Premiera: Noul Koenigsegg Quant, patru locuri si un motor electric

De Bogdan Mirică
Publicat Miercuri, 04.03.2009
Koenigsegg a devaluit la Geneva conceptul Quant, care anticipeaz aun supercar electric de patru locuri, ce promite o autonomie de 500 de kilometri.

Asa cum a promis inca de saptamana trecuta, Koenigsegg a dezvaluit in cadrul Salonului de la Geneva conceptul Quant, primul pas facut de suedezi pe segmentul vehiculelor electrice. Supercarul de patru locuri a fost dezvoltat impreuna cu specialistii de la NLV Solar pentru a oferi premizele potrivite unei viitoare versiuni de serie cu performante deosebite.

Potrivit comunicatului de presa emis de Koenigsegg, modelul de serie care va deriva din Quant va fi capabil de o autonomie de 500 de kilometri. Mai mult decat atat, bateriile care vor alimenta modelul electric vor avea o durata de viata nelimitata si vor putea fi reincarcate in doar 20 de minute. Autonomia va fi imbunatatita si de un sistem de regenerare a energiei fortei de franare.

La capitolul resurse, viitorul Quant ar urma sa fie propulsat de un motor dublu, capabil sa livreze puntii spate un total de 512 cai putere si un cuplu motor de 715 Nm. Veleitatile sportive vor fi amplificate de masa totala de 1780 de kilograme. Atfel, supercarul cu patru locuri va putea accelera de la 0 la 100 de km/h in 5.2 secunde si va putea atinge o viteza maxima de 275 km/h.

Toate cele patru locuri vor fi ajustabile si vor oferi spatiu suficient chiar si pentru pasagerii din spate. Chiar daca va prelua usile cu deschidere verticala accesul pasagerilor in habitaclu va fi facilitat de lipsa celui de-al doilea montant. Confortul interior va fi amplificat de cele trei panouri interactive, doua dintre ele montate pentru pasagerii din spate. Siguranta va fi asigurata de un set de sase airbaguri si de banalele sisteme ABS si ESP.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru