Presa olandeză: Skoda pregăteşte Bigfoot, un SUV mai mare decât Yeti

De Mircea Meșter
Publicat Joi, 18.08.2011
După lansarea lui Yeti, Skoda se pregăteşte să exploreze noi nişe. Lansarea unui SUV mai mare, botezat de presa olandeză Bigfoot, ar putea fi o soluţie interesantă.

Jurnaliştii olandezi de la Auto Internationaal anunţă astăzi, citând surse interne din cadrul Skoda, că producătorul ceh va lansa în 2013 un SUV mai mare decât Yeti. Acesta va fi botezat Bigfoot şi va fi uşor şi ieftin de produs deoarece Volkswagen deşine deja atât platforma necesară, cât şi know-how-ul adunat în anii de experienţă de pe diferitele segmente SUV cu Volkswagen, Audi şi Porsche.

Dacă informaţiile publicate de olandezi sunt corecte, Skoda Bigfoot va fi construit pe platforma lui Tiguan, dar va avea ampatament mărit şi va putea găzdui trei rânduri de scaune care vor acomoda până la şapte persoane. Astfel, noul SUV realizat de cehi va concura direct pe piaţă cu Hyundai Santa Fe şi Kia Sorento, urmând să atragă potenţiali clienţi şi dinspre Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser, Peugeot 4007 sau chiar Volvo XC60. 

La capitolul motoare, noul model nu se va dezice de sigla mărcii pe care o afişează pe grilă, urmând să aibă sub capotă unităţi cu cilindree şi puteri care nu vor ieşi din tradiţia VW Group.

Cel mai puternic diesel va fi 2.0 TDi de 177 de cai putere, în timp ce fanii benzinei vor putea miza pe un 2.0 TFSi cu o putere care va depăşi 200 de cai. Evident, tracţiunea 4x4 şi cutiile DSG vor face şi ele parte din ofertă.

via | Autointernationaal

Comentarii (11)

  • @
    Sper sa nu arate ca Yeti.
    2 14
  • ****
    yeti e o masina ratata din punctul meu ..nu atrage cu nimic .Vor "să atragă potenţiali clienţi şi dinspre Mitsubishi Outlander, Citroen C-Crosser, Peugeot 4007 sau chiar Volvo XC60.
    "nu se va intampla niciodata cine a avut un model de mai sus nu va cumpara un yeti mai mare .
    5 18
  • antonny ai enumerat numai masini care nu au nici o legatura cu Yeti. Vezi review-uri pe net si o sa ramai surprins de cat de bine e cotata masina si cati oameni ar cumpara asa ceva, dar pana la urma gusturile nu se discuta si ce imi place mie poate sa nu iti placa tie sau invers si e ok.
    11 2
  • ...
    Personal...... i love Yeti. Atony..imi pare ca gandesti asa.. Intra-adevar ca design nu exceleaza..din pct de vedere al unora (mie imi place si design-ul). Masina este excelenta in celelelate privinte...ca s anu mia vorbim ca raportul pret-calitate e mai mult decat ok. Sper sa nu fi zis ce ai zis doar pentru ca e o Skoda sauu pentur ca nu iti place design-ul.
    I rest iti respect parerea. zicea cineva mai sus ..gusturile nu se discuta:)
    6 0
  • lorinczi.thomas
    yfhyuvcuygkcjuhzjnvgyikjhyinsihyisnhyicu,.s;ev
    Exscuze Me! VolvoXC60 este concurentul, lui yeti.
    1 6
  • ****
    @lol .....nu o spun eu de marcile enumerate o spun ei ce clienti vrea sa atraga .
    @mihai .....design care nu atrage cu nimic ,dar cum sa vii cu 1.2tsi pe asa masina si la un pret de16000 euro 4x2 sau cum vi cu 2.0 tdi 110 cp 4x4 la un pret de peste 20000 euro ,radem de motorele 1.5 110 cp dupa duster .......decat sa dau 20000 euro pe un yeti 2.0 tdi 110 cp 4x4 cu dotari minime , la 17000 euro cumperi duster full cu aceleasi dotari
    6 4
  • @antonny
    Yeti
    Tu compari yeti cu jaful ala de duster. Am un vecin cu duster 1.5 dci aproape nou, m-am speriat in ce hal urla fata de loganul de 1.5.
    Dusterul are 10% calitate in interior fata de yeti.
    7 6
  • ****
    te rog nu mai folosi numele meu ......... bine ca ai tu un vecin si nu ai al tau si ce ai zis hai sa te plangi tu ca urla ...inregistreaza cum urla si imi dai si mie sa aud si eu .....cum se face ca se plang numai cei care nu merg cu masina .......am vb cu soferi care conduceau duster si aveau peste 60000km
    2 3
  • Sa compari duster cu yeti nu e ok. Duster e o masina excelenta la categoria lui, dar nu se apropie de Yeti la nici un capitol, nici la finisaje, nici la confort, nici la stabilitate, etc. Yeti e o masina ok la banii ei, raportul calitate pret e foarte buna, ca si in cazul Duster de altfel.
    Daca Skoda considera ca si concurenta masinile enumerate de tine mai sus eu zic ca gresesc, e ca si cum ai compara Yeti cu Duster....
    4 1
  • Bigfut
    Bigfut cu motor de 1.2 litri pe benzina!! super sportiva, adormi pana ajungi la 100.
    2 7
  • Mai mica decat Yeti era mai potrivita
    Atat din tendintele pietei cat si din punct de vedere al pozitionarii marcii pe piata.
    Ar fi fost interesant un SUV-ulet pe baza lui Fabia sau chiar o versiune cross a acesteia.
    0 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru