Premiera: Renault Safrane renaste in Asia

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 26.08.2008
Vechiul Renault Safrane, produs intre 1992 si 2000, a renascut in Asia sub vechiul nume dar cu design coreean.

Renault surprinde publicul din intreaga lume cu un model nou, lansat in statele asiatice. Este vorba de noua generatie a sedanului de lux Safrane, model celebru in anii '90, a carui productie a durat pana in 2000.

Putina lume s-ar fi asteptat ca producatorul francez de automobile sa decida renasterea unui model chiar dupa ce in urma cu cativa ani Vel Satis, inlocuitorul european, a fost primit extrem de prost. Din pacate pentru noi europenii, Renault a decis ca noul Safrane, care nu este decat o reinterpretare a modelului coreean Samsung Motors SM5, nu se va vinde pe Batranul Continent.

El va fi destinat in primul rand statelor din Golf, unde va gasi o piata mult mai deschisa catre modele de lux. Viitorii clienti vor putea opta pentru mai multe motorizari V6 si chiar pentru cutii automate.

Asemeni fratelui sau geaman, Samsung SM5, proaspat lansatul Renault Safrane este produs in uzina Busan din Coreea de Sud, detinuta in proportie de 80.1% de grupul francez. Samsung SM5, si implicit Renault Safrane, este dezvoltat pe platforma modelelor Nissan Teana si Nissan Maxima (America de Nord), putin cunoscute publicului european.

via | CarScoop

Comentarii (4)

  • inca o barca :)
    Nu e nici o masina extraordinar de frumaosa nici urata, e doar mai aplatizata, seamana cu multe si cu nimic dar in Europa rar vom vedea asa ceva datorita aglomerarii tot mai mari a oraselor.
    Putini vor fi cei carora le va conveni sa umble cu vaporul prin oras cautand sa strecoare pe unde doar masinile cu adevarat mici au loc sau incercand cu disperare sa parcheze in locuri destinate mai mult Smart-urilor :)
    Orice piesa noua e un pas inainte, bravo.
    0 0
  • andrei
    safrane
    hmm fata e dezastruaza..in rest .. e kiar o limuzina , linia laterala aduce cu C5
    0 0
  • safrane
    "Nu e nici o masina extraordinar de frumaosa nici urata, e doar mai aplatizata, seamana cu multe si cu nimic...." Inseamna ca nu ai mers niciodata cu un safrane !!!! Poate-ti plac mai mult conservele alea de smart-uri care la prima adiere de vand se dau rostogolu'. Poate vrei sa spui ca nu mai este asa bine facut ca inainte ...! Oricum Viva SAFRANE !
    Cati din producatori au revenit la modelele anterioare (bineinteles cu mici exceptii BMW,AUDI) ?
    0 0
  • bogdan
    safrane
    daca esti un impatimit al smarturilor mai suiete si intr-o masina adevarata cum ar fi un safrane din 2000 cu 12 airbaguri si sisteme de siguranta la care smartul nu poate sa viseze nici in cele mai frumoase vise atunci o sa ai senzatia ca traiesti.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru