Premiera: Iata noua generatie Lexus RX!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 20.11.2008
Lexus a dezvaluit in cadrul Salonului Auto de la Los Angeles, noua generatie a crossover-ului RX.

Asteptarea a luat sfarsit. Fanii Lexus pot acum aplauda in voie munca designerilor si inginerilor japonezi care au lucrat la noua generatie a modelului RX, crossover-ul care a devenit atat de popular chiar si in Europa.

Noua generatie, intens spionata si anticipata de mai multe prelucrari digitale nu vine cu prea multe artificii de design, japonezii fiind mai conservatori decat multi s-ar fi asteptat. Noua generatie pastreaza caracteristicile generale ale actualului crossover, presarate insa cu cateva elemente noi.

Versiunea hibrida RX400h vine insa cu cateva elemente noi, care o individualizeaza de versiunea de serie: o altfel de grila, un spoiler frontal nou, lumini LED, blocuri optice fata pe fundal albastru, logo-uri care anunta privitorul ca este vorbba despre un hibrid si un set de jante de 19 inch cu design unic. La interior, Lexus RX creste in calitate si in confort, niponii redesenand bordul care a devenit mai modern. Pentru a individualiza si mai mmult interiorul, designerii Lexus au folosit o abordare complet noua, care presupune existenta a doua zone de afisaj diferit.

Desi multi se asteptau ca noul RX sa fie capabil sa gazduiasca in habitaclu sapte persoane, vestile nu sunt pozitive. Japonezii nu si-au dorit o astfel de optiune, insa dimensiunile mai generoase promit un spatiu interior considerabil mai mare, comparativ cu actualul model.

Asa cum probabil v-ati dat seama, Lexus nu va oferi publicului decat doua versiuni ale modelului RX. Este vorba tot despre RX350 si despre RX400h. Sub capota versiunii entry-level, se afla un motor V6 de 3.5 litri pe benzina, care livreaza 275 de cai putere si este conectat la o transmisie controlata electronic, cu sase rapoarte. De cealalta parte, RX450h dispune de acelasi motor V6 de 3.5 litri, care dezvolta insa 295 de cai putere, cu 27 de cai mai mult decat actuala versiune RX hibrida.

Acesta este secondat de un motor electric dar si de doua noi sisteme introduse in premiera. Este vorba de sistem de recuperare a energiei gazelor de esapament care reduce timpul de incalzire al motorului permitandu-i sa se intrerupa mai devreme, mai des si pentru o perioada mai lunga.

Cel de-al doilea sistem de racire special care are de asemenea un efect benefic in economisirea carburantului. Potrivit comunicatului oficial emis de Lexus, noul crossover ar urma sa debarce pe Batranul Continent abia in vara anului urmator. Pana atunci insa, RX350 si RX450H isi vor face deja debutul pe continentul american si pe piata locala japoneza.

Via | Lexus

Taguri: Lexus, Reiter, inginer

Comentarii (4)

  • Marius
    Despre Lexus
    Pentru oficialii Lexus din Romania,admiratori impatimiti sau dealeri......sa retineti o chestie: "E o masina beton, cu o tehnologie beton. Dar nu are din pacate atitudinea si finetea rafinamentului tehnologic cum il au nemtzoiaicele si englezoaicele".
    Mai pe romaneste, una e sa ai o tipa care arata beton si careia ii mai treci cu vederea anumite chestii....si alta e sa ai o tipa "mai uratzica si devreme acasa" (cum sunt japonezele). Toata stima si respectul pt fiabilitatea japonezelor, dar cu parere de rau pt design-ul banal si rafinamentul brut.
    0 0
  • din ce in ce mai urit. prima generatie a fost frumusica, a 2 a ok , acum ....varza!
    0 0
  • Penibil
    Arata ca un suv din anul 2000 caruia i s-au pus faruri de anu 2008 . Interiorul zici ca e de pe masina lu taicatu din '95
    0 0
  • Dani R
    Incredibil
    Pentru un Lexus arata oribil.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru