asa ca , va avea succes mai mult ca Logan-ul..
    0 3
  • dragos
    CAROSERIE
    Revin..fiind cu cca. 55-60 kg mai grea ca Logan ul (are 1036 kg),consider ca are caroseria mai solida si va obtine 4 stele la euroncap ( in loc de 3).Sa ne intelegem privind o confuzie ce am observat-o, Sandero este varianta HB a Loganului, cei drept a Loganului restilizat care va aparea anul viitor..Logan si Sandero are si va avea succes mai mare decit s au asteptat specialisti deoarece in utimi ani lumea occidentala a intrat intr o criza economica , iclusiv pretul petrolului a crecsut si va creste in continuare etc...asa ca din ce in ce m ai multi nu m ai sunt dispusi sa cheltuie multi bani pe o masina pe care oricum va trebui sa o schimbe dupa ceva ani..pe masini gen audi , bmw, pe care eventual trebuie sa dai si 1000 euro pentru un far, un geam s au o oglinda...cauta sa economiseasca si la cumparare, la revizii si eventualele reparatii(inclus unele incidente..), si la consumuri punind GPL s au lund variantele diesel.. nu uitati, combustibilul, asigurarile, taxele, etc vor creste in continuare..Romanii sunt inca in faza in care se dau mari cu masina pe care o au, va trece aceasta mentalitate, masina e duar o necesitate cu care sa ti faci deplasarile, sa ti rezorvi treburile..decit BMW si cu datorii, m ai degraba Dacia si cu ceva rezerve...
    0 3
  • Alexey
    Merge
    E misto masina ..fata de logan .. pacat k nici acum nu au pus butoanele de la geamurile electrice pe portiera
    0 3
  • alo
    alo d'nu ala mandru ca esti roman! cei care suntem revoltati pe aici avem de ce sa fim pt. ca asta este alt mod de a pacali oamenii cu pretul la aceasta "masina"!, dar dupa cum te adresezi se vede ca esti cu mentalitate comunista! fiecare scrie parerea lui !nu trebuie sa ne'nvetzi dumneata pe noi cu ce trebuie sa ne mandrim ! ca nici numai avem cu ce in afara de catziva sportivi care si ei la randul lor chiar daca vor sa faca ceva nu pot din cauza sistemului; la d'astia ca al de matale ! asa ca guuurra!
    0 3
  • Pentru a va aminti.
    Pentru toti cei care critica marca dacia si altii care pur si simplu au rautate romaneasca de prost gust in ei..Va aduc aminte ca....SI VOI TOT MADE IN ROMANIA SUNTETI. deci nu mai criticati o marca de masina romaneasca , carew defapt oricum e mai mult Renault. concluzxia ..noi romanii suntem si vom ramane pe veci niste tarani ipocriti cu tarate in cap. Avem pretentii dar nu ne vedem lungul nasului.
    0 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru