Premiera: Ford Kuga primeste motor pe benzina

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 08.09.2008
Din luna mai si pana in prezent, Kuga a fost echipat doar cu un motor diesel. Acum el a primit si o unitate pe benzina.

Actualul Ford Kuga, primul crossover din gama constructorului american, este disponibil pe piata europeana inca din luna mai a acestui an. Din nefericire pentru unii clienti, Ford nu a putut sa asigure si o gama larga de motorizari, singura optiune pentru public fiind o unitate diesel de 2.0 litri si 136 de cai putere.

Lucrurile se vor schimba insa din 2009, cand Kuga va fi disponibil si cu o unitate pe benzina, in cinci cilindri, de 2.5 litri turbo, regasita in acest moment si pe Focus ST, Mondeo si S-Max. Motorul a fost recalibrat si dezvolta acum 200 de cai putere la 6000 de rpm si un cuplu motor de 320 Nm, constant intre 1600 si 4000 de turatii.

Noua versiune de motorizare va dispune de serviciile aceleiasi transmisii 4X4 Haldex Gen 4 Inteligent AWD conectata la o cutie manuala cu sase rapoarte pentru echiparea standard. Optional, clientii pot cere instalarea unei cutii automate Durashift cu cinci rapoarte.

Versiunea echipata cu transmisia manuala va fi capabila sa atinga o viteza maxima de 208 km/h combinata cu un consum mediu de 9.9 litri la 100 de km si o rata de emisii de 234 g/km.

Cum era de asteptat, cutia automata ofera performante putin mai slabe: o viteza maxima de 202 km/h, un consum mixt de 10.3 litri/100 de km si emisii de CO2 de 244 g/km.

Gunnar Herrmann, director de productie al segmentului in Europa, a declarat: " Intotdeauna am vrut sa facem din Kuga cel mai dinamic crossover aflat pe piata. Puterea mai mare, oferita de noul propulsor , se traduce intr-un comportament mult mai bun pe sosea si in off-road."

Noua versiune de motorizare pentru Kuga va fi dezvaluita oficial in cadrul Salonului Auto de la Paris, in luna octombrie, mai multe informatii oficiale urmand sa fie oferite publicului tot atunci.

via | CarScoop

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru