PREMIERĂ: Smart Fortwo electric a ajuns la a treia generaţie

De Bogdan Mirică
Publicat Marti, 16.08.2011
Smart a dezvăluit astăzi primele informaţii şi imagini oficiale ale noului Fortwo ED, versiunea electrică a modelului urban, ajunsă deja la a treia generaţie.

Esential

74 de cai putere oferă noua generaţie Smart Fortwo ED.
120 de km/h este viteza maximă a noului Smart Fortwo electric
140 de kilometri este autonomia garantată de Smart pentru Fortwo electric.

Smart va prezenta la Frankfurt cea de-a treia generaţie a modelului Fortwo electric, recunoscut după indicativul ED. Mica versiune urbană propune o revoluţie în segmentul modelelor electrice, oferind performanţe mai bune decât precedentul exponent Fortwo ED.

Echipat cu o baterie semnată de Tesla, noul model beneficiază de o tehnologie nouă pentru celulele litiu-ion, dezvoltată de compania Deutsche Accumotive, un joint-venture creat între părintele Daimler şi specialiştii în energie alternativă de la Evonik.

Noul set de acumulatori ţine în viaţă un motor de provenienţă Bosch, ce dezvoltă 74 de cai putere, cu 33 de cai în plus faţă de vechiul model. Şi cuplul motor a crescut cu 9 Nm, atingând acum o valoare de 130 Nm.

Resursele îi permit noului Smart Fortwo ED să accelereze de la 0 la 60 de km/h în doar 5 secunde, cu 1.5 secunde mai repede decât vechea versiunea electrică. Sprintul de la 0 la 100 de km/h este acoperit în 13 secunde, iar viteza maximă creşte de la 100 la 120 de km/h.

Cel mai important progres este consemnat la nivelul autonomiei, care creşte de la 26 la 140 de kilometri.

Timpul de încărcare complet poate varia între opt ore, atunci când se foloseşte o priză normală, şi doar jumătate de oră când se foloseşte un punct de încărcare rapidă.

O evoluţie importantă şi la nivelul producţiei promise de Daimler. Smart va trimite pe străzile a 30 de ţări un total de 10.000 de unităţi Smart ED, cu mult peste cele doar 2000 de unitaţi ale vechii generaţii, livrate pe 18 pieţe mondiale.

Comentarii (6)

  • @Automarket
    whoo da' fuck cares about Smart ?
    2 4
  • @dudu
    And who cares about you?
    4 3
  • on topic...
    Smart a pornit un trend acum peste 10 ani si acum multi fac masinute asemanatoare si chiar mai mici. E scump, are multe minusuri, dar Europa (aia adevarata, cu orase curate si civilizate) e plina de ele.
    Versiunea electrica e un pas firesc la clasa asta si se va imbunatati continuu.
    4 0
  • @asm
    Cel putin o persona, ceea ce inseamna cu 2 mai mult decat cei interesati de Smart.
    2 0
  • smart
    mult prea scumpa masinuta asta
    3 0
  • dudui de fraier...
    eu am smart din 2004 si sunt f. multumit de el... de fapt de ele... ca am 4... cu banii de un jeep mi-am luat 3 jucarii ... cu care fac orice vreau in trafic, inclusiv parcare pe lat...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru