Premiera: Infiniti socheaza cu noul concept Essence

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 03.03.2009
Infiniti a dezvaluit astazi noul Essence, un concept care anticipeaza viitoarele linii de design ale brandului japonez.

Infiniti socheaza la Geneva cu un concept ale carui linii traseaza designul japonezilor pentru urmatorii ani. Divizia de lux a celor de la Nissan a cautat sa isi celebreze cei 20 de ani de existenta intr-un mod deosebit, cu un concept deosebit.

Numele sau este Infiniti Essence si este, dupa cum o spune si numele, esenta a tot ce inseamna tehnologie si design in atelierele constructorului japonez.

Conceptul este un coupe sportiv cu doua locuri care masoara 4.7 metri lungime si este propulsat de un tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor electric si unul conventional, pe benzina. Motorul electric functioneaza in orasele aglomerate pentru a oferi emisii zero, in timp ce motorul conventional intra in actiune pe autostrada pentru a oferi un plus de putere.

Potrivit primelor informatii, se pare ca noul Infiniti Essence va oferi 600 de cai putere, transmisi numai puntii spate prin intermediul unei cutii automate.

La interior, Infiniti redefineste luxul regasit pana acum pe modelele sale.

Anumite detalii precum si un set special de geamantane sunt rodul unei colaborari cu celebra casa de design Louis Vuitton. La capitolul elemente de siguranta, Essence introduce un nou sistem botezat Back-up Collision Prevention.

Comentarii (14)

  • bravo
    uite o masina frumoasa............ bravo Infiniti. ( banuiesc ca nu au lucrat specialistii de la renault la concept... )
    0 0
  • sigur nu e masserati?
    no comment
    0 0
  • abc_e?
    felicitari
    chiar este o masina reusita, cel putin din punct de vedere al designului si in plus respecta liniile tipice Infiniti
    0 0
  • fain
    Superb!
    0 0
  • chevrolet corvette
    seamana foarte bine ( chiar prea bine ) cu un model mai vechi de corvette dar un pic stilizat
    .........cunoscatorii stiu despre ce model vorbesc.........
    0 0
  • corvette dar un pic stilizat
    atat? eu cred ca e dus la un alt nivel, de neatins chiar de cei care scos corvettepe piata, na ce sa-i faci...
    0 0
  • In sfarsit, mai scoate cineva si cate o masina frumoasa, in marea asta de hidosenii. Iar tabloul de bord e opera de arta, sper sa imprumue din stil la modelele de productie.
    0 0
  • francois
    c'est bon
    cel mai frumos concept de la Geneva de anul asta.
    japonejii rulez!!!
    0 0
  • concept AC Cobra Shelby
    a atins deja nivelul asta (a fost si o emisiune la discovery ) ,de fapt acest nissan infiniti este proiectat in america pentru americani de aceea seamana atat de bine cu muscle carurile icon ale americanilor,
    ........ca se va vinde si in europa si va mai avea si succes asta e alta treaba.............
    0 0
  • mmmm
    pleasee....aia a fost un fel de reeditare, un fel de Rambo V. Japoneza asta aduce spiritul anilor '60 in zilele noastre. Chestia aia despre care vorbesti? Un muscle-car tipic, masiv, greoi, design din parti ca majoritatea masinilor americane din ultimii ani. Un fel de uriasi cu picioare de lut si "atitudine" dominanta. Imi pare rau, wrong example, nu aduce deloc cu ce vedem aici. Liniile fluide ale japonezei sunt tipice, cum spuneam, masinilor anilor 60 americane si europene + feelingul aferent.
    0 0
  • MASINA SALONULUI
    Unde mai pui ca are si jante in stilul TI-urilor de pe Alfa 156 !
    0 0
  • Holly molly
    Ce lovitura!!! Excelent design.

    Nu stiu daca se poate ca o masina ca asta sa primeasca verde pentru ciruclatia europeana dar Nissan cu GT-R si fratii de la Infintiy cu jucaria asta par porniti sa-i ingroape pe italieni la design si pe nemti la tehnica.

    Impecabil!
    0 0
  • ioioool
    mi-am dat cu parerea ,nu am cerut parerea sau incuviintarea cuiva iar asta cu RAMBO5 e cel mult parerea ta neargumentata cu nimic fata de parerea mea.......deci nu mai comenta comenturile mele si da-ti cu parerea direct la subiect ca nu le stii tu pe toate ca un om mare.......trebuie sa mai cresti
    .........eu am discutat linia automobilului nu stilul de design sau interpretare a lui.....oricum masinile din ziua de azi seamana din ce in ce mai mult unele cu altele sau copiaza diferite ansamble cum ar fi de ex BMWgt care a luat farurile de la mitsubishi lancer.......
    0 0
  • Mai oameni buni, nu mai aberati atat si mai usor cu carcotelile inutile, ca nimeni nu ia nici un far si nici un stop de la nici o masina deja existenta. Exista totusi o limita in ceea ce priveste designul la maini, mai ales ca tb sa indeplineasca niste norme de siguranta, vizibilitate, samd. Limita asta se vede in usoarele asemanari, dar in afara chinezilor care s-au potolit si ei intre timp, nimeni nu s-apuca sa ia o masina si sa faca una asemanatoare dupa ea. Uneori am impresia ca aveti paie in loc de creier. Voi nici macar n-aveti habar cum se proiecteaza o masina, ce presupune demarearea unui nou model si aruncati cu vorbe la fel de eficient cum aruncati cu punga pe geam. Ca deh, asa sunteti voi invatati, sa aruncati cu gunoiul pe geam si pe gura.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru