Premiera: Noua generatie BMW Hydrogen 7

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 02.04.2008
BMW a dezvaluit publicului a doua generatie a limuzinei ecologice Hydrogen 7, gata de productie.

BMW depune constant eforturi de a dezvolta o tehnologie de propulsie ecologica. La doi ani dupa lansarea primei generatii Hydrogen 7, constructorul bavarez surprinde publicul cu o noua premiera "ecologica".

Este vorba despre noua generatie Hydrogen 7, limuzina de lux propulsata de un motor ecologic. Spre deosebire de generatie trecuta, noul Hydrogen 7 este propulsata de un singur motor si nu are o capacitate duala de alimentare ca predecesorul sau. Cu toate acestea, noua Serie 7 pe hidrogen are un nivel al emisiilor mai scazut si un bagaj de putere mai mare.

Se pare ca noua generatie este o versiune de productie a limuzinei ecologice bavareze, aceasta urmand sa fie livrata unor clienti pentru o testare amanuntita. Chiar si asa, BMW va avea de infruntat o concurenta puternica din partea vehiculelor electrice sau alimentate cu biocombustibil, batalia pentru suprematia variantelor alternative de propulsie fiind foarte stransa.

Constructorul bavarez mai are insa un as in maneca, Thomas Wallner, inginer mecanic la BMW, declarand ca motorul noului Hydrogen 7 curata chiar si aerul. "Testele au aratat ca propulsorul V12 emite un nivel al anumitor gaze, mai scazut decat cel din atmosfera".

Desi rivalii sai considera ca tehnologia celulelor de hidrogen nu este una foarte populara si nu are prea multi adepti, BMW este de parere ca aceasta va reusi sa castige razboiul combustibililor alternativi.

via | MotorAuthority

Comentarii (1)

  • Marius
    Combutibili alternativi
    Dupa benzinare si dieseluri a venit si vremea motoarelor hibride. Dar peste 10-15 ani cand petrolul va ajunge la un cost urias, batalia se va da intre motoare pe hidrogen vs. motoare pe baterii de ioni de lithiu. Dar cum si bateriile astea trebuie incarcate la priza si energia electrica va fi si ea scumpa, consider ca viitorul apartine motoarelor pe hidrogen. Hidrogen e in tot universul.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru