Presedintele numit al Toyota va participa la cursa de 24h de la Nurburgring

De Mircea Meșter
Publicat Vineri, 24.04.2009
Functia de presedinte al celui mai mare producator din lume nu il impiedica pe Akio Toyoda sa participe ca pilot in cursele de anduranta.

Akio Toyoda, cel care il va inlocui la 1 iunie pe Katsuaki Watanabe in functia de presedinte al companiei Toyota, va participa in acest an, cu doar o saptamana inainte de numirea sa oficiala, la cursa de 24 de ore de la Nurburgring. Toyota - nepotul fondatorului constructorului nipon si primul membru al familiei fondatoare care este numit presedinte in ultimii 17 ani - detine o licenta de pilot in motorsport si concureaza in competitii cu pseudonimul Akio Morizo.

Toyoda nu se va afla la prima cursa de anduranta din cariera lui, el participand si anul trecut, de asemenea la Nurburgring. Japonezul descendent al familiei Toyoda este in acest moment vicepresedintele companiei.

"Cand esti inscris intr-o cursa, ajungi sa cunosti comportamentul unei masini un conditii limita. Poti simti placerea de a pilota o masina de cursa din simplul sunet al motorului si din viteza pe care o atinge aceasta", spune Toyoda intr-un interviu publicat astazi de cotidianul nipon Asahi Shimbun.

via | AFP

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru