Premiera: Iata primul VW Golf alimentat cu GPL!

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 04.12.2008
Volkswagen a dezvaluit astazi la Bologna noul Golf BiFuel, o versiune alimentata cu GPL.

Seria premierelor de la Bologna continua ca o noua derivatie a gamei Golf. Este vorba despre versiunea BiFuel capabila sa functioneze cu benzina si GPL.

Noua versiune este o premiera pentru Volkswagen, fiind primul model echipat din fabrica cu un sistem de dubla alimentare, benzina si GPL. Potrivit informatiilor oficiale, noul sistem este mult mai fiabil pentru ca a fost indelung testat de constructorul german.

Noul Volkswagen Golf BiFuel este echipat cu un motor pe benzina de 1.6 litri care isi imbunatateste considerabil emisiile atunci cand ruleaza pe GPL. Capabil sa livreze 98 de cai putere, motorul VW inregistreaza un consum de 9.2 litri de GPL la 100 de kilometri.

Emisiile de CO2 scad cu aproximativ 10%, de la 169 de g/km pana la 149 g/km. Calculand costul unei deplasari pe o distanta de 100 de km, in Germania, cu un asemenea consum, Golf BiFuel are nevoie de 6.38 euro pentru a parcurge distanta.

Nu acelasi lucru se intampla insa cand motorul primeste benzina. In aceasta situatie, costul unei deplasari pe 100 de km creste la 8.60 euro, desi consumul mediu inregistreaza o valoare mai mica, de 7,1 litri.

Daca socotim ambele rezervoare ale noului Golf BiFuel si consumul sau mediu, reusim sa vorbim de o autonomie de patru cifre, undeva peste 1100 de kilometri. In situatiile in care proprietarul doreste sa foloseasca doar GPL, rezervorul ii va ajunge pentru o distanta de 450 de kilometri. Chiar si asa, nemtii nu au motive de ingrijorare, pe intreg cuprinsul Germaniei existand peste 4500 de statii de alimentare GPL.

via | ZerCustoms

Taguri: Golf, LP710, Volkswagen

Comentarii (3)

  • ce porcarie, nici logan nu mi-as lua pe gpl
    0 0
  • George
    Pentru ca nu ai mers cu auto pe GPL, faci comentarii aiurea in tramvai.
    0 0
  • AndreiRN
    GPL
    Honda vinde Civic pe GPL de ani buni de zile. Este o idee excelenta pt soferi dar un dezastru pt guverne. Cum taxezi GPL? In lumea libera au aparut deja mici compresoare care iti permit umplerea rezervorului acasa direct de la reteaua de gaze. Astfel se pot ocoli taxele de combustibil care in unele tari sunt mai mari decat combustibilul in sine. Ce te faci cand Ion isi pune in curte 1000 de litri de GPL si isi face plinul singur? Mai ajuta si vecini. Guvernele vor pierde multi bani asa ca asteptati-va la taxe exagerate.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru