Premiera: Robust, primul pick-up pur creat de VW!

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 23.09.2008
Volkswagen a dezvaluit primele imagini si informatii oficiale ale conceptului care anticipeaza viitorul pick-up Robust.

Esential

5.18 masoara in lungime Volkswagen Robust.

Speculatiile privind intentiile Volkswagen de a ataca un sector de piata europeana complet nou pentru brandul german s-au adeverit. Nemtii au dezvaluit primele fotografii si informatii oficiale ale noului Robust, primul pick-up 100% creatie proprie din istoria Volkswagen, un model cu care nemtii isi doresc sa cucereasca segmentul.

Desi multi au negat o posibila comercializare a pick-up-ului pe Batranul Continent, se pare ca grupul german a tinut sa contrazica. Robust va fi disponibil in Europa, in America de Sud, Africa de Sud si Australia incepand cu sfarsitul lui 2009.

Mai mult decat atat, oficialii Volkswagen au anuntat ca noul concept Robust este dezvoltat pe o platforma complet noua si beneficiaza de o tehnologie gandita in totalitate de brandul german.

Conceptul care anticipeaza viitorul Volkswagen Robust masoara 5.18 metri lungime si dispune de o bena de 1.55 metri. Pe langa incarcatura normala, pick-up-ul in patru usi poate transporta si patru pasageri. Sub capota conceptului se afla un propulsor diesel TDI cu cea mai noua tehnologie common-rail, despre care insa Volkswagen nu a oferit nici un detaliu.

Volkswagen Robust in forma de concept va putea fi admirat live incepand cu 26 septembrie in cadrul expozitiei de la Hanovra, unde va fi expusa versiunea botezata Search an Rescue (SAR), creata pentru a sari in ajutorul salvamarilor.

via | CarScoop

Taguri: Robust, Volkswagen

Comentarii (4)

  • clarkson
    "primul pickup"? VW Taro va spune ceva?
    Mai luati o pauza cu "primul pickup din istoria VW". A, e primul de care ati auzit voi? Asta e altceva si spune mult despre ce fel de jurnalisti auto sunteti.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Volkswagen_Taro
    1 0
  • @ Clarkson
    Atunci cand am redactat acest articol ne-am dat seama ca titlul va suscita o grama da reactii ca cea de mai sus.
    Draga cititorule, in titlul este vorba despre "primul pick-up PUR" adica creat in intregime de Volkswagen. De altfel, daca ati fi citit in continuare si continutul stirii ati fi vazut ca Robust este dezvoltat pe o platforma noua, doar cu tehnologie Volkswagen.
    Pe cand Taro, exemplul oferit de dumneavoastra, a fost dezvoltat impreuna cu Toyota. Japonezii si-au creat propriul pick-up iar nemtii au profitat si ei, cum era si normal, de pe urma joint-venture-ului. Noi vorbim aici de primul pick-up 100% Volkswagen.
    0 1
  • clarkson
    @bogdanm
    Lasati titlul, eu vorbesc de articol:
    "un sector de piata total nou pentru brandul german", "primul pick-up din istoria Volkswagen". O mentiune a lui Taro in articol v-ar fi salvat.
    1 0
  • @clarkson
    Despre mentionarea lui Taro in articol...trebuie sa spunem ca am cautat sa fim cat mai concisi, fara a ne pierde in detalii. Cunoscatorii stiu ca a existat asa ceva dar ca nu a fost 100% Volkswagen. Multumim.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru