Premiera: Kia Soul Hybrid vine la Paris

De Bogdan Mirică
Publicat Joi, 25.09.2008
Kia va aduce la Salonul de la Paris si o versiune hibrida a modelului Soul, aflata inca in stadiu de concept.

Esential

4.9 litri/100 de km este consumul mediu al conceptului Soul Hybrid.
20 de cai putere dezvolta motorul electric instalat pe conceptul Soul Hybrid.

Standul Kia de la Paris va gazdui o noua premiera, la care putini se asteptau. Coreenii vor dezvalui versiunea hibrida a modelului Soul, care va fi de asemenea prezentat in premiera la salonul parizian.

Prototipul ecologic va fi propulsat de un tren de rulare hibrid, compus dintr-un motor conventional pe benzina, de 1.6 litri, si un motor electric capabil sa ofere 20 de cai putere si un cuplu motor de 105 Nm. Este foarte probabil ca trenul de rulare anuntat pe Kia Soul Hybrid sa fie identic cu cel anticipat pentru conceptul C'eed cu aceeasi functionalitate.

Puterea este transmisa puntii frontale prin intermediul unei transmisii CVT (continuously variable transmission), in timp ce bateriile micului hibrid sunt alimentate de energia rezultata in urma procesului de franare.

Potrivit primelor informatii oferite de Kia, consumul mediu al hibridului inregistreaza o valoare de 4.9 litri la 100 de km in timp ce emisiile de CO2 sunt de doar 117 g/km. Emisiile de CO2 sunt astfel mai mici cu 26.4% decat cele ale versiunii de serie 1.6 litri benzina.

Prototipul Kia Soul Hybrid vine echipat cu o capota si o podea transparente pentru a permite publicului sa observe indeaproape modificarile aduse de inginerii coreeni.

Taguri: Ceed, Kia, Soul, Soul Hybrid

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru