Premiera: Iata noul Audi Q5! (foto si video)

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 20.04.2008
Audi a dezvaluit astazi primele informatii si imagini oficiale ale noului crossover Q5, rivalul mult asteptat pentru BMW X3.

Esential

540 de litri este capacitatea maxima a protbagajului noului Audi Q5.
500 de Nm este valoarea maxima a cuplului motor oferit de propulsorul V6 de 3.0 litri TDI, instalat pe noul Audi Q5.
6.7 litri la 100/km este consumul mediu al versiunii diesel 2.0 TDI instalata pe noul Q5.
4.63 metri este lungimea crossover-ului german Q5.
6.5 secunde ii sunt necesare versiunii Audi Q5 3.0 TDI sa sprinteze de la 0 la 100 de km/h.

Dupa ce vineri rivalii de la Mercedes au decis sa ofere solutia lor pentru segmentul european al crossover-elor cu noul GLK, astazi Audi dezvaluie mult asteptatul Q5, un model ce va putea fi admirat live chiar in aceasta saptamana, la Salonul Auto de la Beijing.

Noul Q5 a fost dezvoltat pe platforma comuna a modelelor Audi A4 si A5 si masoara 4.63 de metri lungime, 1.88 metri latime, 1.65 metri inaltime si se poate lauda cu un ampatament de 2.81 metri. Spre deosebire de fratele sau mai mare, Audi Q7, noul crossover a fost supus unui proces de reducere a masei totale prin folosirea aluminiului in dezvoltarea caroseriei.

Noul Q5 va oferi viitorilor sai clienti trei optiuni de motorizare, dintre care doua diesel-uri si un propulsor pe benzina. Toate unitatile sunt echipate cu cea mai noua tehnologie cu injectie directa.

Regasit si pe celelalte modele din gama constructorului din Ingolstadt, motorul de 2.0 litri TFSI pe benzina dezvolta 211 cai putere si un cuplu motor de 350 Nm. Bagajul de putere este suficient pentru a propulsa crossover-ul de la 0 la 100 de km/h in doar 7.2 secunde, viteza maxima indicand o valoare de 222 km/h.

Aceste performante deosebite sunt completate de un consum redus de doar 8.5 litri/100 de km in ciclu combinat.

Fanii motoarelor diesel vor putea opta pentru doua unitati TDI, una de 2.0 litri si una de 3.0 litri. Motorul cu patru cilindri de 2.0 litri ofera 170 de cai putere si un cuplu motor egal cu cel regasit pe versiunea benzina: 350 Nm. Diesel-ul sprinteaza insa mai greu de la 0 la 100 de km/h, in doar 9.5 secunde, in timp ce viteza maxima scade si ea pana la 204 km/h. Cu toate acestea, consumul este unul de invidiat, doar 6.7 litri/100 km.

Cel mai puternic motor care va fi oferit de Audi pe noul crossover este unitatea V6 diesel de 3.0 litri care dezvolta 240 de cai putere si un cuplu impresionant de 500 Nm. Performantele sunt exceptionale: acceleratia de la 0 la 100 de km/h se face in 6.5 secunde in timp ce viteza maxima poate atinge valoarea de 225 km/h. Consumul ramane unul mai mult decat acceptabil: 7.7 litri la 100 de km.

Puterea motoarelor este transmisa prin intermediul unei cutii manuale cu sase rapoarte in cazul versiunii 2.0 TDI sau cu ajutorul unei cutii automate DSG cu 7 trepte, in cazul versiunilor 2.0 TFSI si 3.0 TDI.

Toate versiunile beneficiaza insa de sistemul de tractiune integrala quattro care repartizeaza 60% din puterea motorului axei spate si 40% puntii fata. In conditii dificile, sistemul quattro poate trimite pana la 65% din puterea motorului axei frontale si pana la 85% puntii posterioare.

La interior, Q5 ofera suficient spatiu pentru cinci pasageri si bagajele lor, care pot incapea fara probleme in portbagajul cu o capacitate de 540 litri. In caz de nevoie, capacitatea acestuia poate creste pana la 1560 de litri prin rabatarea banchetei spate.

Pasagerii se vor putea bucura de confortul specific modelelor Audi, multumita insertiilor din lemn, aluminiu sau crom, tapiteriei din piele sau Alcantara si sistemelor care usureaza sarcinile soferului. Noul Audi Q5 dispune de acces fara cheie, sistem de monitorizare a presiunii din cauciucuri, un acoperis panoramic, climatizare automata pe trei zone si faruri adaptive.

Noul Audi Q5 va debuta in aceasta saptamana la Salonul Auto de la Beijing si va rivaliza cu modele puternice precum BMW X3, Mercedes GLK, Volvo XC60 si Land Rover Freelander.

via | Audi

Comentarii (27)

  • sfera96
    :)
    gorgeous , in afara de jentile tip murcielago
    0 0
  • q5
    asha mai merge,arata a masina,nu k imensitatea aia d q7
    0 0
  • GraveLand
    q5
    Arata mult mai bine ca q7 care semana cu o balena.Ce pret de pornire va avea?
    0 0
  • 10 lei
    este peste uratania aia de x3 cu siguranta
    0 0
  • foarte frumos
    super SUV-ul. I-mi place foarte mult, este chiar foarte frumos si compact. Daca Q7 este un gigant atunci Q5 este o jucarie, o jucarie la care visez si eu. Nici nu se compara cu x3 care mi-se pare foarte urit.Daca X5 este un succes iar X3 un esec, Audi are toate sansele sa aiba acelas succes atit pentru Q7 cit si pentru Q5. Felicitari Audi!
    0 0
  • flaviu_slim
    SA VA SPUN?
    tiguan in haine de Q7...interior standardizat audi...pe baza celui de la a3. Intr-adevar arata frumos...da mi se pare penibil ca fabricant auto premium ce te dai...sa-ti modulezi acelasi concept la toate clasele. GLK'u ii mai adevarat in multe privinte...chiar si estetice daca ai un ochi putin format si nu esti fan/posesor de ANTARAURMARITI aricolul despre GLK,care se trage dintr-o mare familie...nu o fost conceput peste noapte si experimental pe posesori...ii vorba de experienta...ce putini pot spune ca o au. Intotdeauna va exista MERCEDES...si restu..
    0 0
  • flaviu_slim
    INCA CEVA...
    pt cei ce se-ntreaba...NU,nu sunt manelist. NU,nu-mi place sa ies in evidenta prin masini. NU,nu sunt posesor Mercedes. NU,nu am doar studii medii. NU,nu lucrez la Mercedes. Sunt doar un om simplu capabil sa-si argumenteze o opinie...
    0 0
  • URAGANU
    ce PORCARIE
    Ce dracu e Tiguanul asta cu emblema Audi ? Sau Q7 intrat la apa ? Intr-adevar, arata mai bine decat X3, DAR amandoua sunt praf in offroad. Luati-va troliu daca mergeti pe la munte cu ele si iesiti de pe aftalt, sunt praf toate.
    0 0
  • audist
    Opinii
    Masina arata bine. Nu pot spune superb dar din crossoverele mici dupa parerea mea arata cel mai bine. OK... OK... sunt posesor de audi. Mi se pare excelenta optiune de 3.0 tdi dar cam mic 2.0 tdi. iar cutiile de viteze ma cam dezamagesc fiindca sunt fan cutie manuala. dar asta este. cred ca totusi voi ramane in continuare la a3uri :D.
    0 0
  • super
    Arata super! De la o posta se vede ca-i mai tare ca x3. Iar pentru ce-i invidiosi le spun ca are tot dreptul sa semene cu un Tiguan sau un alt model VW doar face parte din VAG.
    0 0
  • @pt admini
    buna ziua, am sesizat o eroare: la porbagaj scrie q7 si e vorba de q5. (in ultima parte)
    0 0
  • LilShaq
    QashQai e mult peste, pe langa astea... Si mie nici X3-ul nu-mi place. Oricum toate fac parte dintr-o clasa de masini aberanta, menita doar sa smulga niste bani de la oamenii care n-au ce face cu ei.
    0 0
  • vapoare,vaporase
    tot barca ramane
    0 0
  • off road
    Pe drumul ala de off road din filmulet mergea si loganul frate plus ca mie mi se pare ca seamana un pic cu Cayenne
    0 0
  • Vam-pirelu
    off road ...
    Mai asta e si el SUV, dar SUV-urile adevarate dupa parerea mea sunt cele de la Nisan si Land Rover, astea-s numai de fala pentru cei cu bani, sa se dea mari prin orash, k el conduce un Audi sau un BMW-u, sa agete doua trei tipe si alea de astea ce manca multi bani. M-am dat si eu cu Porche 911 GT, si cu Chayenne, nu zic k nu merg superb, dar la categoria SUV cei de la Porche mai au de invatzat multe.Cel mai tare SUV prin ani 60-70 era unul romanesc, facut de ARO, pacat k romanii nu au tinut pas cu evolutia tehnologica, fiindca au cap sa faca produse mult mai bune decat cele pe care le-au facut, numai k la noi ... aia mari sa bage bani'n jeburi si ala de jos sa lucre in doua trei locuri sa-i ajunga banii de paine !
    0 0
  • ~!~TEXAN~!~
    suv de buzunar ... degeaba
    oricum nu o sa-l duca nimeni in teren accidentat ... si daca o sa-l duca ... acolo o sa ramana ... prefer GLKul ... pe platforma ML-ului care face ravagii in accidentat ... oricum Mercedesu e pe val acum dupa cum se vede ... si o arata statisticile de vanzari ... salutare ... de la un fan Mercedes
    0 0
  • pffaii
    arata ok masina... Audi e masina care impaca cel mai bine raportul consum performante la toate clasele.. fata de BMW-uri , Mertzane si restu...vad ca unii pe aici compara GLK cu Q5 sunt 2 clase diferite asa ca...comparatia nu isi are rostul.respecte.
    0 0
  • Super masina
    Cel mai aratos mini-suv pe care l-am vazut, sper sa ajunga repede si la noi... masina asta va fi un succes mult mai mare decat Q7-le. Este mult peste X3 sau GLK si se muleaza pe cu totul alt gen de personalitate. Q5 intareste inca odata vorba "Audi e ceea ce BMW ar fi trebuit sa fie"
    0 0
  • maverick
    trompete
    Noul Subaru Forester este mult in fata. Punct.
    0 0
  • cool
    este foarte cool. Sunt sigur ca va fi un bestseller. Audi the BEST
    0 0
  • gheorghe
    ..doar pentru ca e audi?
    voi il umflati doar pentru ca e audi.. altfel, la exterior, seamana cu un Hyundai or something (SantaFe), n-are nimic misto (poate spatele)
    0 0
  • gheorghe
    ..doar pentru ca e audi?
    .. si de exemplu, nici nu se compara cu X6
    0 0
  • cocchy
    tare
    o fi bun, o fi mai putin bun.. mie imi place masinuta... o jucarie pe care chiar nu as refuza-o..:d si mie imi dadea oleaca a tiguan dar nu conteaza, si tiguanu e frumos, probabil cei de la audi vor iesi in evidenta cu altceva.. si o fac foarte bine prin design si calitate. respect audi
    0 0
  • claudiu
    i-mi place
    I-mi place modelul. Arata bine la fel ca majoritatea modelelor Audi. Chiar daca este frumos si are parametri acceptabili Q7 ramine favoritul meu. oricum succes pentru AUDI
    0 0
  • Gogu Infologu
    da Doamne net, ca prosti sunt destui
    singurul lucru pentru care apreciez audi e ca multi prosti il aleg, astfel scapa de cadegoria "hramisti" alti constructori de prestigiu. Automarket face publicitate la greu pentru Audi, dovada cate semne sunt scrise la GLK si cate la Q5? Sincer comparatii de genul, X arata mai bine decat y, iar q egal rahat sunt valabile doar pentru putze blegi care umplu forumurile. Va asigur eu ca va trece pofta de Audi cand o sa ajungeti cu ele in service, mai ales la Porsche Romania... cunoscatorii stiu.
    0 0
  • DOMINIC
    Informatii pretioase pentru pustanii sau necunoscatori care stau pe forum
    Salutare celor care si-au spus parerea sincera vis a vis de AUDI Q5 in ceea ce priveste aspectul pt ca deocamdata asta e tot ce vedem in acest articol si nu cum se comporta in offroad.Apropo, cati dintre cei cu papagalul mare merg in offroad?Sunt foarte curios sa aflu raspunsul la aceasta intrebare.Sau cati dintre voi cei care criticati intr-una marcile premium sunteti posesorii uneia dintre ele?Va intreb asta pentru ca am avut de la Trabant, Dacia,si cam tot ce se poate avea la clasa medie cam tot ce e mai de referita inclusiv BMW dar.... momentan am AUDI si pot sa spun ca doar atunci cand folosesti un autoturism o perioada mai indelungata poti sa-ti dai seama ce inseamna clasa Premium, calitatea , siguranta si cat de mult conteaza traditia. Haideti sa analizam un pic ceea ce se discuta aici.Cineva spunea ca Mercedes GLK e super dar de QUATTRO a auzit cineva?Stie cineva ca primul AUDI QUATTRO a aparut prima data in anul 1980 pe o masina coupe de raliu care a batut tot si a rupt gura targului la vremea aceea, in schimb 4Maticul de la Mercedes .....Stiti ca AUDI pune tractiunea integrala QUATTRO pe toate modelele de la cel mai mic pana la cel mai mare? Am citit un articol in care cineva spunea ca QuashQai e mult mai bun, m-a facut sa zambesc....cat de inghesuit sa fii la minte ca sa poti spune o astfel de idiotenie.URAGANUL spune ceva mai sus ca in offroad.. bla,bla,bla aici e de argumentat si sunt oarecum de acord cu el dar URAGANULE sa stii ca nici una din marcile premium nu sunt concepute pentru a te catara pe munti cu troliul prins de bot.Daca vrei offroad si ai timp si multi bani iti iei frate un LANDROVER DEFENDER si te apuci de catarat pe munti dar.....doar atat.Ca si concluzie AUDI Q5 va fi un succes indiferent ce spune Popescu,Ionescu pt ca baietasii de la Ingolstadt au reteta drept dovada stau multe exemple , dar nu e locul si nici timpul sa le discutam
    0 0
  • audist
    pt prostovanii care nu au ce face
    regretul meu este ca sunt prea multi cei ce compara slr-ul cu loganul, branza inobilata cu ceapa si asha mai departe. q5 este o masina care este offroad doar pt ca are garda la sol inalta si pt ca are quattro. in rest nu sustine nimeni ca va bate un land cruiser, un g-class original sau orice landrover defender chiar si de 15 ani vechime. asta este o masina premium, pt doamne cu bani care au copii si se gandesc la siguranta (chiar daca sunt masini medii mai sigure ca un suv). personal imi palce dar nu sa ma dea pe spate. si da dupa cum stiti am AUDI. ps. gogule porsche romania e nasol da rpoti merge la cardinal. eu acolo merg desi stau in bucuresti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru