PREMIERA: Toyota a dezvaluit FT-EV, un mini-concept electric

De Bogdan Mirică
Publicat Duminica, 11.01.2009
Toyota a dezvaluit la Detroit un concept electric bazat pe actualul iQ. versiunea de productie este asteptata abia in 2012.

Toyota continua ofensiva sa pe piata vehiculelor ecologice cu un nou concept, prezentat in premiera mondiala in cadrul Salonului Auto de la Detroit. Botezat FT-EV, conceptul anticipeaza un viitor model electric alimentat cu baterii, asteptat sa debuteze in versiune de productie abia in 2012.

Designul exterior tradeaza imprumutarea platformei de la micul model urban iQ, dezvaluit in versiune de productie anul trecut la Paris. Japonezii au fost retinuti in ceea ce priveste informatiile despre noul concept, Toyota anuntand doar ca viitorul FT-EV va fi vehiculul urban perfect. Acesta va putea fi alimentat de la priza si va fi capabil sa ruleze pe distante scurte, mai mici de 80 de kilometri.

Constructorul nipon a anuntat si ca in cursul acestui an va livra 500 de unitati ale noului Prius unor companii din toata lumea pentru a testa comportamentul hibridului si pentru a primi informatii pretioase despre raspunsul noilor baterii litiu ion si despre modul in care au receptat clientii noua tehnologie.

Prius a marcat un pas important in istoria Toyota, care a semnat un parteneriat cu Panasonic pentru dezvoltarea noilor baterii litiu-ion. Japonezii au promis ca nu se vor opri aici, ei intentionand sa lanseze 10 noi modele hibride pentru toate pietele auto mondiale in urmatorii ani. Primii pasi in acest sens vor fi facuti tot la Detroit, unde se asteapta dezvaluirea modelelor hibride Prius si Lexus HS250h.

via | WorldCarFans

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru